Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről"— Előadás másolata:

1 Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Készítette: Bende Orsolya Zsuzsanna

2 A NEPTUN tanulmányi rendszer
A NEPTUN tanulmányi rendszert a BME-n fejlesztették ki. Belépési felület: Belépés: - azonosítóval - jelszóval

3 NEPTUN belső felülete Elrendezése: -bal oldali választó sáv
Úgy mint az ETR-nél adatainkat pl: számlaszám, TAJ-szám itt állíthatjuk és módosíthatjuk.

4 Tárgyfelvétel, kurzusválasztás
A tárgyak menüpont alatt található a tárgyfelvétel menüpont, mely hasonlóan működik mint az ETR-ben. A felvett tárgyak listája a Tárgyak/Felvett tárgyak menüpontban találhatóak meg.

5 Kurzuscsere Különbség: az ETR-ben ilyen lehetőség nincs.

6 Vizsgajelentkezés Az ETR-hez hasonlóan a
Meghirdetett időpontok alapján választhatunk vizsgaidőpontot. Különbség: az ETR-hez képest: a tárgyak szerinti szűkétési menüpont.

7 Üzenetek menüpont Halgató itt értesülhet az aktuális információkról
pl.:(elmarad az óra) és esetlegesen tud üzenetet is küldeni. A NEPTUN üzenetkezelő rendszere sokkal jobban használható két személy közötti kommunikációra.

8 NEPTUN extra szolgáltatásai az ETR-hez képest
Kurzus oktatóinak listájának nyomtatása. Kurzus ajánlott jegyzeteinek megtekintése. Évközi feladatok karbantartása (félévközi eredmények). Ezeket a hiányosságokat próbálja áthidalni a COOSPACE.

9 Képek a Neptunról

10 Képek az új ETR-ről Az új ETR-ben áttekinthetőbbk lettek a tárgyak félévenként visszamenőleg is, nincs már szükség a btk honlapjáról való visszakeresésre.

11 A részletes visszatekintés szintén átláhatóbb lett.
További képek A részletes visszatekintés szintén átláhatóbb lett.

12 Mit nyújt az ETR rendszere egy hallgatónak?
Jelentkezhet kurzusra, vizsgákra tájékozódhat tanulmányairól, pénzügyeiről, véleményezheti az oktatókat. Alkalmas továbbá: - kurzusmail küldésére. - adatok módosítására - dinamikus listák pl.: (átlagok)

13 Mit nyújt az oktatóknak az ETR?
Az olyan hagyományos funkciókon túl, mint például vizsgameghirdetés vagy jegyek rögzítése, kommunikációs lehetőségek mellett extra szolgáltatás a telefonkönyv, az cím-keresés, kurzusokhoz kapcsolódó fórumok, levelezési listák.

14 “Régi” ETR vs. “ÚJ” ETR Bal oldali választósáv animációnélkül.
Belépőfelület megegyezik. Felhasználóbarát felület. “ÚJ” -Felső választósáv, minden menüpont animált. -Kibővült egy jobb oldali események és adatok sávval.

15 “Új” ETR A hírek sáv a jobb oldalra került. Menüpontok kibővültek.
pl.:Diploma adatok, szakok listája, előjelentkezés stb.

16 Alapvető különbségek az ETR és a NEPTUN között
Kezdetekben a Neptun egy telepíthető programmal működött. Pénzügyek: A Neptunban virtuális számlája(ún. Gyűjtőszámlája) van minden diáknak mely az egyetemhez tartozik ami azt jelenti, hogy pénzeit oda-vissza képes utalni saját ill. virtuális egyetemi számlája között. Míg az ETR-t egy Kft. (Dexter Kft.) fejlesztette ki, addig a NEPTUN-t a BME-n készítették.

17 További különbségek A Neptun rendszere a fejlesztés miatt könnyebben manage-elhető, a hallgatók számára több lehetőséget nyújt a kurzusok közti eligazodásban.

18 Végső következtetések
Az internet egyre növekvő terjedése miatt szükség volt egységes tanulmány rendszerre elöször ezt az elképzelést a neptun valósította meg, majd később az ETR. Mára már közel hasonló számban használják az iskolák mindkét rendszert. Mondhatjuk, hogy a NEPTUN önmagában foglalja az ETR és a COOSPACE lehetőségeit is.

19 Végsősoron mind az ETR mind a NEPTUN rendszer kielégíti egy hallgató, tanár igényeit. De az ETR gyorsabb lett. Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről"

Hasonló előadás


Google Hirdetések