Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője"— Előadás másolata:

1 Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője

2 JÖVŐNK ZÁLOGA AZ OKTATÁS Előzetes kérdéseink a tanácskozás előadóihoz: – Hogyan alakult a magyar közoktatás tényleges kimenő teljesítménye az elmúlt negyedszázadban? És a költségvetési részesedése? – Mi következik 15 éven belül abból, ahogy most a (köz)oktatásunk működik? – Lehetséges nemzeti konszenzus az oktatáspolitika céljai és az intézményrendszer működése,  a keretszámok, az oktatási korhatár, az óvodai ellátás általános jellege körül?

3 „Értetlenkedve és fogyó reménnyel nézünk a társadalomra: mikor születik meg a lakosság többségében a felismerés, hogy a közszolgáltatások további rombolása a lerontott életminőséget is fenntarthatatlanná teszi. Iskola, kórház, tömegközlekedés, közigazgatás, szociális rendszer – minden összeomlással fenyeget. És közben egyre súlyosabb teher a felelősség, amelyet a nemzet és az ország jövőjéért érzünk.” Boros Péterné: „Esély- összeomlás előtt”  

4 A NEMZET EGÉSZSÉGE >>> A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK ÁRA >>>
Már tárgyalt témáink A NEMZET EGÉSZSÉGE >>> A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK ÁRA >>> ÁLLAM ÉS TÁRSADALOM >>>

5 „A magyar szívós és erélyes veszély idejében, s akkor életét is kész feláldozni; de midőn a veszélyt távolinak hiszi, midőn azt még nem látja, gyakran hajlandó a tevékenységet tétlenséggel váltani fel. Ne mentegesse tétlenségét senki azzal, hogy hiszen mások úgy is cselekszenek, hanem tekintse a dolgot úgy, hogy egyesült erőre csak akkor számíthatunk, ha mindenki szükségesnek tekinti magát, és saját körében a maga működését – a kívánt eredmény előidézésére!” DEÁK FERENC

6 „Eljött ezen időkornak legfontosabb szaka, melyben nem csupán lelkesedésre,de még sokkal inkább hideg, komoly megfontolásra, fáradhatatlan munkásságra van szükség… A megfontolás és cselekvés nehezebb, mint az áldozni kész lelkesedés, a mely az ifjú kornak kitűnő sajátossága, mely lelkesedést némelyek időjártával tán szégyenleni is fognak, ámbár igaz marad, hogy ki férfi korában ifjúsága lelkesedését szégyenleni képes, az a hazát soha nem szereté.”

7 Köszönöm figyelmüket! Jó munkát kívánók!
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma ( SZEF ) Levélcím: H-1068 Budapest VI., Városligeti fasor 10.  Telefon: (36-1) , (36-1)   Fax: (36-1)  


Letölteni ppt "Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője"

Hasonló előadás


Google Hirdetések