A folyamatba épített ellenőrzés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Beszerzések Beszerzések, közbeszerzések során gyakran elkövetett hibák
Közbeszerzési tudnivalók
15. tétel.
12. tétel. • Egy klasszikus ajánlatkérőnek rendkívül összetett beszerzési igénye van. Számos követelmény meghatározása nehézségeket okoz. • A beszerzés.
Közbeszerzési tudnivalók.  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
A projektek megvalósítása I.
Konzultációs rendezvénysorozat I október 24. Alkalmasság igazolása, alvállalkozók, kapacitást nyújtó szervezetek KÖZBE-SZERDA.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Közbeszerzési praktikák, tanácsok:
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
Az egyszerű közbeszerzési eljárások új szabályai
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
A közbeszerzési törvény változásai
A közbeszerzési törvény módosítása I.
Közbeszerzési tájékoztató
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
A hitelesítési tevékenység fő lépései 91/2007. (XI.21.) KvVM rendelete alapján március 18. Bajsz Katalin.
Projektmenedzsment a közlekedésben
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
A KBT ÁPRILIS 1-TŐL HATÁLYOS MÓDOSULT RENDELKEZÉSEI
A Kbt évi módosításai KÖSZ január 15. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
Az EU támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárások sajátosságai, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr.
Az EU támogatások és a közbeszerzés kapcsolata Kullmann Ádám Nemzeti Fejlesztési Ügynökség november.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
Tartalékkeret és Pótmunka engedélyezése, finanszírozása
Közbeszerzés tapasztalatai a 2002/2003 évi területfejlesztési Phare programban Tóth Erzsébet Programmenedzser, VÁTI Kht. Operatív Program Végrehajtó Igazgatóság.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
Közbeszerzési tudnivalók A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Schengen Alapból valamint Külső Határok Alapból beszerzett eszközök/rendszerek fenntartása Budapest, július.
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
LEADER közbeszerzési tájékoztató
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Közbeszerzési tudnivalók
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
1 KÖZBESZERZÉS KÖTELEZETTSÉGE A PÁLYÁZATOK MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN, A KÖZBESZERZÉS FŐBB SZABÁLYAI Előadó: Dr. Schablauer Péter vezérigazgató Magyar Közbeszerzési.
A közbeszerzési szabályok változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Molnár Fanni Eszter közbeszerzési szakértő Első Magyar Önkormányzati Vagyon- és Adósságkezelő.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Általános eljárás IV szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
Támogatásból megvalósuló közbeszerzések
Röviden a közbeszerzésről
Közbeszerzési kerekasztal
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
Előzetes piaci konzultáció
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
Közbeszerzési tudnivalók
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
Dr. Kovács László főtitkár
2018. november 15. Varga Ervin Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Államtudományi és Közigazgatási Kar Közbeszerzési tanácsadó szakirány továbbképzési szak.
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési szabályok változása és
„Az elektronikus közbeszerzés eddigi tapasztalatai” „Lak Vilmos”
Közbeszerzési Hatóság
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A Közbeszerzési Hatóság szerződésellenőrzési tapasztalatai
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Közbeszerzési Döntőbizottság
Előadás másolata:

Az ellenőrzési rendszer és az ellenőrzési folyamatok változásai MÁTÉ GERGŐ (KFF)

A folyamatba épített ellenőrzés Az uniós értékhatárokat elérő vagy meghaladó BECSÜLT értékű közbeszerzési eljárások és SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS Építési beruházás, építési koncesszió esetén a 300 Millió forintot elérő vagy meghaladó BECSÜLT értékű közbeszerzési eljárás és szerződésmódosítás SZAKASZAI: Minőségellenőrzés szabályossági szerződésmódosítás ELLENŐRZÉS Ellenőrzése

A 272/2014. (XI. 5.) Korm. Rendelet főbb változásai NEM FOLYAMATBA ÉPÍTETT AZ ELLENŐRZÉS: Kbt. 19. § (4) bekezdésének alkalmazásával lefolytatott eljárás EMVA forrásból nyújtott támogatás esetén a Kbt. 5. § (3) bekezdése szerinti támogatást igénylőnek vagy kedvezményezettnek

A 272/2014. (XI. 5.) Korm. Rendelet főbb változásai RUGALMAS ELLENŐRZÉS: A közbeszerzési dokumentumok ellenőrzésének kezdeményezésével egyidejűleg megindítható a közbeszerzési eljárás (kivéve gyorsított és HNT)! Indítás előtt is kérhető a teljes körű ellenőrzés!

A 272/2014. (XI. 5.) Korm. Rendelet főbb változásai A felhívás és a közbeszerzési dokumentumok teljeskörű közbeszerzési-jogi szempontú ellenőrzését megelőzően elsőként kizárólag az eljárást megindító felhívásnak a) a kizáró okokra, b) az alkalmassági követelményekre, c) az értékelési szempontokra, d) a szerződés teljesítésével kapcsolatos feltételekre és e) a szerződést biztosító mellékkötelezettségekre vonatkozó előírásai Kbt.-nek és végrehajtási rendeleteinek való megfelelőségét, gyorsított eljárás esetében pedig az eljárás jogalapjának megalapozottságát is ellenőrizzük. HNT: kizárólag az eljárás jogalapjának megalapozottsága

AZ ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁRA VONATKOZÓ TANÚSÍTVÁNY a) nem megindított eljárás: jelentés (5+5 mnap) módosított dokumentumok (5 mnap, max. 20) tanúsítvány (5 mnap) b) megindított  eljárás: tanúsítvány (5+5 mnap)

A KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK JÓVÁHAGYÁSÁRA VONATKOZÓ TANÚSÍTVÁNY a) megindított  eljárás: közbeszerzési dokumentumok módosításáról szóló tájékoztatást a tanúsítvány közlésétől számított 5 mnapon belül megküldi KFF-nek (max. 20 mnap) tanúsítvány (5 mnap) b) nem megindított  eljárás: a tanúsítvány kiállítását követő 5 mnapon belül újabb tanúsítvány

A KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK JÓVÁHAGYÁSÁRA VONATKOZÓ TANÚSÍTVÁNY Feltételes tanúsítvány módosítás! Nem támogató tanúsítvány visszavonás!

A DOKUMENTUMOK VÉGLEGESÍTÉSE Kedvezményezett a tanúsítvány figyelembevételével véglegesíti a közbeszerzési dokumentumokat.   Ha a tanúsítvány nem támogató tartalmú, és a) Kedvezményezett a dokumentumokat az irányító hatóság ellenőrzési hatáskörébe tartozó szempontból nem módosítja, vagy b) a hatósági engedélyhez kötött építési beruházás esetén a hatósági engedély tartalma nem kerül módosításra, akkor Kedvezményezett az eljárás ellenőrzését ismételten kezdeményezi a KFF-nél, amely a közbeszerzési dokumentumok beérkezését követő 5 munkanapon belül tanúsítványt állít ki. Szabálytalansági eljárás / jogorvoslat

AZ ELJÁRÁS FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉSE Kedvezményezett a megfigyelőt a közbeszerzési eljárás lefolytatása során valamennyi eljárási cselekményről haladéktalanul írásban tájékoztatja, és az eljárás során keletkezett dokumentumokat a megfigyelő részére haladéktalanul megküldi (hiánypótlási felhívások ha nem!) Szabálytalansági eljárás

KÖZBESZERZÉSI ZÁRÓ TANÚSÍTVÁNY KIÁLLÍTÁSA az összegezés megküldését megelőzően (15 helyett) 10 munkanapon belül közbeszerzési záró tanúsítvány b) Kedvezményezett meghozhatja az eljárást lezáró döntését az eljárás ellenőrzésével egyidejűleg is + a szerződés is megköthető, az azonban támogató vagy feltétellel támogató tartalmú záró tanúsítvány hiányában nem léphet hatályba. összegezés módosítása (adott esetben)

támogató tartalmú az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány TÁMOGATÁS FELTÉTELE Támogatás: támogató tartalmú az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány támogató tartalmú közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítvány, támogató tartalmú záró tanúsítvány, valamint a 101. § szerinti eljárásrend esetén az irányító hatóság támogató nyilatkozatának a megléte esetén folyósítható.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!