Pontrendszer Természetesen Maszk 1.0 béta verzió.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Advertisements

TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Pedagógia oktatása a Főiskolán Orosz Ildikó. A pedagógia rendszere Bevezetés a pedagógiába Neveléstörténet Neveléselmélet Nevelésszociológia Didaktika.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
A VÉDŐNŐK SZEREPE AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSÉBEN Puskás Gabriella AZ EMLŐRÁK GYÓGYÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY BUDAPEST.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
AZ INFORMATIKA LOGIKAI ALAPJAI INCK401 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2016/2017. I. félév Tudnivalók.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adattárház fejlesztés módszertani tapasztalatok a HIFI-ben
Pályaválasztási tanácsadás
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Egy üzemben sok gyártósoron gyártanak egy bizonyos elektronikai alkatrészt. Az alkatrészek ellenállását időnként ellenőrzik úgy, hogy egy munkás odamegy.
Új molekuláris biológiai módszerek
Észlelés és egyéni döntéshozatal, tanulás
Az „I. Nagy Tavaszi Rábcatorkolás” vetélkedő
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A „fény százada”.
KRE-AKTÍV motivációs projekt
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Konfliktusok az iskolában
Piaci kockázat tőkekövetelménye
Felvételi
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
középfokú felvételi eljárás
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Természettudományi kiselőadás címe
Nyílt nap Iskola neve Dátum.
Kalickás forgórészű aszinkronmotor csillag-delta indítása
A gyermeki jogok érvényesítése
Cégnév….. KAIZEN AKCIÓ A ….. TERÜLETEN
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Online jegyzőkönyv kitöltési segédlet
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
A Microsoft SharePoint testreszabása Online webhely
Programjaink fizikából a es tanévben
Szerzője Konzulens neve
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Összeállította: J. Balázs Katalin
Természetismereti kirándulásra való felkészüléshez javaslat
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Publikálni vagy nem publikálni? Ez itt a kérdés
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
FÖLDRAJZ 1.
6. Kritikai áttekintés és Vezetői összefoglaló
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Vidékfejlesztési pályázatok megvalósításához útravaló
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.
Intuitív szakértői módszerek
Előadás másolata:

Pontrendszer Természetesen Maszk 1.0 béta verzió

Gyűjts jegyek helyett pontokat! A tanév további részében 2-4 hetes témakörök lesznek. A témakörök (változó) időtartama alatt pontokat kell gyűjtenetek.

Minden témakör végén a szerzett pontokat egy nagy súlyozású jegyre váltjuk át. Minden új témakör elején 0 pontról indultok. Az átváltás az alábbiak szerint történik: 0-8 pont: 1 9 pont: 2 10 pont: pont: pont: 5 20 pont fölött a pontok egy külön gyűjtőszámlára kerülnek. A mesterpontok nem nullázódnak le szintenként! 15 mesterpont = plusz egy 5-ös

Pontgyűjtési lehetőségek Figyelem! A változtatás jogát fenntartom!

FELADATTÍPUSRÉSZLETES LEÍRÁS (maximálisan szerezhető pont) ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK TÉMAZÁRÓA teljes témakör anyagából, én állítom össze. max. 10 pont 10 %-onként 1 pont RÖPDOLGOZATMinden hét első óráján az elmúlt hét anyagából teszek fel 3 kérdést. A dolgozat megírása nem kötelező! max. 3 pont helyesen megválaszolt kérdésenként 1 pont SAJÁT DOLGOZAT – ez az első néhány témakör alatt még nem választható! A dolgozatot Te állítod össze magadnak. Az erre kijelölt órán írhatod meg. 10 kérdés/feladat = max. 5 pont a dolgozat elkészítése, a tananyag hangsúlyainak felismerése, a pontos válaszadás Megj.: az első pár alkalommal előzetesen ellenőriznem kell a feladatlapot – később már nem feltétlenül!

FELADATTÍPUSRÉSZLETES LEÍRÁS (maximálisan szerezhető pont) ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK FELELET/BESZÁMOLÓA tananyag egy választott részegységéből felkészülsz (segítek, ha igényled!), ezután szóban beszámolsz nekem / vagy max. 7 percben magyarázat + ismétlő/rendszerező kérdések formában az osztálynak. max. 5 pont felkészültség, önálló utánaolvasás, a tananyag megértése, pontos és jó előadása Megj.: legalább egy órával előre jelezned kell, ha szeretnél beszámolni! HÁZI DOLGOZAT (lehet pl. egy tudományos blog témája, egy tévhit körüljárása, egy tudományos innováció bemutatása, vagy más saját téma) Internetes és/vagy szakirodalmi kutatás egy tananyaghoz (akár csak lazán) illeszkedő, téged érdeklő témában; erről egy min. fél, max. 1,5 oldalas dolgozat írása és benyújtása. Lehet közös munka vagy önálló is. max.5 pont (kiemelkedő minőség esetén 6-7 pont is lehet) házidolgozat felépítése és minősége, a téma alapos feldolgozása, a probléma/téma megértésének visszatükrözése, belefektetett munkamennyiség Különböző témában, de többet is be lehet adni egy témakörön belül!

