Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály"— Előadás másolata:

1 Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály
Adóváltozások: Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály

2 Kisadózó vállalkozások tételes adója

3 Kata változások Nem minősül bevételnek a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás. A rendelkezés a Kata tv. hatálybalépésének időpontjától, január 1-jétől kapott támogatásokra is vonatkozik. A kisadózó bevételi nyilatkozata a jogkövetkezmények szempontjából bevallásnak minősül.

4 Kata változások 2018. január 1-től módosul a főállású kiadózó fogalma: nem minősül főállásúnak a tárgyhónap egészében nappali tagozatos tanulmányokat folytató és emellett vállalkozási tevékenységet végző magánszemély. Nem választhatja az ekhot az egyéni vállalkozói tevékenységi körében szereplő, egyébként ekho választására jogosító tevékenységére a kisadózók tételes átalányadója szerint adózó vállalkozó az Ekho tv. 3. § (2a) bekezdése alapján.

5 Adóalanyiság A kisadózó vállalkozások tételes adójának alanya lehet az ügyvédi iroda is, amennyiben az állami adóhatóságnak az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenti (‚T201), hogy adókötelezettségeit a Kata tv. rendelkezései szerint teljesíti.

6 Adóalanyiság Módosul az adóalanyiság megszűnésének napja: A mulasztási bírságot megállapító, illetve az adószámot törlő adóhatósági határozat véglegessé válásának (jogerőre emelkedésének) napja helyett a véglegessé válás (jogerőre emelkedés) hónapja utolsó napján szűnik meg az adóalanyiság. Nem szűnik meg az adóalanyiság, ha a kisadózó vállalkozás az adóalanyiság megszűnését kimondó határozat véglegessé válásáig megfizeti az adótartozását. Ebben az esetben a NAV a határozatot visszavonja, ha az adózó igazolja a tartozás teljes összegének megfizetését.

7 Adóalanyiság Az adóalanyiság megszűnésének évére és az azt követő 12 hónapra nem választható ismételten a kata alanyiság. Az adóalanyiság megszűnésére vonatkozó szabály változása következtében a magánszemély a megszűnés évét követő adóév decemberében ismételten választhatja a kata szerinti adózást, így a következő adóév teljes egészére katázhat.

8 Ellátások alapja A főállású kisadózó ellátási alapja forintra, a magasabb összegű tételes adót fizető kisadózók ellátási alapja forintra emelkedik január 1-jétől.

9 Járulékok, szociális hozzájárulási adó

10 Vendégoktatói ösztöndíjprogram
2017. évi LXXII. törvény 102. § (3) bekezdése szerint az ösztöndíj nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek és egyben járulékalapot képező jövedelemnek minősül. Az ösztöndíj juttatóját bejelentési, járulék megállapítási, levonási, bevallási és megfizetési kötelezettség terheli.

11 Közérdekű nyugdíjas szövetkezet
Módosult a Tbj. 5. § (1) bekezdés b) pontja. Ez alapján a közérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban vagy átmeneti bányászjáradékban részesülő tagja mentesül a biztosítási kötelezettség alól, így e jogviszonyára tekintettel nem kell utána megfizetni az egyéni járulékokat.

12 Közérdekű nyugdíjas szövetkezet
Az öregségi nyugdíjban vagy átmeneti bányászjáradékban részesülő tagról a bejelentést a külső szolgáltatásra vonatkozó tagsági megállapodás napján kell megtenni elektronikus úton a ‚T1045NY jelű adatlapon vagy a 185-ös telefonszámon keresztül. A bejelentés tartalmazza: a tag adóazonosító jelét, TAJ számát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámot.

13 Biztosítottak köre A közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény VII/A. fejezete a polgármester, alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyára vonatkozó különös rendelkezéseket tartalmaz, amely szerint a főállású polgármester foglalkoztatási jogviszonya a képviselő-testület es a polgármester között választással létrejövő, sajátos közszolgálati jogviszony. E jogviszonyok január 1-jétől a Tbj. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján esnek biztosítási kötelezettség alá, tehát a biztosítási kötelezettséget nem a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban munkát végző személyekre irányadó szabályok szerint kell megállapítani.

14 Egészségügyi szolgáltatásra jogosultak
Az eddigiek mellett november 11-től egészségügyi szolgáltatásra jogosult az is, aki a külügyekért felelős miniszter által adományozott ösztöndíj alapján létesített tanulói, hallgatói jogviszonyban áll. [Tbj. 16. § (1) bekezdés i) pont]

15 Egészségügyi szolgáltatási járulék
2018. január 1-től havi 7320 forint napi 244 forint

16 Szociális hozzájárulási adó
Nem eredményes adófizetési kötelezettséget eredményező jogviszonyt a közérdekű nyugdíjas szövetkezet és öregségi nyugdíjban vagy átmeneti bányászjáradékban részesülő tagja között fennálló jogviszony.

17 Szociális hozzájárulási adó
A társas vállalkozás tagja és az egyéni vállalkozó mentesül a különös szabályok alkalmazása alól a szociális hozzájárulási adó megfizetése tekintetében arra az időszakra, amelyben a nemzeti köznevelésről szóló törvény, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben, az Európai Gazdasági Térség tagállamában vagy Svájcban közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytat tanulmányokat.

18 Szociális hozzájárulási adó
2018. január 1-től 19,5 % vagy az adómérték 50 %-a (9,75 %)

19 Egészségügyi hozzájárulás
2018. január 1-től az ingatlan bérbeadási tevékenységből származó jövedelmet nem terheli egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség.

20 Egészségügyi hozzájárulás
2018. január 1-től Eho tv. 3. § (1) bekezdésében 19,5 % egyéb esetben 14 %

21 Megváltozott adómérték alkalmazása
A kötelezett a megváltozott adómértéket arra a hónapra (vagy adóévre) vonatkozóan bevallott jövedelmekre alkalmazza először, amely hónapban, (vagy adóévben) a megváltozott adómérték hatályba lép.

22 Egyszerűsített foglalkoztatás
Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló évi LXXV. törvény (Efo tv.) módosításáról szóló évi CLXI. törvény november 24-étől módosította az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelem összegét, azaz a mentesített keretösszeget. A módosítás eredményeként a magánszemélynek az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelme 2017-ben minimálbér esetén 7631 forint, míg garantált bérminimum esetén 9633 forint. Az átmeneti rendelkezés értelmében e szabályt már a évben megszerzett jövedelem személyi jövedelemadó-kötelezettségének megállapítása során is alkalmazni kell. 2018-ban a mentesített keretösszeg minimálbér esetén napi 8255 forint, garantált bérminimum esetén pedig forint. Az Efo tv. 9. § (2) bekezdése alapján a magánszemélynek nem kell jövedelmet megállapítania és személyi jövedelemadó bevallást benyújtania, ha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétele a mentesített keretösszeget nem haladja meg.

23 Art. változásával összefüggő változások
1. Eü. szolgáltatási járulékra vonatkozó eljárások (régi Art. 20. §) Tbj. új 45/A. §. 2. Járulékkülönbözet elszámolása (régi Art. 30. §) Tbj. új 52/A. §. 3. Biztosítottak bejelentése [régi Art. 16. § (4) bekezdés] Új Art. 1. számú melléklet 3. pontja 4. Havi adó- és járulékbevallás benyújtása [régi Art. 31. § (2) bekezdés] Új Art. 50. § 5. Egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő saját személyére vonatkozó ’58-as bevallás benyújtása Tbj. 50. § (2) és (4) bekezdés

24 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály"

Hasonló előadás


Google Hirdetések