Utazási iroda alapítása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Advertisements

Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Az egyéni vállalkozó /2009. évi CXV. tv./  Természetes személy  Letelepedés  Üzletszerű  Saját gazdasági kockázatvállalás.
Változások a pénzügyi közvetítésben Közvetítő típusok összehasonlítása
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Szakemberek – Szakértők melyikből – mennyit ? XII. FOE Szakmai Napok Balatonalmádi 2012.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Dr. Olasz Kitti Bonnyai Péter
10. Tétel.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
Ügynök.
Bukarest április1 A munkáltató tájékoztatási kötelezettsége -
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Megújulás és folytonosság a jogi személyek szabályozásában
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
EGYÉNI VÁLLALKOZÁS 2014.III..
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Mezőtúr, november.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Budapest, január 26. dr. Kaszó Éva FOE Elnökségi tag
Az egyéni vállalkozás.
A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
‎ A TÖRZSTŐKE ÚJ SZABÁLYAI ÉS A VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐ FELELŐSSÉGE AZ ÚJ PTK. RENDSZERÉBEN Budapest, április 16.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
2014. november Rendek Tímea
A betétbiztosítás.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
 Egyszerűsödnek és jobban igazodnak a civil szervezetek működési sajátosságaihoz a megszüntetés, illetve az átalakulás szabályai  Egyszerűbb lesz a.
KÉPVISELET A POLGÁRI PEREKBEN
Pálfi Éva A szociálpolitikai szakértői tevékenység jogszabályi alapjai Balatonboglár,
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség Határidő: december 31. Érintettek köre: valamennyi utazási iroda Tárgya: szakmai.
Foglalkoztatási támogatások, kedvezmények Előadó: Patai Ferencné Munkavállalási tanácsadó Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Gyöngyösi Kirendeltség.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény GAZDÁLKODÓI TÁJÉKOZTATÓ Berta-Mudri Krisztina Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési.
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Met. módosítás július 01..
Előzetes piaci konzultáció
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség
A szociálpolitikai szakértői tevékenység jogszabályi alapjai
A szociálpolitikai szakértői tevékenység jogszabályi alapjai
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Előadás másolata:

Utazási iroda alapítása Utazásszervező illetőleg –közvetítő tevékenységet Magyarországon csak azon utazási vállalkozó folytathat, akinek a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal e tevékenység folytatását. Utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység csak akkor folytatható, ha a vállalkozás

Törvényi tudnivalók a) által munkavállalóként vagy foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszony alapján foglalkoztatott legalább egy személy, illetve egyéni vállalkozás esetén az egyéni vállalkozó rendelkezik a külön jogszabályban meghatározott utazásszervezői minősítő vizsgával vagy szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal (a továbbiakban: tevékenységért felelős személy), b) vezető tisztségviselője, vezető beosztású munkavállalója és a tevékenységért felelős személy, illetve egyéni vállalkozás esetén az egyéni vállalkozó büntetlen előéletű, nem áll az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,

Törvényi Tudnivalók c) vezető tisztségviselője, vezető beosztású munkavállalója és a tevékenységért felelős személy, illetve egyéni vállalkozás esetén az egyéni vállalkozó nem volt olyan vállalkozás tulajdonosa, tagja, vezető tisztségviselője, vezető beosztású munkavállalója, amelyet a tevékenység megkezdését megelőző öt éven belül az utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése vagy ilyen tevékenység engedély nélküli folytatása miatt jogerős hatósági határozatban eltiltottak az utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenység végzésétől, d) – az utazásközvetítő kivételével – rendelkezik a jogszabályban meghatározott vagyoni biztosítékkal.

Vagyoni biztosíték Ezeken a feltételeken túlmenően az utazási vállalkozó köteles nyilatkozni a tevékenysége jellegéről, továbbá az indulás évében tervezett árbevétel összegéről. Ez utóbbinak nagy jelentősége van a vagyoni biztosíték mértékének meghatározásánál. A vagyoni biztosíték lehet bankgarancia vagy biztosítási szerződés vagy meghatározott célokra elkülönített, zárolt pénzbeli betét. A vagyoni biztosíték mértéke függ az értékesíteni kívánt utazások jellegétől Így például, ha belföldről külföldre, külföldről külföldre történő utazást kíván értékesíteni az utazási vállalkozó, akkor a vagyoni biztosíték összege nem lehet kevesebb a tervezett nettó árbevétel 12%-nál, de legalább az ötmillió forintot el kell érje.