Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÁROP 1.1.5-09/C/A-2009-0001 A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÁROP 1.1.5-09/C/A-2009-0001 A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése."— Előadás másolata:

1 ÁROP 1.1.5-09/C/A-2009-0001 A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése

2 ÁROP 1.1.5-09/C/A-2009-0001 A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése A projekt időtartama: 2009. 09. 01- 2011. 03. 01 Kedvezményezett: Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás A támogatás összege: 8.563.935 Ft A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás formája: Vissza nem térítendő

3 A pályázat átfogó célja: A térségfejlesztési kapacitás megalapozása, megerősítése, amely biztosítja a kistérséget érintő fejlesztések eredményességét, a leghátrányosabb helyzetből való kitörést.  Bevonásra kerülnek a hátrányos helyzetű csoportok, véleményük, javaslataik megjelennek a stratégiákban,  Megkülönböztetett figyelmet szentelünk az esélyegyenlőségi csoportok esélyegyenlőségének biztosítására  Törekszünk a közmunka programok szerepének lehetőség szerinti növelésére  Fontosnak tartjuk a kisebbségek közötti együttműködés felkarolását régiókon belül,a szomszédos régiókban és nemzetközi vetületben egyaránt.

4 Ellátandó feladatok: 1.Eszközbeszerzés: 1 db laptop beszerzése (260.000 Ft) 2. Térségfejlesztési szervező foglalkoztatása: A projekt ideje alatt egy térségfejlesztési szervező személy tevékenykedik a munkaszervezeten belül. A projekt befejezése után minimum egy évig tartó továbbfoglalkoztatását vállaljuk. Bérezése a pályázat összegéből valósul meg, melyre 4.281.960 Ft lett elkülönítve. A térségfejlesztési szervező feladatai:  térségfejlesztés szervezése  részvételi alapú tervezés elterjesztése  térségfejlesztési tervezési ismeretek elterjesztése  fejlesztések összehangolása és monitoringja  térségfejlesztés társadalmasítása  az előző feladatok ellátásához nélkülönözhetetlen és azokat közvetlenül szolgáló tréningek, továbbképzések és szakértői ismeretátadások biztosítása.

5 3. 1 napos partnerségi képzés A részvételi alapú tervezés elterjesztése és a tréningek, továbbképzések és szakértői ismeretátadások tevékenységeihez kapcsolódóan a kistérség önkormányzatainak, kisebbségi önkormányzatainak, vállalati és civil szereplőinek 1 napos partnerségi képzést tartunk 20 fő részvételével. 4. 80 órás képzés Egy 80 órás képzést tartunk „A projektfinanszírozástól a pályázatok elszámolásáig bezárólag” a kistérség önkormányzatainak, kisebbségi önkormányzatainak, vállalti és civil szereplőinek minimum 30 fő részvételével. A bevont partnerek száma 20 fő. 3 vállalkozó, 3 civil szervezet, 1 kisebbségi önkormányzat. A képzés díja: 3.097.510 Ft. A támogatás összegéből valósul meg.

6 5. Együttműködés az ÁROP-1.1.5/B számú „Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányoabb helyzetű kistérségekben” elnevezésű kiemelt projekt keretében biztosított külső szakértőkkel. Pályázati kiírások nyomon követése, Projekttervezés Pályázati dokumentáció összeállítása Pályázatok benyújtása Projektmenedzsment 6. Egy link biztosítása a kistérség honlapján 7. 15 db partnerségi rendezvény 15 partnerségi rendezvényt szervezünk a projekt ideje alatt. Egy nyitó és egy záró rendezvény 13 db partnerségi szakmai napot rendezünk, ahol partnerségi csoportok közösen dolgoznak különböző fiktív programok- és projekttervezési, végrehajtási feladatokon, annak érdekében, hogy ráébredjenek a közös munka nyújtotta előnyökre.


Letölteni ppt "ÁROP 1.1.5-09/C/A-2009-0001 A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések