Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u. 3. 795-3167 > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u. 3. 795-3167 > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás."— Előadás másolata:

1

2 NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u. 3. 795-3167 info@lab.huinfo@lab.hu > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás GYIK-Tudástár > Új Mt

3 Kinek adunk tájékoztatást? Munkavállalóknak, munkáltatóknak Milyen témában adunk tájékoztatást? Mt., Kjt., Flt. Egyszerűsített foglalkoztatás, foglalkoztatási tárgyú jogszabályok Hogyan adunk tájékoztatást? személyesen, telefonon, e-mailben, levélben

4  2012. július 1-je és december 31-e között melyik Mt. az irányadó?  2012. július 1-je előtt indított csoportos létszámcsökkentés esetén melyik Mt. alkalmazandó?  Tanulmányi szerződést kötöttem 2010-ben munkáltatómmal. Úgy értesültem, hogy már nem jár szabadidő a vizsgákra és a tanulásra. Igaz ez?  A fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadság pénzbeli megváltására van-e lehetőség, és ha igen, meddig?  A régi Mt. szerint naptári évenként legfeljebb 200 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, az új Mt. szerint 250 óra. Mennyi rendelhető el akkor 2012. évben?

5  Az új munka törvénykönyve alapján a munkaszerződésben el lehet térni a törvénytől a munkavállaló hátrányára is?  Milyen hosszú lehet legfeljebb a próbaidő? A munkáltatóm 1 hónapos próbaidőt kötött ki a szerződésben, majd ezt követően meg akarja hosszabbítani további 2 hónappal. Megteheti?  Megkötöttük a munkaszerződést, azonban nem tudom, hogy pontosan mikor kellene munkába állnom, és a szerződésben sem szerepel, hogy mikor kellene kezdenem.  Az új munka törvénykönyve szerint határozott idejű munkaszerződést megtudok-e hosszabbítani hat hónapon belül többször is havonta, gazdasági indokra hivatkozva.

6  A bérpótlékokkal kapcsolatos szabályozás terén rengeteg változás történt. A munkáltató dönthet úgy, hogy bér helyett szabadidővel „fizet”?  Tizennégy órától huszonkét óráig dolgozom. Jogosult vagyok-e éjszakai pótlékra?  A munkavállalók cégünknél többműszakos munkarendben dolgoznak, de a munkakezdés időpontja nem változó. Másfelől, az új Mt. szerint többműszakosnak minősül a cég tevékenysége, mert a működése tartama meghaladja a heti 80 órát. Sajnos nem egyértelmű, hogy milyen pótlékokat kell fizetnem?  Árufeltöltőként alapbérem havi nettó 100 000 Forint. A munkáltató úgy döntött, hogy csak 80 000 Forintot fizet ki készpénzben, a fennmaradó összeget utalvány formájában nyújtja, amit a munkahelyemen vásárolhatok le. Jogszerű-e a munkáltató döntése?

7 Szeretné megszüntetni a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát, mert nincs megelégedve a munkájával, melyek az új szabályok? A munkavállalónak határozott idejű szerződése van. Ki kell-e fizetnem a hátralévő időre járó munkabérét az új szabályok szerint? A felmondási védelem időtartama alatt is fel lehet-e mondani a munkavállalónak. Mit is jelent ez pontosan?

8 Köszönöm a megtisztelő figyelmet.


Letölteni ppt "NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u. 3. 795-3167 > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések