Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Közbeszerzési tudnivalók
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
JOGORVOSLATI IRÁNYELVEK • A kormányzati árubeszerzésre és építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogorvoslatokkal foglalkozó.
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
15. tétel.
A Magyar Posta Zrt. közbeszerzési státusza, közbeszerzési rendje
Közbeszerzési tudnivalók.  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
Közbeszerzési tudnivalók  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott.
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
A közbeszerzési törvény változásai
A közbeszerzési törvény módosítása I.
Közbeszerzési tájékoztató
A KÖZBESZERZÉSRŐL Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal POLGÁRMESTERI KÉPZÉS 2010.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
CHSH Dezső Dr. Dezső A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazásának tapasztalatai és a közbeszerzési törvény.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Közbeszerzési alapismeretek – Széchenyi István Egyetem Európa-tanulmányi Központ Ponácz György Márk © 2006 Közbeszerzés az Európai Unióban és Magyarországon.
Állam munkavédelmi feladatai
A KBT ÁPRILIS 1-TŐL HATÁLYOS MÓDOSULT RENDELKEZÉSEI
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
A Kbt évi módosításai KÖSZ január 15. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1.Szabályozási kérdésekSzabályozási kérdések 2.Az ügyvédi és tanácsadói tevékenységekAz ügyvédi és tanácsadói tevékenységek 3.Közbeszerzési szabályozásKözbeszerzési.
MAGYAR KÖZBESZERZÉSI INTÉZET
Közbeszerzési tudnivalók A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
LEADER közbeszerzési tájékoztató
Közbeszerzési tudnivalók
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Témák A közbeszerzések jogszabályi hátterének fejlődése Szlovákiában
Új közbeszerzési szabályok július 1-től
Uniós támogatások és közbeszerzés
Köz beszerez; ÉS? avagy informatikai biztonság a központosított közbeszerzésben.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
SZOLGÁLTATÁS SZERVEZÉSI IRODA SZOLGÁLTATÁS TELJESÍTÉS FOLYAMATA KÉSZÍTETTE: IFKOVICS KÁLMÁN KUCZORA ATTILA.
1 KÖZBESZERZÉS KÖTELEZETTSÉGE A PÁLYÁZATOK MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN, A KÖZBESZERZÉS FŐBB SZABÁLYAI Előadó: Dr. Schablauer Péter vezérigazgató Magyar Közbeszerzési.
A közbeszerzési szabályok változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Molnár Fanni Eszter közbeszerzési szakértő Első Magyar Önkormányzati Vagyon- és Adósságkezelő.
A zöld közbeszerzés európai és magyar jogi szabályozása Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Közbeszerzési kerekasztal
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A közbeszerzési törvény 2017-es újdonságai
Előzetes piaci konzultáció
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
Közbeszerzési tudnivalók
A folyamatba épített ellenőrzés
BESZERZÉS A KATONAI LOGISZTIKÁBAN
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Miskolci Járási Hivatal
Dr. Kovács László főtitkár
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
2018. november 15. Varga Ervin Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Államtudományi és Közigazgatási Kar Közbeszerzési tanácsadó szakirány továbbképzési szak.
Közbeszerzési szabályok változása és
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
KÖZBESZERZÉS Emberi Erőforrások Minisztérium
Közbeszerzési Hatóság
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Közbeszerzési Döntőbizottság
Előadás másolata:

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében Emberi Erőforrások Minisztériuma Közbeszerzési Főosztály Előadó: dr. Makadán Szófia közbeszerzési jogi referens

Közbeszerzési szempontból fontos alapfogalmak: Megváltozott munkaképességű személy (2011. évi CXCI. Törvény 22.§) Akkreditált munkáltató [327/2012. (XI. 16.) Kormány rendelet 1.§ 1. pont, 1/A.§] Tranzit és tartós foglalkoztatás [327/2012. (XI. 16.) Kormány rendelet 1.§ 9. és 10. pont] ►Védett munkahely (Kbt. 3.§ 41. pont)

A közbeszerzési kötelezettség és a védett munkáltató viszonya Uniós értékhatár felett: Nemzeti értékhatáron belül: Mentes a közbeszerzési kötelezettség alól [Kbt. 111. § t) pont]: védett munkahely megváltozott munkaképességű személyek által előállított áru vagy teljesített szolgáltatás KIVÉVE azokat az eseteket, amikor az ajánlatkérő az áru vagy szolgáltatás igénybevételére központi beszerző szerv (KEF, NKOH) vagy a BVOP útján köteles. Fenntartott közbeszerzések (Kbt. 33.§) A közbeszerzési eljárás lefolytatása kötelező, DE az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárásban való részvétel jogát fenntarthatja, vagy a Kormány által elrendelt esetben köteles fenntartani az olyan, védett munkahelynek minősülő szervezeteknek, amelyek 30%-ot meghaladó mértékben megváltozott munkaképességű vagy hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztatnak, valamint az olyan fejlesztő foglalkoztatók számára, amelyek 30%-ot meghaladó mértékben fejlesztő foglalkoztatásban résztvevőket foglalkoztatnak.

Értékhatárok (jelenleg hatályos): A Közbeszerzési Hatóság az egyes beszerzési tárgyak esetében alkalmazandó uniós és nemzeti értékhatárokat minden év elején közzéteszi a honlapján - a Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2018. január 1-jétől irányadó közbeszerzési értékhatárokról (KÉ 2018/7. szám, 2018. 01.10.) Uniós értékhatárok Nemzeti értékhatárok Árubeszerzés: → a Kbt. 5. § (1) a)-b) szerinti AK esetén: 44.735.040, - Ft (144.000, - EUR) → többi AK esetén: 68.655.860, - Ft (221.000, - EUR) Szolgáltatás-megrendelés (ide értve a tervpályázati eljárást is): → többi AK esetén: 68.655.860, - Ft (221.000, - EUR) →a Kbt. 3. melléklete szerinti szolgáltatásoknál valamennyi AK: 232.995.000, - Ft (750.000, - EUR) Építési beruházás: 1.723.541.680, - Ft (5.548.000, - EUR) Szolgáltatási koncesszió: Építési koncesszió: árubeszerzés esetében 15.000.000, - Ft építési beruházás esetében 25.000.000, - Ft szolgáltatás megrendelése esetében 15.000.000, - Ft szolgáltatási koncesszió esetében 30.000.000, - Ft építési koncesszió esetében 100.000.000, - Ft

Nemzeti értékhatár alatti beszerzések: Nettó 1 millió forint és az adott beszerzésre irányadó nemzeti értékhatár alsó küszöbe között A közbeszerzési értékhatárok alatti értékű beszerzések megvalósításával és ellenőrzésével kapcsolatos szabályokról szóló 459/2016. (XII. 23.) Korm. Rendelet DE Kbt. 111. § alá tartozó kivételi kör esetén ezen rendelet alkalmazása nem kötelező, TEHÁT az ajánlatkérő nem köteles három árajánlatot bekérni

SEGÉDLET az ajánlatkérők és az ajánlattevők részére: JAVASLAT: az ajánlatkérők kérjenek be több (ár)ajánlatot, ezzel biztosítható a verseny tisztasága és a legjobb elérhető ár/érték melletti szerződéskötés A kiadott Segédlet mintaként szolgál, annak tartalma a jogszabályi keretek között, a beszerzési eljárás sajátosságaira tekintettel szabadon módosítható Egy ajánlat bekérésnél irányadó szempontokat tartalmazza, valamint iratmintákat az árajánlatok benyújtásához azért, hogy az ajánlatkérők részéről a későbbiekben is igazolhatóak legyen a kivételi kör alkalmazásának feltételei Kiemelten fontos: a védett munkahelyi státusz igazolása (nyilatkozat vagy egyéb igazolás formájában)

Javaslatok a cél elérése érdekében: a védett munkahelyek és az általuk gyártott termékekre vonatkozó nyilvántartás vezetése végrehajtási rendelet kidolgozása vonatkozó jogszabályok összehangolása az ajánlatkérők ösztönzése a kivételi kör alkalmazásával elérhető áruk vagy szolgáltatások beszerzésére nem kell lefolytatni egy hosszadalmasabb közbeszerzési eljárást védett munkahely-teremtési program kidolgozása nyilatkozatminták elérhetővé tétele a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók tájékoztatása a lehetőségekről, ajánlattevői oldalon a versenyképesség növelése, piacképes áruk és szolgáltatások biztosítása

Ahol az ajánlattevők a folyamatban lévő közbeszerzési eljárásokról (nem a 111. § t) körben) tájékozódhatnak: www.kozbeszerzes.hu Adatbázisok – Közbeszerzési értesítő

Adatbázisok - Hirdetményfigyelő

Közbeszerzési értesítő – Részletes keresés

Köszönöm a figyelmet! A témával kapcsolatos kérdéseikkel főosztályunkhoz is fordulhatnak az alábbi elérhetőségen: kozbeszerzes@emmi.gov.hu