Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt."— Előadás másolata:

1 Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek
Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.

2 Intézményi ellenőrzések
Utóbbi időben az intézményeknek egyre gyakrabban kell ellenőrzések miatt adatot szolgáltatni Ezen adatszolgáltatások lényeges terhet rónak a gazdálkodási területre (is) 2018-ban számos intézménynek segítettünk az adatszolgáltatások elkészítésében 2019-ben az egyik legfontosabb fejlesztésünk, hogy az ellenőrzések adatszolgáltatásait kiszolgáló tejes állományi adatlekéréseket valósítunk meg 00 Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

3 Felügyeleti lekérdező rendszer
ÁEEK-nél összegyűjtött Intézményi gazdálkodási adatok standard/előre definiált formában történő riportálása Elemi adatok aggregálása, lefúrásos technológiával való vizsgálat megvalósítása Riportok „kinyitása” az intézmények felé, adatátadás Kritikus gazdasági adatok tekintetében automatikus „warning” rendszer kialakítása Intézményi adatok területi, illetve méret szerinti aggregálása Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

4 Gyógyszerfelhasználás monitoring rendszer
Integráció megvalósítása a gyógyszertári rendszerekkel ÁEEK fenntartása alá tartozó intézmények gyógyszer felhasználási, beszerzési adatainak összegyűjtése Gyógyszer felhasználási adatok riportálása Központi gyógyszertári cikktörzs kialakításának lehetősége Esetleges későbbi központi gyógyszerbeszerzéshez adatok begyűjtése Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

5 Gép- Műszer és Orvostechnikai eszköz nyilvántartó
Központi nyilvántartó rendszer kialakítása, az összes gép típusra Gépek központi besorolását lehetővé tevő kódrendszer (GEM) Gépek műszaki paraméterének nyilvántartása (Műszaki adatlap) Gépek szervizelésének, nyilvántartása Felülvizsgálati nyilvántartás Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

6 Központi pénzügyi rendszer
Elektronikus engedélyező rendszer bevezetése beszerzés és kifizetés területeken Közös partnertörzs kialakítása Központi kontírozási szabályok, rendszerbe ágyazott ellenőrzések kialakítása Központi számlatükör kialakításának, módosításának rendszerszintű ellenőrzése, korlátozása

7 Elektronikus számla rendszer
2014/55/EU Európai Uniós rendelet szerint április 18.-tól minden közintézménynek képesnek kell lennie elektronikus számla befogadására Edicom elektronikus számlázási és megrendelési rendszert gyártó céggel együttműködésben eddig 28 intézménynél indítottunk el e-számla rendszer bevezetési projektet Jelenleg elektronikus számla befogadást, későbbiekben elektronikus megrendelés küldés megoldásokat fogunk biztosítani Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

8 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!
Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.


Letölteni ppt "Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések