Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Üzlezi információelemző specializió

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Üzlezi információelemző specializió"— Előadás másolata:

1 Üzlezi információelemző specializió
Sándorné dr. Kriszt Éva Budapest, április 23.

2 Hallgatói kompetenciák kifejlesztése I.
Bevezetés Hallgatói kompetenciák kifejlesztése I. Lényeglátás, az információk gyors áttekintése, rendszerezése, szelektálása. A költség-haszon elv érvényesítése az információ előállításában, kezelésében. Adatgyűjtési folyamat irányítása, adatok értelmezése, adatbázisok kezelése. Kvantitatív és kvalitatív módszerek készség szintű ismerete.

3 Hallgatói kompetenciák kifejlesztése II.
Bevezetés Hallgatói kompetenciák kifejlesztése II. A mintából származó információk értékelése, pontos és megbízható következtetések megfogalmazása. Az üzleti információs rendszerek megtervezése és karbantartása. Vezetői döntések előkészítése, önálló elemző képesség. A vállalkozások elhelyezése a piacgazdasági környezetben, többirányú összehasonlítási képesség. Jövőkép felvázolása és a gazdasági folyamatok prognosztizálása.

4 Helyzetkép Pénzügy és számvitel szak akkreditált specializációja
Központi Statisztikai Hivatal munkatársainak ajánlásával Alkalmazott Statisztika Kihelyzett Tanszék BGE-KSH Versenyképességi előny: csak a Budapesti Gazdasági Egyetemen van ilyen jellegű képzés

5 Szakmai tartalom 5 tantárgy Számos szakdolgozat TDK dolgozatok
További empirikus kutatások (adatbányászat, életszínvonal vizsgálata, GDP számításának módszertana, banki szolgáltatások statisztikai elemzése)

6 A specializáció képzési célja:
Olyan gazdasági szakemberek képzése: akik elmélyült módszertani ismeretekkel rendelkeznek és képesek a gazdasági folyamatok elemzéséhez szükséges statisztikai adatforrások feltárására, az összefüggések megismerésére, a folyamatok elemzésére, és értékelésére.

7 A specializációra jelentkezés feltétele:
(Nappali munkarend) Az első négy aktív félévben minimum 60 kredit teljesítése A szak megjelölt tárgyainak eredményes teljesítése Számvitel alapjai Statisztika és valószínűségszámítás alapjai

8 Üzleti információelemző (Pü-Szv
Üzleti információelemző (Pü-Szv. szakon), de a tantárgyak felvehetők másodspecializációként is!!!!! A specializáció képzési célja: a végzettek képesek legyenek az üzleti döntések meghozatalához szükséges előkészítés végrehajtására, ismerjék a szükséges és szóba jöhető adatszerzési technikákat, kapjanak széleskörű betekintést az üzleti elemzési módszerekbe, ismerjék meg az adatprezentáció eszközeit, és azokat megfelelően szakértelemmel használják a gazdasági elemzésekben, képesek legyenek a hallgatók a többváltozós adatelemzés elvégzésére, ismerjék az idősorok elemzésének lehetőségeit.

9 Üzleti információelemző specializáció

10

11 Külső szakmai kapcsolatok

12 Külső szakmai kapcsolatok
Ingyenes konferenciákon és előadásokon való részvétel Kutatószoba igénybevétele Szakdolgozat külső és belső témavezetése, ezekhez adatok biztosítása Szakmai gyakorlati helyek több mint 30 intézményben (minisztériumok, kutatóintézetek, MNB, Gazdasági Versenyhivatal, Legfőbb Ügyészség, önkormányzatok, ONYF)


Letölteni ppt "Üzlezi információelemző specializió"

Hasonló előadás


Google Hirdetések