Könyvelői klub Bérkompenzáció 2012.03.08.. Bérkompenzáció Magyar Közlöny: 2011. évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bérkompenzáció teljesítésének munkaügyi ellenőrzése 2012 Irányadó eljárásjogi szabályok.
Advertisements

Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
MUNKAÜGYI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEK Dr. Tihanyi Tamás
általános tájékoztató

8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
 a legszükségesebb garanciális szabályokat tartalmazza  tág teret ad az egyéni és kollektív alkunak  egyszerűbb szabályozásokat foglal magában.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Tájékoztató a bérkompenzációról és a Munkaügyi Központ évi támogatási lehetőségeiről Janovics László igazgató Pécs, január 31.
Tájékoztatás a „bérkompenzáció” ellenőrzéséről
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalók országos statisztikája, a továbbfejlesztés irányai Munkaügyi Tanácsok Országos Konferenciája.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
A fogyatékos, pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás tekintetében.
A munkabérek nettó értékének évi megőrzéséhez nyújtható támogatás.
2010. December Dudás Katalin
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az Európai Unió más tagállamába kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogállása, közteher-fizetési kötelezettség Széll Zoltánné előadása.
„ TÁMOP B/2. projekt pénzügyi megvalósításának lényeges pontjai” Szombathely, december 15. Készítette: Berényiné Bosch Cecília OFA Kooperáció.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
Előadó: dr. Kártyás Gábor
PÉKAKADÉMIA Ágazati Kollektív Szerződés Évi változásainak munkaügyi vonatkozásai Április 20.
A közfoglalkoztatás új rendszere és évi tervezése Festetics Palota Budapest, 2011.december 14. Lőrincz Leó főosztályvezető Közfoglalkoztatási és.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
2015. évi változások Járulék, egészségügyi hozzájárulás, szociális hozzájárulási adó, kisadózó vállalkozók tételes adója, egyszerűsített foglalkoztatás.
P est Megyei Kormányhivatal M unkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének M unkaügyi Felügyelősége Készítette: Dr. Mészáros Enikő Frissítve: 2013.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Tájékoztató a bérkompenzációval kapcsolatos kérdésekről és az ahhoz kapcsolódó - 5% alatti - pályázati lehetőségről Gyomaendrőd, március 2. Előadó:
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
Postapartner Program: IV. ütem meghirdetése és információs nap Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Zalaegerszeg, 2009.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci támogatások, eszközök a munkahelyek megtartása érdekében Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
2012. ÉVI I. TÖRVÉNY A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉRŐL A munka díjazása Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2012.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Összehasonlító példák
Met. módosítás július 01..
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Tárgyi eszközök transzformációja Tárgyi eszköz előállítás
Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Munkaügy
Közbeszerzési Döntőbizottság
A munka díjazása.
Előadás másolata:

Könyvelői klub Bérkompenzáció

Bérkompenzáció Magyar Közlöny: évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének megõrzéséhez szükséges munkabéremelés évi elvárt mértékérõl és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehetõ mértékérõl

A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 298/2011. (XII. 22.) Kormány rendelet A munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről 299/2011. (XII. 22.) Kormány rendelet Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló évi CLVI. törvény - IX. Fejezet A szociális hozzájárulási adóról §

A évi munkabéremelés elvárt mértéke 1./ Az elvárt munkabéremelés mértéke a évi havi munkabér 26%-a, ha a évi munkabér nem haladja meg az forint/hó összeget. 2./ Az elvárt munkabéremelés mértéke, ha a évi havi munkabér meghaladja az forint/hó összeget, de nem haladja meg a forint/hó összeget sávosan csökken

2011. évi munkabér (Ft/hó) évi elvárt munkabéremelés (Ft/hó) – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

– – – – – – – – – – – – – – –

A munkaügyi ellenőrzésről szóló évi LXXV. törvény hatálya alá tartozó azon munkáltató, aki a bruttó forint alatti munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelést nem teljesíti, a jogsértést megállapító jogerős határozattól számított két évig - közbeszerzési eljáráson ajánlattevőként nem indulhat, - és a központi költségvetésből, valamint elkülönített állami pénzalapokból származó támogatásban nem részesülhet.

A rendelet hatálya kiterjed: a munkáltatóra és a vele 2011-ben november 1-je és december 31-e közötti időszak bármely napján is munkaviszonyban álló munkavállalóra terjed ki; KIVÉTEL: a költségvetési szervek, valamint az egyházi fenntartású, közfeladatot ellátó egészségügyi, oktatási, szociális, valamint közgyűjteményi és közművelődési szolgáltatást nyújtó intézmények; A rendelet hatálya nem terjed ki: az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló évi LXXV. törvény alapján foglalkoztatott munkavállalóra

Bázis időszak év azon időszakának béradatai veendők figyelembe, amely időszak alatt a munkavállaló személyi alapbére megegyezik - a december 31-i, illetve - a november 1-je és december 31-e közötti időszakban történt munkaviszony megszüntetés időpontja szerinti személyi alapbérrel

