Tankok készítette: Dancs Tamás Tibor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
Advertisements

ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A Horthy-korszak kezdete Trianoni békeszerződés. 1.Előzmények (a tanácsköztársaság bukása utáni időszak) a.) rövid életű, átmeneti kormányok alakulása.
Visszatérő űrkabin és a súrlódás Szabó Dávid, 9.c.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
A Honfoglalás. A Kárpát-medence a honfoglalás előtt  Római uralom vége  hun uralom  Attila halála  hun uralom   germánok uralma Kárpát-medence.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
avagy a háromszög technika
Az új METÁR szabályozás és a biomassza piac
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
DANAMID MŰANYAGFRÖCCSÖNTŐ ÉS FÉMTÖMEGCIKK GYÁRTÓ KFT
Intézményesülés a Baptista egyházban
Mária Terézia
FORDULAT A HÁBORÚ MENETÉBEN
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
„Ó, azok a Boldog Békeidők…”
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
Gyűjtőköri szabályzat
Készítette Tanuló: Kereszturi Patrik
Becslés gyakorlat november 3.
Az egységes olasz és német állam létrejötte
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Eddig nem ismert történelmi fotók
A közigazgatással foglalkozó tudományok

Kérdés és válasz Minták és technikák
Az első világháború
A náci birodalom előretörése
A közigazgatás személyi állománya
Hannibal Barkasz Kr.e. 247-Kr.e.183
TÁMOP / FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt
Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője
Összeállította: Mátyás Merse és Veres Mátyás 5. b osztályos tanulók
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Munka és Energia Műszaki fizika alapjai Dr. Giczi Ferenc
Mint a madár? Szitakötő 38. szám, 38 – 39. oldal.
Szombatiskola, mint baráti kör
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Projektmunka Földrajzolok
„Út a munkához”program
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Kedvenc levelező szoftverem
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Az orvostudomány és jóga gyakorlati összekapcsolása, alkalmazása az egészség megőrzése és betegségek kezelése során: Swami Sivananda Saraswati orvos-jógi.
Szelektív hulladékgyűjtés
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények
2010. I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája,
Az ENSZ, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Matematika II. 5. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2015/2016. tanév
…Alkotásod vázlatai meghozták kedvem, hogy megosszam Véled jelenlegleg íródó versemet. Ahogy levelemben említettem korántsem oly tiszteletre méltó, mint.
Készítette: Koleszár Gábor
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
Napóleon 1812-es oroszországi hadjárata
A harmadik Magyar Köztársaság első évtizede
Előadás másolata:

Tankok készítette: Dancs Tamás Tibor „A tankok sikeres alkalmazása a győzelem záloga.” (Heinz Guderian) készítette: Dancs Tamás Tibor

Jelentősége:A harckocsit, vagy ahogy akkoriban a bakák nevezték, a tankot a fronton tapasztalt irdatlan emberveszteség és a lövészárok-háború nehézségei hívták életre. A tervezők szeme előtt egy olyan jármű lebegett, amely képes leküzdeni az útjába kerülő árkokat, akadályokat, megvédi a gyilkos géppuskatűzzel szemben is a benne ülőket, és fegyverzetével megtisztítja az utat az előretörő gyalogság előtt. Elsőként a britek ismerték fel a páncélosok jelentőségét

1915. szeptember 6-án gördült le a gyártószalagról az antant szövetségesek első tankja, mely a Little Willie nevet viselte

Sommei csata: , Somme folyó mellett bevetett harckocsi, mely a Little Willie nevet kapta, elsősorban furcsa romboid alakja nyomán maradt meg a köztudatban, miután első bevetése során nem igazolta a tervezők reményeit. „Willie” mindössze óránkénti két mérföldes sebességgel haladt, nem tudott átkelni a lövészárkokon, és első útja során – a túlmelegedés folytán – rövid időn belül mozgásképtelenné vált az itt bevetett tank.

RENAULT ft-17 TANK Előzmény:A franciák 1 évre rá a sommei csata után építtették ezt a tankot.

St. CHAMOND (F) 1917-ben állt harci szolgálatba St. CHAMOND (F) 1917-ben állt harci szolgálatba. Szokatlan technikai megoldás volt a benzinmotor által meghajtott elektromos motor alkalmazása. Rendkívül rosszul tudott a terepen mozogni. többnyire kísérő tüzérségként vetették be, az elkészült példányokat.

A Churchill Mk IV (A22) a brit haderő gyalogsági nehéz harckocsija volt a 2. világháborúban. 1943-ban jelent meg tömegesen a csapatoknál, első bevetésére Dieppe-nél került sor, ahol az első harci tapasztalatok kiábrándítóak voltak. a brit hadsereg csupán a 60-as években selejtezte ki.

A Panther (jelentése párduc) közepes harckocsi A Panther (jelentése párduc) közepes harckocsi. a német hadsereg legmodernebb harckocsija volt, melyet a II. világháborúban alkalmaztak. a II. világháború egyik leghatékonyabb harckocsija.  Az amerikai hadsereg statisztikája szerint 1 „Párduc” kilövése 5 db Sherman, vagy 9 db T–34 elvesztésébe került.

 az amerikai egyesült államokban gyártott Sherman harckocsi gyalogsági támogatással nyomul előre egy belgiumi utcán. Jól megfigyelhető a lövegtoronyra illetve a törzs oldalára hegesztett kiegészítő páncélzat

A T–34 („три́дцатьчетвёрка”) szovjet közepes Harckocsi, melyet elsősorban a II. világháború idején, 1941- 45 között vetettek be.

Az amerikai hadsereg m1abrams nehéz harckocsija, 120 mm-es M256 típusú sima csövű lövegével és masszív páncélzatával korunk egyik legsikeresebb harckocsi-konstrukciója[

Köszönöm a figyelmet