Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szombatiskola, mint baráti kör

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szombatiskola, mint baráti kör"— Előadás másolata:

1 Szombatiskola, mint baráti kör
2007. augusztus 17. Debrecen, Missziós tábor

2 „Jó ide jönni!” „A szombatiskola van a tanulóért, és nem az tanuló a szombatiskoláért” idézet szabadon Márk 2: 27-ből/ZP.

3 „Oázis” hatás Felüdülés lelkileg és megpihenés testileg

4 Környezet hatása Törvényre erkölcs nélkül figyel a ma embere.
Adventisták tanítják a törvényt. Más egyház nem ilyen határozottan tanítja. A helyesen értelmezett kegyelemhez a törvény át vezet az út. Elegyháziasodás utja a törvényen át vezet

5 Környezet hatása VESZÉLY! Törvényeskedés a szeretet meghidegüléséhez segít hozzá! Egyháziasodás folyamata a törvényeskedés által gyorsul fel. Mozgalmi jelleg megőrzése rendkívül lényeges!!!

6 Szem előtt kell tartani!
Miért járunk szombatiskolába?!

7 Tanulni baráti légkörben lehet a legjobban
A „tanár” a „hallgatók” oldalán áll! Hallgassa meg résztvevőket! Felkészült tanító kell. Erőltetett kezdést kerüljük. Túlságosan általános kérdés nem ébreszt gondolatot. Igennel, nemmel válaszolható kérdések nem segítik a párbeszédet. Beszélgetés vezető! Van valakinek tapasztalata. Kérnék ötleteket, mit lehet mondani/kérdezni ahelyett, hogy „Van-e valakinek tapasztalata?”

8 Mire kell figyelni Teológiai viták elkerülése.
Elmondhassák kétségeiket is. SzI nem azért van, hogy „szép” válaszokat mondjunk/hallgassunk. Öndicséret: „Milyen nagyszerűen megválaszoltam neki!” Tudjuk elfogadni azt aki más véleményen is van.

9 Mit ne mondjunk! Pl. „Van-e még valakinek egy jó megjegyzése/valami gondolata a szerdai naphoz?” Mi azért vagyunk ott a szombatiskolán, hogy a napi leckerészeket átvegyük? Emlékszünk Márk 2: 27 átiratra? Mi azért vagyunk ott a szombatiskolán, hogy a napi leckerészeket átvegyük?

10 Szeresd a másikat Még akkor is ha ő ezt néha nagyon nehézzé teszi.

11 Szeretettel mindenkihez
MINDENKIHEZ szeretettel forduljunk, még akkor is ha meg vagyunk győződve arról, hogy nekünk van igazunk. NEFELJTSÜK EL, ha a másik jól érzi magát én is jól fogom magam érezni: azt érezzük közösen „Jó itt lenni”


Letölteni ppt "Szombatiskola, mint baráti kör"

Hasonló előadás


Google Hirdetések