Elvárt béremelés arra a munkavállalóra is vonatkozik, akinek a munkaviszonya november 1-jét követően az adott munkáltatónál megszűnt, de 2012-ben a munkáltatóval 2012-ben újra munkaviszonyt létesített (a kompenzáció igénybevétele szempontjából ideértve a belföldi kapcsolt vállalkozást is)

a munkavállaló személyi alapbér + a munkavállaló évi rendszeres bérpótlékainak a bázis időszakra vonatkozó egész havi átlaga = Elvárt béremelés alapjául szolgáló évi munkabér (a továbbiakban együtt: rendszeres bér)

teljesítménybér = A százszázalékos teljesítéshez kapcsolódó teljesítménybér

- Ha évben személyi alapbér órabérben volt megállapítva, akkor a évi személyi alapbér = órabér * Ha évben személyi alapbér havi bérben volt megállapítva, akkor a évi személyi alapbér = havi bérrel

részmunkaidő esetén ennek időarányos részével történő szorzással kell meghatározni a havi személyi alapbért, illetve munkabért. - ha valaki október 31-ét követően létesített az adott munkáltatóval munkaviszonyt, és ezt követően a személyi alapbére még 2011-ben megváltozott. Ebben az esetben a különböző személyi alapbérrel díjazott időszakoknak a munkavállaló munkarendje szerinti munkanapjaival súlyozott átlagaként kell meghatározni a évi személyi alapbért, rendszeres bért. (Rendelet 2. § (2) bekezdés d) pontja).

Elvárt béremelés alapjául szolgáló évi munkabér meghatározása /személyi alapbéren kívül rendszeres bérpótlékban részesült/ A rendszeres pótlékok azok a bérpótlékok, amelyeket a munkavállaló távolléti díjának számítása során figyelembe kell venni (Mt. 151/A. § (2) bekezdés ) A rendszeres pótlékoknak az egész havi átlagát a bázis időszakban kifizetett pótlékok alapján kell meghatározni: pótlék címen történő kifizetéseket/ ledolgozott munkanapok számával * bázis.időszak hónapjainak a munkavállaló munkarendje szerinti átlagos munkanapokkal ( Mt.125. § (3) havi rendszeres bér = a havi személyi alapbér + havi rendszeres bérpótlék

Teljesítménybérnél: a) Ha a teljes összegű személyi alapbéren nyugvó teljesítménybéres bérformában a munkavállaló százszázalékos teljesítmény esetén a személyi alapbérét kapja meg teljesítménybérként, akkor a rendszeres bér személyi alapbér része azonos az előzőek szerinti személyi alapbérrel. b) A személyi alapbérrel, illetve kisebb összegű fix bérrel kombinált teljesítménybéres bérformában a bérezési forma fix része és a százszázalékos teljesítményhez kapcsolódó teljesítménybér rész együttes összege képezi a rendszeres bér személyi alapbér részét. Ennek az egész referencia időszakra vonatkozó egész havi átlagát az előbbiek szerinti, a pótlékokra leírtakkal azonos módon kell meghatározni.

c.) Ha nem a munkavállaló bérén, hanem az elvégzendő munka bérezésén nyugvó teljesítménybéres bérformában a bázis időszakban szászázalékos teljesítés esetén járó teljesítménybért kell átszámolni egész havi bérré akkor a pótlékoknál leírtak szerint, és ez képezi a rendszeres bér személyi alapbér részét. d) Jutalékos bérformák esetén a százszázalékos teljesítés nem értelmezhető, ezért ebben az esetben a bérforma időbér része és a referencia időszakban ténylegesen kifizetett jutalék együttes összegét kell átszámolni egész havi bérré a pótlékoknál leírtak szerint, és ez képezi a rendszeres bér személyi alapbér részét.

munkavállaló részére évi munkabér kifizetések közül nem kell figyelembe venni a teljesítménybéres bérforma részét nem képező - prémiumokat, - jutalmakat, havi béreket, - a távolléti díj stb. munkabér kifizetéséket

Kompenzáció összegének meghatározása: X * 0,215, ha X <= – ([X ] * 0,14), ha X > , X = az adott hóban kifizetett bruttó munkabér összege= Elvárt béremelés utáni évi bruttó bérrel

Bérkompenzációt minden munkáltató igényelheti, aki valamennyi folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója számára (beleértve a belföldi kapcsolt vállalkozástól a munkáltató állományában került munkavállalót is) a rendeletben meghatározott elvárt béremelést a bérek növelésével biztosította. KIVÉTEL: a költségvetési szervek, valamint az egyházi fenntartású, közfeladatot ellátó egészségügyi, oktatási, szociális, valamint közgyűjteményi és közművelődési szolgáltatást nyújtó intézmények;

A bérkompenzációra pályázónak vállalnia kell: - bérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges béremelést minden munkavállalójánál végrehajtja; es statisztikai állományi létszámát nem csökkenti 2012-ben; nem pályázhat: ben vagy 2012-ben bejelentés nélküli foglalkoztatás miatt munkaügyi bírság megfizetésére köteleztek; - 60 napnál régebben lejárt köztartozása van; A pályázó támogatási igénye nem lehet kevesebb évi 100 ezer forintnál

pályázat keretében vissza nem térítendő támogatás nyújtható a 2012.évi elvárt béremelés 5%-os, saját erőből finanszírozandó részéből legfeljebb 3%-ot kitevő rész teljes (bér és szociális hozzájárulási adó) évi költségeire; A pályázat keretében a támogatás ún. csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható; mezőgazdaság 7000 euro/3 év, egyéb euro/3 év