Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő"— Előadás másolata:

1 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Felkészítő tanárom neve: Báthori Gábor Barnáné Iskolám: PS ÁMK Társulás Általános Iskola Cserkeszőlő Ady Endre út 1.

2 Közösségi portálok használata
Szerepe, veszélyek, netikett

3 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Szerepe A közösségi portálok legfőképp arra szolgálnak, hogy régi ismerősöket, barátokat megkeressünk az interneten, levelezzünk velük. Képeket, videókat nézhetünk meg róluk. Azért is fontosak ezek az oldalak, mert az internetes kommunikáció kezd átalakulni. Egyre több embernek tetszenek meg a hasonló portálok.

4 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Veszélyek Egy cég vagy magánszemély nem publikus adatait védeni kell. Legáltalánosabb módszer a jelszavas védelem. Nagyon vigyázni kell a jelszavunkra egy profil létrehozásánál! Fontos, hogy biztonságba tartsuk! Ne adjuk meg senkinek, még legjobb barátunknak sem, mert visszaélhetnek vele, s abból nekünk problémánk lehet.

5 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Adatok veszélye Csak olyan adatokat adjunk meg amelyek publikusak. Vezetéknév: Keresztnév: Születésnap: Nem: Telefonszámunkat, lakcímünket nem ajánlott megadni.

6 Netikett Ilyen problémákból rendőrségi ügy is lehet !!!
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő Netikett Azt mondja meg hogyan illik viselkedni az internetes fórumokon. Egy közösségi portálon csak úgy, olyanokat írjunk ami más személyét nem sérti meg. Ilyen problémákból rendőrségi ügy is lehet !!!

7 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
IWIW 2002-ben nyitotta meg kapuit a közösségi portált kedvelő felhasználók örömére. Magyar eredetű honlap. 2006 óta a leglátogatottabb portál. Igazgatója : Szabó Márton. Meghívóval lehet bekerülni.

8 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Facebook Amerikai eredetű ismeretségű hálózat. 2004-ben kezdte működését. Csatlakozás egyszerű regisztrációval történik.

9 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Twitter Ez a portál nem csak ismeretségi portál, hanem egyben mikroblog-szolgáltatás (újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal). A honlapon azonnali üzenetküldő alkalmazások vannak. 2006-ban Obvious Corp hozta létre.

10 Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Myspace Kaliforniában szerkesztették, 2003-ban. Ez is a többihez hasonlóan társadalmat építő honlap.

11 Alkalmazások a portálokon
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő Alkalmazások a portálokon Ezeken a közösségi portálokon általában rengeteg alkalmazás érhető el. Céljuk: hogy kicsit viccesebb , humorosabb legyen az élet az interneten.

12 Alkalmazások a portálokon
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő Alkalmazások a portálokon Leginkább a Facebook-on vannak ilyen alkalmazások. Ezekkel az alkalmazásokkal is vigyázni kell, mert léteznek olyanok is, amelyek 18 éven felülieknek szólnak, vagy nem éppen a netikett szabályai szerint működnek!

13 Felhasznált irodalom Wikipédia
Iwiw.hu, facebook.com, myspace.com internetes oldalak bejelentkező oldalai.


Letölteni ppt "Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő"

Hasonló előadás


Google Hirdetések