Molnár Máté WOBHME Intelligens Termékek Elemei 2014/15/I. iRobot – Roomba bemutatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Belpolitika menü A Belpolitika alá 3 dolog tartozik. Hírszerzés Nemzetiségi politika Forradalom -Mindegyik részt a belpolitika menüből irányíthatjuk. -
Advertisements

A m ű v é s z e t e k A művészet a görög tekhné és technika,
Főbb változások, újdonságok
ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
SMED.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
VI. Interaktív Tábla Konferencia
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Készítette: Vasvári Zoltán
Geometriai transzformációk
Mobil robotok Készítette: Pethő Balázs. Mobil robotok Maga a robot szó 1921-ben C AREL C APEK Rossum Univerzális Robotjai című színdarabjában fordul elő.
VÉDELMI CÉLÚ AUTONÓM MOBIL ROBOTIKAI ALKALMAZÁSOK DOKKOLÁSI MEGOLDÁSAI
Készitette:Bota Tamás Czumbel István
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
© ABB Group July 11, 2014 | Slide 1 Az ABB Magyarországon 2012.
Szervezeti formák.
„A Radnóti-hagyaték eddig nem látott kincsei” (..aki ezt nem látja, az alig látott valamit Radnótiból…) Eredeti levelek (köztük a Fannihoz írott két utolsó.
A posztfordista termelési rendszer
A cég 2007 óta működik Világszerte, óriási sikerrel Termékei: Letölthető szoftverek Elektronikus könyvek CD-k Már 6 nyelven elérhető …hamarosan magyarul.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Bevezetés. Bevezetés FELÍRÁS UNIVERZUMUNK ORVOSLÁTOGATÁS Cég Image Szakirodalom E-marketing Kutatási eredmények Termék tulajdonságai Ár KOL DM Mások.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
Közösségi oldalak használata
Vállalati arculat.
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
AZ ÁRUK ELADÓTÉRI ELHELYEZÉSÉNEK SZEMPONTJAI ÉS SZABÁLYAI.
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 1. előadás Bevezető a számítógépen.
Szerelési egységek modellje
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
2012. február 15. Paulik Áron. i:=0 CIKLUS AMÍG i
Készítette: Gergó Márton Konzulens: Engedy István 2009/2010 tavasz.
Intelligens felderítő robotok Készítette: Györke Péter Intelligens rendszerek MSC szakirány Konzulens: Kovács Dániel László Méréstechnika és Információs.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
KAMPÁNYTERVEZÉS ALAPJAI – mit gondoljunk végig, mielőtt hirdetni kezdünk?
3.3 Forgatónyomaték.
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
„A hét műtárgya” Facebook alkalmazás Kuttner Ádám.
Feltétel nélküli szeretet
Szabályzó tervezése intelligens kamerával
1 LGN Travel Card vwww.lgn-travel-card.com. 2 A cég alapítója és tulajdonosa James Ward.
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
II. A MARKETING ALAPVETŐ FOGALMAI
Pincérrobotok Gyenis Tamás LXWFGC.
4. Bináris Bónusz! 10% Az Ön Bináris struktúrájának két ága /lába/ van . Kétféleképpen kerülhet új tag a rendszerébe. Vagy Ön csatlakoztat új tagokat.
1db Lavyl Auricum Sensitive 150 ml 2db Lavyl Auricum Sensitive 50 ml
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
1/19 Hogyan tájékozódnak a robotok? Koczka Levente Eötvös Collegium.
EFFAS – Derivatív modul
Virtuális tanulási környezet kialakítása és projektmódszerek alkalmazása Erasmus+ KA1 mobilitás program Disszemináció Százhalombatta, november 24.
NXT és EV3 összehasonlítása
A közigazgatási bíráskodás - A közigazgatási bíráskodás - Az eljáró bíróságok Polgári eljárásjog Polgári eljárásjogelőadás Dr. Pribula László egyetemi.
A feldolgozóipar jövője a fejlett országokban Szalavetz Andrea KRTK vándorgyűlés Győr, június 15.
Google Autó Lengyel Róbert Óbudai Egyetem, 2015.
Elektronikai és Számítástechnikai
Istvan Simon, CEO & Founder
EGYSZERŰ MOZGÁSOK Motorok vezérlése.
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Nagy Roland | Robotika PMB2530, PMB2530L Nagy Roland |
KKM. szilárd folyadék légnemű olvadás forrás olvadáspont (op) forráspont (fp) fagyás lecsapódás KKM párolgás jód.
Napjaink legfontosabb ipari ágazata, az elektronika
Disszemináció matematika tanároknak
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Molnár Máté WOBHME Intelligens Termékek Elemei 2014/15/I. iRobot – Roomba bemutatása

Takarítás szempontjából alapvetően 3 féle embert különböztetünk meg: Aki csak akkor takarít, ha jönnek a rég nem látott rokonok. Aki hetente egyszer, egy adott napon takarít. Aki mindig takarít…  iRobot Roomba

A cég rövid bemutatása: Alapítva: 1990 Székhely: Bedford, Massachusetts, USA Alapvetően házimunkákat segítő robotok tervezésére és gyártására szakosodott vállalat, mely alapítása után hamar belépett a katonai célú robotok piacára is, jelenleg pedig elkezdett foglalkozni az orvoslásban alkalmazott robotokkal. - több mint 9 millió USD éves profit - közel 500 alkalmazott - több mint 14 millió eladott termék

Roomba Porszívó robot – „szinten tartásra” Az első verzió 2002-ben került piacra Jelenleg a 6. széria legújabb A vállalat legsikeresebb terméke 2014 februárjában elkelt a 10 milliomodik termék Egyszerű megoldások  elérhető ár ( – HUF)

Hogyan működik?

Fontosabb tartozékok Virtuális falDokkoló

Szenzorok I. -Adott helység méreteinek becslése -Kommunikáció a virtuális fallal és a dokkolóval

Szenzorok II. Horizontális akadályokVertikális akadályok

Működés folyamatai szenzorok információi  mikroprocesszor  hajtott kerekek adott, ellőre megválasztott időpontban bekapcsol  kiáll a dokkolóból  a felső infravörös szenzorral megbecsüli az adott helység méreteit  némi ráhagyással egy takarítási időt határoz meg a szobában  takarít (bővebben később) - ha használunk virtuális falat, akkor a takarításra szánt idő után már nem veszi figyelembe  ha érzékelte hogy átmegy rajta akkor újra figyelembe veszi  újabb takarítási időt határoz meg az új helységre - ha kezd lemerülni az akkumulátora, ismét nem veszi figyelembe a virtuális falakat, keresi a dokkoló jelét, miközben takarít  nagyobb szögekben fordul el  ha észleli a dokkoló jelét akkor odamegy hozzá és szemből beáll  feltölt - ha nem végzett a teljes területtel  a virtuális falakon keresztül megkeresi a félbehagyott részt  újrakezdi a folyamatot

Takarítási szisztéma Véletlenszerű Addig megy amíg neki nem ütközik valaminek, de az akadály előtt lelassít A szoba méreteinek becslése után időhöz kötött Ha szűkebb helyeket, sarkokat észlel elfordul és megy tovább Falak mentén képes végigmenni Észleli a sarkokat és kisebb (10- 15°) elfordulásokat csinál Tájékozódási pontok: dokkoló, virtuális falak Nagyobb szennyeződéseket érzékeli olyankor °-os fordulatokat tesz, többször átmegy a területen Spot mód – spirális indulás

Köszönöm a figyelmet! Források: Animációk -on található videókból a keresztülwww.youtube.com Képek forrása: google Működés