Várallyai László elnök

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Távlati öntözési vízigények felmérése Somlyódy Balázs főigazgató Országos Vízügyi Főigazgatóság.
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
ISKOLAKÉSZÜLTSÉG – AZ ADAPTÍV VISELKEDÉS FEJLETTSÉGE dr. Torda Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermek-szakpszichológus Vizsgálóeljárás az iskolába lépéshez.
1 Elektronikus adóbevallás. 2 Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus úton történő benyújtásának bemutatása Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus.
A magyarországi vállalatok információszerzési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink H-1024.
Testvérvárosi egyesület 7. közgyűlése október 9.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
1Transzplantációs Alapítvány
Pályaválasztási tanácsadás
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
A matematikatanítás aktuális kérdései február
SZÁMVITEL.
Kórházi könyvtárak lehetőségei a tudáspiacon
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
MÉDIAFOGYASZTÓ VAGY TARTALOMFOGYASZTÓ? MENNYISÉG VAGY MINŐSÉG?
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Mikáczó Viktória tanársegéd
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése
„Út a munkához”program
Geréby-Kúria október 28-29
középfokú felvételi eljárás
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Baranya Megyei Paktum Konferencia
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Hallgatói juttatási rendszer
A klinikai gyógyszerészet jövőképe a köztestületi célrendszerben
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A Közbeszerzési Kutatóműhely bemutatása Közbeszerzési Hatóság
Iskolai szociális segítő
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Szakmai gyakorlat tájékoztató
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
KONFERENCIA Adminisztráció Óvári Márta
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Várallyai László elnök Szakmai beszámoló a MAGISZ 2018. évi tevékenységéről (Az elnökség beszámolója) Várallyai László elnök 2018.05.04

Tartalom A.) Közgyűlés B.) Elnökségi ülések C.) Rendezvény D.) Diplomadolgozat pályázat E.) Web, hírlevél F.) Agrárinformatika folyóirat 2018.05.04.

A.) Közgyűlés 2018. április 20. (AKI) Beszámoló a MAGISZ 2018-os évéről. Az elmúlt évben egy közgyűlésre került sor április 20-án. Ennek során, nem változott a vezetőség összetétele. A titkári teendőket továbbra is Dr. Szilágyi Róbert látja el. Ugyancsak változatlan felállás mellett működik tovább a Felügyelő és az Etikai bizottság. 2018.05.04.

B.) Elnökségi ülések 2018-ban illetve 2019 első felében két virtuális (videókonferencián keresztüli) elnökségi ülésre került sor. Az egyikben az aktuális munkatervet és feladatokat egyeztettük (2018 őszén), a másikban a közgyűlés előkészítése volt a téma (2019. május 10). Az elnök és alelnökök között többször is történt telefonos egyeztetés bizonyos kérdésekben (pl. az új szak alapítása, folyóirat sorsa). Az utóbbi ügyében Herdon Miklós is tartott egy virtuális megbeszélést. 2018.05.04.

C.) Alkalmazott Informatika Szakmai Nap 2018-ban is elmaradt Ennek elsősorban két oka volt. Az egyik pénzügyi, a másik pedig az érdeklődés hiánya. Amennyiben a jelenleg beadott pályázatunk sikeres lenne, akkor ebben vállaltunk őszre egy induló workshopot. Ezenkívül beadásra került egy Interreg pályázat, ahol szintén érintett lenne a MAGISZ (erről ősszel várható döntés, ez is két fordulós pályázat). Egyéb esetben nehéz lenne megszervezni egy eseményt, a már említett okok miatt. 2018.05.04.

D.) Diplomadolgozat pályázat Ezzel kapcsolatban egy érdeklődő hallgató volt, aki adna be pályázatot, de ez sem igazán Agrárinformatikai jellegű volt. Mivel az ISZAM képzés gyakorlatilag kifutott, így valószínűleg nem lesz meghirdetve ilyen pályázat. Nem szeretnénk ezt megszüntetni, csak átmenetileg felfüggesztjük a tervezett új szak beindításáig. Felvetődött ötletként, hogy a szakmérnököknek egy külön kategória induljon majd. 2018.05.04.

E.) Web, hírlevelek Továbbra is üzemeltettük a korábban projekt keretében kifejlesztett MAGISZ és a TÁMOP Web portált. Az e-mail alapú hírlevelekben kb. negyedéves rendszerességgel tájékoztattuk tagjainkat, illetve adatbázisukban lévő szakembereket a MAGISZ-hoz szorosabban kapcsolódó legfontosabb hírekről. Egyre égetőbb a portál átdolgozása, már a folyóirat miatt is, de a pénzeszköz hiányzik ehhez is. 2018.05.04.

F.) Agrárinformatika folyóirat működtetése A múlt évben 3 szám jelent meg, ami átlagosnak mondható. Eddig összesen 22 szám jelent meg. A folyóirat működtetése továbbra is alapvetően 2-3 fő munkája, ami nagy erőfeszítést igényel. Kevés a publikálni kívánók száma Szűkül a merítési lehetőség az ISZAM szak kifutásával is Jelentős munkát igényel a lektorálási folyamat Lassan gondolkodni kellene a szakmai irányzat bővítési lehetőségén 2018.05.04.

F.) Agrárinformatika folyóirat működtetése A folyóirat ismertebbé vált köszönhetően a DOI számmal való ellátásnak és a különböző adatbázisokban való katalogizálásnak és archiválásnak. Szerettük volna, ha regisztrálásra kerül más adatbázisokban (pl. Scopus) is, de ezt elutasították különböző okok miatt. A folyóiratban domináns a külföldi szerzők publikálása. Mivel az idén tavasszal Herdon Miklós bejelentette, hogy nem kívánja tovább a folyóirat főszerkesztői feladatát ellátni, így kénytelenek voltunk ezt a feladatot Szilágyi Róberttel ideiglenesen átvenni, hogy a folyóirat ne szűnjön meg. Jelenleg az a kérdés, hogy a folyóirat maradjon a MAGISZ kötelékében, vagy kerüljön át a Debreceni Egyetem GTK gondozásába. Az utóbbi esetben 200-300 ezer Ft-ot kapnánk a fenntartásra, de a jogokról le kellene mondani. 2018.05.04.

Kérem a Közgyűlést az elnökség beszámolójának elfogadására