Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok."— Előadás másolata:

1 A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre
„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük.” (Mt )

2 A győztes és a vesztes A győztesnek mindig van egy terve, a vesztesnek mindig van egy kifogása. A győztes: „Engedd, hogy segítsek neked!” a vesztes: „Nem az én feladatom.” A győztes minden problémára talál megoldást, a vesztes minden megoldásban talál problémát. A győztes összehasonlítja teljesítményét a céljaival, a vesztes összehasonlítja teljesítményét a másikéval. A győztes: „Ez nehéz, de nem lehetetlen.” a vesztes: „Ez lehetséges, de nehéz.”. A győztes mindig egy része a válasznak, a vesztes mindig része a kérdésnek.                                        (Ismeretlen szerző)

3 Iskolánk fenntartója az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) 2600 Vác, Migazzi Kristóf tér 1., melynek mi vagyunk a 28. intézménye.

4 Milyen iskolát szeretnénk?

5 Felvehető tanulók száma osztályonként 32 fő.
TANULMÁNYI TERÜLETEINK A 2018/2019-as tanévben induló osztályok tanulmányi területeinek kódjai 0001 Négy évfolyamos általános tantervű képzés reál irányú / első idegen nyelv: angol vagy német 0002 Négy évfolyamos általános tantervű képzés humán irányú / első idegen nyelv: angol vagy német Felvehető tanulók száma osztályonként 32 fő.

6 1 idegen nyelv 2 idegen nyelv kötelező
IDEGEN NYELVEK az általános iskolában megkezdett első idegen nyelv (angol vagy német) A2 szintről heti 5 órában 1 idegen nyelv (német, angol vagy francia) kezdő szintről heti 3 órában 2 idegen nyelv kötelező

7 középfokú nyelvvizsga a 2. idegen nyelvből
CÉLOK középfokú nyelvvizsga a 2. idegen nyelvből 11. és 12. osztályban a 2. idegen nyelv tanulási intenzitásának emelése 11. osztály végére B2 szint az 1. idegen nyelvből (=középfokú nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi) széles körben felhasználható idegennyelv-tudás elérése idegen nyelv gyakorlása valósélethelyzetekben (iskolai versenyek, projektek, külföldi tanulmányi utak)

8 FELVÉTELI ELJÁRÁS Dátum Esemény Jelentkezés írásbeli vizsgára Pf.:108 :00 Központi írásbeli vizsga :00 Pótló központi írásbeli felvételi vizsga A kijavított feladatlapok megtekintése ig Az írásbeli vizsga eredményéről szóló értékelő kézbesítése A felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése, bemutatkozó levél Szóbeli felvételik A jelentkezők felvételi jegyzékét az iskola nyilvánosságra hozza Az iskola megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak Beiratkozás

9 Integrált hitéleti nevelés
„Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a Megtestesülés egyik legnagyobb tanulsága az, hogy Isten a mindennapokban lelhető fel. Szeretnéd látni Őt? Tekints a melletted lévő ember arcára. Szeretnéd Őt hallani? Hallgasd a csecsemő sírását, a bulizók hangos nevetését és a szél fújta falevelek suhogását. Szeretnéd érezni Őt? Nyújtsd ki kezed és érints meg valakit, esetleg érintsd meg a széket amin ülsz, vagy akár ezt a könyvet, amit éppen most olvasol. Vagy csupán csöndesedj el, figyelj a benned lévő érzésekre, ismerd fel a benned működő Mindenható Erőt és érezd, mily közel van Ő hozzád. Emmánuel. Velünk az Isten." Anthony de Mello 

10 Új épület


Letölteni ppt "A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések