Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER."— Előadás másolata:

1 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések
SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER

2 Csongrád megyei gazdaság-és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési program
TOP CS

3 PROJEKT partnerség A Csongrád Megyei Önkormányzat
a Csongrád Megyei Kormányhivatallal konzorciumi partnerségben nyújtotta be a pályázatot. Csongrád Megyei Önkormányzat a konzorcium vezetőjeként létrehozza a paktum irodát, ellátja a működtetését, elkészíti a paktum dokumentumokat, illetve biztosítja a megvalósítása során a széles körű nyilvánosságot. A célcsoportot érintő támogatások, valamint a munkaerő-piaci szolgáltatások biztosítása a Csongrád Megyei Kormányhivatal feladata.

4 PROJEKT átfogó célja Jelen projekt keretében a Csongrád Megyei Önkormányzat vezetésével, a megyére kiterjedően működő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek hozzájuthatnak azon forrásokhoz, melyekkel képzési és foglalkoztatási programjukat megvalósíthatják. A fejlesztések hozzájárulnak a megyei stratégiai célok eléréséhez, a gazdaság fejlődéséhez szükséges szakemberállomány biztosításhoz, és ezzel párhuzamosan a hátrányos helyzetű munkavállalók aktivizálásához.

5 Paktumok szerveződése
Teljes megyei lefedettség Megyei foglalkoztatási együttműködések Helyi foglalkoztatási együttműködés Megyei Jogú Városok foglalkoztatási együttműködései

6 Csongrád Megyei Önkormányzat feladatai
A térségi szereplők közötti információáramlás és véleménycsere ösztönzése, illetve a kezdeményezések összehangolása, megoldások kidolgozása a szakképzés, felnőttképzés, foglalkoztatás területén. Paktum partnerség és paktum iroda felállítása és működtetése. Honlap kialakítása a partnerség erősítésére és a projektekben résztvevők közötti kommunikáció megkönnyítésére, valamint foglalkoztatási/munkáltatói fórumok működtetésére. Cégek igényeire szabott egyedi felnőttképzési programok kidolgozása valósul meg.

7 Paktum szervezet tagjai
Csongrád Megyei Gazdaság-és Foglalkoztatásfejlesztési paktum Együttműködési megállapodás Paktum szervezet tagjai

8 Csongrád Megyei Önkormányzat feladatai II.
A projekt során a partnerség bevonásával részletes foglalkoztatási stratégia és akciótervek kidolgozása történik meg. A projekt befektetés-ösztönzési tevékenység folytatásával járul hozzá a térség gazdasági fejlődésének előmozdításához. A feladatok meglebonyolításának várható ideje: –

9 Csongrád Megyei Kormányhivatal feladatai
A célcsoport képzése, célcsoportot érintő egyéb munkaerő-piaci tevékenységek lebonyolítása: pályakorrekciós tanácsadás, toborzórendezvények, pályaválasztási napok. A projekt keretében a célcsoport számára a Csongrád Megyei Kormányhivatal lakhatási és útiköltség támogatást nyújt, illetve bértámogatással járul hozzá a hátrányos helyzetű munkavállalók munkába állásához. A Csongrád Megyei Kormányhivatal a program célcsoportjának sajátosságait figyelembe véve valamennyi bevont részére mentori segítségnyújtást tervez. A feladatok megkezdésének várható ideje:

10 Projekt célcsoportjai
A közvetlen célcsoportok: azon személyek, akik a projekt keretében nyújtott szolgáltatások végső felhasználóinak, kedvezményezetteinek tekinthetők. A közvetlen célcsoporton belül két kategóriát lehet megkülönböztetni: A felhívás által definiált közvetlen célcsoport: „munkaerő piaci tevékenységekbe az adott térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek és inaktívak vonhatóak be”. Egyéb közvetlen célcsoport: akik potenciális foglalkoztatóként részesülhetnek a programból (önkormányzati, állami fenntartású/tulajdonú intézmények/vállalkozások) Tehát a munkáltatók számára is egyértelmű, konkrét előnyöket eredményez a projekt.

11 képzésbe, foglalkoztatásba bevont célcsoport
Álláskereső hátrányos helyzetű személyek Legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkezik 25. életévét nem töltötte be 30 év alatti pályakezdő álláskereső 50. életévét betöltötte Legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőtt GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérő Foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható) Megváltozott munkaképességű személyek Roma nemzetiséghez tartozó személyek Inaktívak: a programba való bevonás előtt nem dolgoztak, nem volt rendszeres jövedelmet biztosító munkájuk, és nem is kerestek munkát, vagy kerestek, de nem tudtak volna munkába állni. Nem regisztrált álláskeresők.

12 Célcsoport támogatási összegei
Célcsoport támogatásának költsége összesen: Ft Célcsoport személyi jellegű ráfordításai Bértámogatás költsége (bér és járulék); Ft Munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség- támogatás költsége Ft Önfoglalkoztatóvá válás támogatásának költsége Ft Célcsoport lakhatási- és útiköltsége Munkába járás költsége Ft Lakhatási támogatás Ft Célcsoport képzési költségei Képzéshez kapcsolódó költség Ft Képzés idejére szóló keresetpótló juttatás Ft

13 elérhetőségünk

14 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER


Letölteni ppt "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER."

Hasonló előadás


Google Hirdetések