Hiányzással kapcsolatos szabályok 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. §

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Csernátoni Katalin május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés
Egyeztető eljárás.
A tanulók fegyelmi felelősségre vonásának aktuális előírásai
TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOKBÓL
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Az iskolai dokumentumok
Molnár László tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes BPI
A KORMÁNYHIVATALOK FELADATAI A KÖZOKTATÁSBAN
NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNY FELADATA IGAZOLTLAN MULASZTÁS ESETÉN (11/1994. (VI.8.) MKM rend. 20.§ (Neveir) ; Gyer. 91./F §; 91./G.§ (1) ; Cst. 15.§ és.
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
Veszélyeztető magatartás gyanúja  időnként előforduló, enyhébb jelenségek  rizikó tényezők  háttérben inkább a szülők tájékozatlansága áll.
Az oktatásigazgatás aktuális kérdései
Bevezető gondolatként:
Jogi eljárások az oktatásban
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
Integrált oktatás az 50 éves Trefort SZKI-ban
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
Az Oktatási Főosztály és a köznevelési intézmények feladatai a
Méltányossági elvek a közoktatásban
A pszichiátriai ellátás jogi szabályozása
Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
A GYERMEKVÉDELMI FELELŐSÖK KAPCSOLATRENDSZERE, A JELZŐRENDDSZERI TAGOKKAL VALÓ KAPCSOLATFELVÉTEL, KAPCSOLATTARTÁS, ESETELEMZÉSEK.
Készítette: Susuk Judit Boroznaki Zita
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Kérdések és válaszok az iskoláztatási támogatás felfüggesztéséről
„Az igazolatlan iskolai hiányzásokkal összefüggő gyámhatósági
Középfokú felvételi rendszer Békés Megyei Kormányhivatal
Pest Megyei Kormányhivatal
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Az igénybevevői nyilvántartás
Forrás: X. Konszenzus füzet Fontos  a megelőzés  a hatékony prevenció érdekében szükséges az összehangolt együttműködés az országos és helyi.
J OGSZABÁLY VÁLTOZÁSOK G YVT. ÉS A C SALÁDTÁMOGATÁSI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI HATÁLYOS :  Családi pótlék – nevelési – iskoláztatási támogatás.
J OGSZABÁLY VÁLTOZÁSOK G YVT. ÉS A C SALÁDTÁMOGATÁSI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI HATÁLYOS :  Családi pótlék – nevelési – iskoláztatási támogatás.
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Kábítószer a magyar jogban
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
A szabályozás előzményei
Szülői értekezlet 9.Ny osztály
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
A 18 éves korra emelt tankötelezettséggel kapcsolatos pedagógusi tapasztalatok Istenes Mónika Budapest január 27.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Összevont szülői értekezlet 9. évfolyam számára
A TANKÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE A KÖZNEVELÉS RENDSZERÉBEN
STATISZTIKAI MUTATÓINK 2014/ LÉTSZÁMOK 1. a1.b1. c2.a2.b2.c2.d3.a3.b3.c3.d4.a4.b4.c5.a5.b5.c6.a6.b7a7.b8.a8.c SZUM
Jogi kérdések a pedagógia hátterében – gyermekvédelem TÁMOP Egyek 2015 szeptember 28. Gulyásné dr. Kovács Erzsébet.
Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.
Aktuális változások a szakképzésben Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A tankötelessé váló gyermekek beíratása 2016 Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az.
Szülői értekezlet /Ny4, a4, b4, a4, a3, a3, b3, b3,5 8 9.d3, d3, c3, c3,39.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Betöltötte a 3. évet -Óvodába járásra kötelezett legalább napi 4 órában -Abban az évben, amelynek augusztus 31. előtt betölti a 3 éves kort, a nevelési.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
JÁRÁSI SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG
Általános Iskola tanév
Néhány adat a 2016/2017-es tanévről
DARUS a gyermekekért.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Intézményi kötelezettségek a gyermek- és ifjúságvédelem területén
DARUS a gyermekekért.
A tanuló kötelességei és jogai
tanév Iskolanyitogató
Előadás másolata:

Hiányzással kapcsolatos szabályok 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. §

(1) •Ha a pedagógus megítélése szerint a gyermek, a tanuló beteg, gondoskodik a többi gyermektől, tanulótól való elkülönítéséről, és kiskorú gyermek, tanuló esetén a lehető legrövidebb időn belül értesíti a gyermek, a tanuló szüleit.

(2) A mulasztást igazoltnak kell tekinteni: •a tanuló – kiskorú tanuló esetén a szülő írásbeli kérelmére – a házirendben meghatározottak szerint engedélyt kapott a távolmaradásra, • a gyermek, a tanuló beteg volt, és azt a házirendben meghatározottak szerint igazolja •a gyermek, a tanuló hatósági intézkedés vagy egyéb alapos indok miatt nem tudott kötelezettségének eleget tenni.

(3) Az iskola köteles értesíteni •e•első alkalommal történő igazolatlan mulasztáskor a szülőt – és ha a az iskolával nem azonos intézmény – a kollégiumot is •i•igazolatlan mulasztása a tíz órát eléri. fel kell hívni a szülő figyelmét az igazolatlan mulasztás következményeire. •H•Ha az iskola értesítése eredménytelen maradt, és a tanuló ismételten igazolatlanul mulaszt, az iskola a gyermekjóléti szolgálat közreműködését igénybe véve megkeresi a tanuló szülőjét.

(4) ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a tíz órát •az iskola igazgatója tanköteles tanuló esetén –a kormányhivatalt –a gyermekjóléti szolgálatot értesíti. •Az értesítést követően a gyermekjóléti szolgálat és az iskola és – szükség esetén – a kollégium bevonásával haladéktalanul intézkedési tervet készít: –mulasztás okának feltárása –tanulót veszélyeztető és az igazolatlan hiányzást kiváltó helyzet megszüntetése –tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos, továbbá a gyermek, a tanuló érdekeit szolgáló feladatok számbavétele

(5) Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a harminc órát (szabálysértés) •az iskola a mulasztásról tájékoztatja az általános szabálysértési hatóságot •ismételten tájékoztatja a gyermekjóléti szolgálatot, amely közreműködik a tanuló szülőjének az értesítésében

Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri az ötven órát •az iskola igazgatója haladéktalanul értesíti a tanuló tényleges tartózkodási helye szerint illetékes –jegyzőt és a –kormányhivatalt.

(10) Ha a tanuló a tanórai foglalkozás kezdetére nem érkezik meg •a késést igazolnia kell a házirendben foglalt szabályok szerint. • A késések idejét össze kell adni. •Amennyiben ez az idő eléri a tanórai foglalkozás időtartamát, a késés egy igazolt vagy igazolatlan órának minősül. •Az elkéső tanuló nem zárható ki a tanóráról, foglalkozásról.

VÉGE