Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése"— Előadás másolata:

1 „B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése
TIOP /2/2F A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése „B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

2 A számítógépes hálózat fejlesztése:
A pályázat célja az egyetem mindennapi működéséhez, az „üzletmenet folytonossághoz” nélkülözhetetlen informatikai infrastruktúra további fejlesztése és korszerűsítése – a 2007-ben befejezett HEFOP P /1.0 informatikai projektjének eredményeire építve – az alábbi területeken: A számítógépes hálózat fejlesztése: Az informatikai (hálózati) központ korszerűsítése: redundancia kialakítása és az üzembiztonság növelése. A gerinchálózati csomópontok korszerűsítése: Irinyi és Béke csomópont rekonstrukciója, a bérelt városi hálózat kapacitásának és redundanciájának növelése. Egyes épületek hálózati eszközeinek és kábelezési rendszereinek korszerűsítése: épületen belüli hálózatok üzembiztonságának növelése, központilag menedzselhető eszközök telepítése és megfelelő csatlakozási pontszámmal rendelkező strukturált kábelrendszer kiépítése. A vezeték nélküli (WLAN) hálózati hozzáférés lehetőségének kiépítése szabad tereken és néhány épületben: oktatók, kutatók és hallgatók mobil eszközeinek hálózatba integrálása. A helyszínek a Dugonics, Aradi vértanúk és Ady terek, továbbá az Irinyi és a MK „A” és „C” épületek. A beszerzendő központi eszközök kapacitásai olyanok, hogy az egyetem bármely helyszínén később kisebb összegekből hozzáférési pontok létesíthetők. Az egységes hálózat menedzsment rendszer bővítése és fejlesztése: a fenti fejlesztések során üzembe állított eszközök bekapcsolása a központi menedzsmentbe, a menedzsment kibővítése hibakeresési és teljesítményelemzést segítő funkciókkal.

3 Szerver konszolidáció:
  Egyetemi központi szolgáltatások hardver és alapszoftver rendszereinek egységesítése: szerver konszolidáció, különös figyelemmel a futó szolgáltatásokra és a későbbi tartalmi (TÁMOP) pályázatok várható eszközigényeire. A beszerzés mértéke (számítási, tárolási és archiválási kapacitás) a jelenleg üzemelő rendszerek kapacitásaira és a várható TÁMOP pályázatok igényeire alapozott. Skálázható, virtualizált szerver-, tároló –, és archiváló rendszer kiépítése. Gépterem rekonstrukció – erősáram, hűtés: Kritikus pont, megvalósítása szükséges előfeltétele volt a fenti fejlesztéseknek!

4

5 És most: rövid virtuális túrára hívom Önöket a gépteremben és környékén. (A rendezvény végén „tárlatvezetéssel” kiscsoportos gépterem látogatást is biztosítunk az érdeklődőknek…)


Letölteni ppt "„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések