Mit tartalmazzanak az intézményi dokumentumok?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pedagógusok munkaidő beosztása
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Faidt Józsefné PÉCS Változz, hogy változtass!! Faidt Józsefné PÉCS 2010.
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
1Tanügyigazgatás aktualitásai. Szakmai területet érintő szabályozás •Pedagógiai programPedagógiai •Gyakornoki szabályzatGyakornoki Szervezeti működés,
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
integrációs szaktanácsadó
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Az IPR dokumentációjáról
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Educatio Kht Esélyegyenlőségi Igazgatósága
Integrációs Program (IPR) a gyakorlatban
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
REFERENCIA-INTÉZMÉNYEK MINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSRENDJE
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Az egyéni fejlesztési terv
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Zalaegerszegi projektiroda 8900 Zalaegerszeg,Kosztolányi u. 10.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodában Némethné Józsa Ágnes tanácsos, óvodai szakreferens Győr, április 29. Győr-Moson-Sopron Megyei.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Törvények, feladatok, vizsgálatok, szakvélemények,
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
„Tervezéstől az önértékelésig" folyamat-tanácsadói közreműködéssel
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása, valamint az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok anyagi támogatása.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Jogszabályi változások, aktuális feladatok Partnerség és együttműködés az informatikai támogató rendszer bevezetéséhez kapcsolódóan Emberi Erőforrások.
Tájékoztató egyházi és magánintézmények fenntartóinak
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
Jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (Nkt.) A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 229/2012. (VIII. 28.)
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Barcsák Marianna KPSZTI
Tankönyvellátás és iskolai könyvtár
Közoktatási alapismeretek
Előadás másolata:

Mit tartalmazzanak az intézményi dokumentumok? . Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció Mit tartalmazzanak az intézményi dokumentumok? Bogdán Anna régiós irodavezető Dél - Dunántúli Regionális Kapcsolati Pont

. Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció HH? HHH? IPR

IGAZOLÓ DOKUMENTUMOK HH, HHH Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció IGAZOLÓ DOKUMENTUMOK HH, HHH

20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításáról szóló eljárásban a jegyző tájékoztatja a szülőt azokról a kedvezményekről, juttatásokról, pályázati lehetőségekről, amelyek a gyermeket megillethetik, ha megfelel a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre, tanulóra vonatkozó feltételeknek. 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet

Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A szülő által - az adatszolgáltatás önkéntességére vonatkozó tájékoztatást követően - kitöltött, a 7. számú mellékletnek megfelelően elkészített adatlapok (a továbbiakban: nyilatkozat) alapján a jegyző megállapítja, az önkormányzat illetékességi területén, ezen belül a kötelező felvételt biztosító iskolák felvételi körzetében hány halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, tanuló él. A jegyző, ha a rendelkezésére álló adatok alapján az integrációs, illetve a képesség-kibontakoztató felkészítés megszervezését indokoltnak tartja, kezdeményezi a polgármesternél, hogy a képviselő-testület tűzze napirendre az integrációs, illetve a képesség-kibontakoztató felkészítés megszervezésének szükségességét a település iskoláiban, továbbá az iskolai körzethatárok felülvizsgálatát a közoktatásról szóló törvény 66. §-ának (2) bekezdése szerint.

. Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A jegyző az adott év május 15-én és október 1-jén rendelkezésre álló adatok feldolgozása után minden év május 31-ig és október 15-ig - elektronikus formában - megküldi a KIR-en keresztül az Oktatási Hivatal részére településen élő összes hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, tanuló létszámát, külön megadva az óvodás korú gyermekek, az alapfokú és középfokú iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulók létszámát, b) az óvoda és az általános iskola felvételi körzetében élő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű óvodás korú gyermekek és tanköteles tanulók létszámát feladatellátási helyenként.

. Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A nyilatkozat kezelésére egyebekben a gyermekvédelmi gondoskodás keretében lefolytatott eljárás során keletkezett iratokra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. A jegyző a kitöltött nyilatkozat egy példányát a szülőnek átadja. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek, tanulónak járó kedvezmény igénybevételének a feltétele a nyilatkozat és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról szóló jogerős határozat bemutatása.

. Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A jegyző a szülő írásbeli hozzájárulása esetén a nyilatkozatot másolatban öt munkanapon belül megküldi a nevelési-oktatási intézménynek. Az intézményvezető - a szülő hozzájárulása esetén - a felvételi naplóban, a törzslapon feltünteti, hogy a gyermek, tanuló hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű. A nevelési-oktatási intézmény a nyilatkozatot a tanulói jogviszony megszűnését követő öt évig jogosult kezelni.

Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció ALAPÍTÓ OKIRAT Alapadatok (név, típus, fenntartó, székhely, engedélyszám, működési terület, telephelyek, tagozatok, férőhelyek, évfolyamok, alaptevékenységek, TEÁOR besorolás, vagyon, gazdálkodás, felügyelet, stb..) A fenntartó megjeleníti a képesség-kibontakoztató, illetve integrációs felkészítést vagy óvodai fejlesztő program

. Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció Az intézmény alap- dokumentumainak fejezeteiben meg kell jelennie az iskolai integrációs program elemeinek. Pedagógiai program, helyi tanterv SZMSZ Minőségirányítási program Házirend

MUNKAKÖZÖSSÉGI TERVEK Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció CSELEKVÉSI ÜTEMTERV MUNKATERV MUNKAKÖZÖSSÉGI TERVEK

Az integrált intézményekben különösen: Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció HELYI TANTERV Az integrált intézményekben különösen: az alternatív módszerekkel feldolgozandó tananyagot, időbeosztását, óraszámát, értékelési módját A multikulturális tartalmak megjelenését az egyes tantárgyakban A nem szakrendszerű oktatás tantervét, a kompetenciafejlesztés anyagát

Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció Az alternatív módszerek keretében feldolgozandó tananyag, illetve ezek megszervezésére vonatkozó időkeretek és eljárások meghatározása Iskolán kívüli tanórai foglalkozások (pl. erdei iskola), integrációt segítő tanórán kívüli programok, szabadidős tevékenységek, a kötelező tananyag elsajátításának egyéb keretei (pl. tanulmányi kirándulás, stb.) A tanulók minősítésére, a továbbhaladásra vonatkozó szabályozás, a szöveges értékelés osztályzatra történő átváltása szabályainak meghatározása tankönyvek, tanulmányi segédletek és taneszközök kiválasztásának elveit, figyelembe véve a tankönyv ingyenes igénybevétele biztosításának kötelezettségét

A háromhavonkénti találkozó Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció A háromhavonkénti találkozó Célszerű jegyzőkönyvet/emlékeztetőt készíteni, mely magában foglalja a megbeszélteket és a résztvevők névsorát; vagy: a szöveges értékelésen szerepel a szülő aláírása.

EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV Egy – egy tanuló egyéni fejlesztését szolgálja A tanuló teljesítménye, kompetenciái értékelésének függvényében válik szükségessé Adott időszakra szól (lehet egy tanévnél kevesebb is!) Adott tantárgy egy-egy területe, valamely kompetencia, részképesség, tanulási stílus, önértékelés, stb. fejlesztésére szolgáló terv A terv tartalmazza: A fejlesztendő terület megnevezését A célját Részletes programját Módszerit Eszközeit A felelősét (ki, vagy kik végzik) Időintervallumát A várható eredményét Értékelését (folyamatosan) Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS Várható : 2010 március vége

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS OOIH, OKMT

Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció Fontos! Minden iskolai dokumentum (osztálynaplók, napközis és egyéb foglalkozási naplók, stb. folyamatos, naprakész vezetése, a különböző szintű intézményi tanácskozások megbeszélések eredményének, kijelölt feladatainak rögzítése a minőségfejlesztés egyik alapkövetelménye!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! K Esélyegyenlőség TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! K

Esélyegyenlőségi Igazgatóság TÁMOP 3.3.1 II. szakasz Integráció Esélyegyenlőségi Igazgatóság Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Dél - Dunántúli Regionális Kapcsolati Pont Cím: Hargitai Üzletház 7100 Szekszárd Kossuth L. út 8.I.em. 1 ajtó Munkatársak: Bogdán Anna régiós irodavezető tel.: 30/682-4216, e-mail: bogdan.anna@educatio.hu Ignácz János asszisztens tel.: 30/682-2433 , e-mail: ignacz.janos@educatio.hu Orsós Ferenc asszisztens tel.: 30/682-2431, e-mail.: orsos.ferenc@educatio.hu