Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ügynök.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ügynök."— Előadás másolata:

1 Ügynök

2 Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját értékesítse a nevében. Így egy esetleges foglalás (rendelés) esetén az utazásszervező a lejelentett utas nevére számlázza a bruttó szerződött összeget. Az ügynökként fellépő utazási iroda nem számláz az utasnak, viszont kötelessége a jutalékról ellenszámlát (jutalékszámlát kiállítani.

3 Ügynök (utazási iroda)
Foglaláskor csak bevételi pénztárbizonylatot állít ki. NEM állít ki számlát (előleg, végszámlát). Utazási szerződést ad Ismerteti az utazási feltételeket Ő adja a részvételi jegyet, vagy vouchert A szervezőnek jutalékszámlát küld

4 Bizományos

5 Bizományosi szerződés
Bizományosi szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező kiajánlja a bizományosi közvetítőnek árualapját, mellyel az élhet. Foglalás esetén az utazásszervező a bizományos nevére számlázza ki a megrendelt szolgáltatások árának jutalékkal csökkentett (nettó) összegét. A szolgáltatások árát ebben az esetben a bizományos tovább számlázza saját nevében az utasnak. Ebben az esetben az utas a bizományossal köt utazási szerződést. Jutalékszámla itt nem készül.

6 Bizományos (utazási iroda)
Bevételi pénztárbizonylat Számla (Előlegszámla vagy végszámla)(Bizományos nevében) Utazási szerződés Utazási feltételek Részvételi jegy vagy voucher Jutalékszámla nincs A szervező a jutalékkal csökkentett részvételi díjról nettó számlát küld.


Letölteni ppt "Ügynök."

Hasonló előadás


Google Hirdetések