FELADATTÍPUSRÉSZLETES LEÍRÁS (maximálisan szerezhető pont) ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK SAJÁT MEGFIGYELÉS1-3 hétig minden nap végzendő feladat/megfigyelés dokumentálása, következtetések. Ide tartoznak a „miért hasznos számomra a term.tudomány”, „hol találkoztam az adott ismerettel a hétköznapjaimban” típusú megfigyelések is. max. 5 pont a megfigyelés precíz elvégzése, az elméleti háttér pontos bemutatása, a házidolgozat vagy prezentálás minősége, belefektetett munka RÖVID ELŐADÁSTémák, videók, cikkek, anyagok, melyekből az órán max. 5 perces kiselőadás tartható. (Egy témát osztály szinten csak egyszer lehet feldolgozni, önállóan!) max. 5 pont felkészültség, előadás minősége Megj.: legalább egy órával előre jelezned kell, ha szeretnél előadni! A „20x20” módszert választók plusz 1-2 plusz pontot szerezhetnek (+2 ha sikerül tartani az időkeretet, +1 ha nem)

FELADATTÍPUSRÉSZLETES LEÍRÁS (maximálisan szerezhető pont) ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK TED ELŐADÁSEgy tudományos témájú TED előadás összefoglalása saját szavakkal (szóban vagy írásban) max. 3 pont az előadás lényegének megértése és visszatükrözése; a tanulság(ok) kiemelése KÍSÉRLET, MODELLEZÉSOtthon elvégezhető kísérlet, ill. megépíthető modell, melyről leírást kell készíteni és az eredményeket bemutatni (lehet csapatmunka is!) max. 5 pont leírás/jegyzőkönyv minősége, a probléma/téma megértése és a lényeg visszatükrözése, belefektetett munkamennyiség Megj.: bizonyos kísérletek bemutathatók a tanórán is A KERETTANTERV KÉRDÉSEI „Ilyenek vagyunk” c. kötet vonatkozó része A „Problémák, jelenségek, gyakorlati alkalmazások, ismeretek” oszlopban szereplő kérdések részletes megválaszolása, kifejtése szóban vagy írásban max. 3 pont teljeskörű válaszadás, pontos fogalmazás, belefektetett munka

FELADATTÍPUSRÉSZLETES LEÍRÁS (maximálisan szerezhető pont) ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK ÓRAI MUNKATanórai jelenlét (témába vágó kérdések, megjegyzések), aktív figyelem, együttdolgozás tanóránként max. 1 pont órai feladat jó megoldásáért további pont szerezhető FÜZETVEZETÉSA füzetben min. a tanórán elhangzottak vázlata szerepel. tanóránként 1 ember füzetét megnézem, max. 1 pont a táblára felírtak pontos másolása és saját jegyzettel való kiegészítése (ötletek, gondolatok is megjelennek!) EXTRÁKSzinte bármi, csak egyeztessük előre!!! Pl. novella, vers, rajz, képregény, graffiti, videó, hanganyag, szobor, infografika, mém, fordítás, szerepjáték, társas, órai vetélkedő… max. 3 pont (ha nagyon jól sikerült és sok munka van benne, akkor max. 5 pont) ötletesség, minőség, kreativitás, belefektetett munka

Alapvető szabályok (bővülhet!) a feladatok és a témaválasztás szabad, de előzetes egyeztetéshez kötött. (Nem szeretném, hogy a munkád vakvágányra fusson!) folyamatosan teszek közzé feladatokat, témaötleteket a pontos formai követelményekről szóban egyeztetünk témakörönként csak egyszer lehet egy pontgyűjtési módszert használni - kivéve a dolgozatok és a beadandók (pl. nem lehet egy témakört csupán 3 db novella és 1 db szobor beadásával teljesíteni)

Ha az egyik feladatodra valamiért csak 1 pontot kaptál, egyszer van lehetőséged javítani az adott feladat ismétlésével – ekkor csak az új pontszám fog beszámítani! Egymásnak nem lehet pontot kölcsönözni! Egy adott témakör végén lehet max. 3 pontot hitelként felvenni, de ebben az esetben a következő szinten be kell hoznod a kölcsön ponto(ka)t (vagyis mínuszból indulsz) – vigyázz vele!! A témakörök időtartama alatt haladási naplót kell vezetni – ebbe röviden írj bele mindent, amit az adott szakaszban elvégeztél.

Érdemes a témakör teljes időtartama alatt elosztani a munkát! A beadott anyagokat sorszámozni fogom az átadáskor. Az értékelésükre hétköznaponként fél órát (a szint zárása utáni napokban 1 órát) fogok szánni. Amit nem tudok kijavítani a szint zárását követő 3. nap végéig, azt nem tudom figyelembe venni az adott szinten. A pontokat egy közös táblázatban vezetem, amit mindenki láthat.

Pontlevonás ha a megbeszélt/megígért feladat elvégzése/bemutatása elmarad kirívóan negatív munkamorál vagy magatartás esetén (pl. rendszeres késés, passzivitás csoportmunkánál, haladási napló/portfólió vezetésének elmaradása, füzetvezetés hiánya) a rendszer kijátszása esetén

Minden témakör végén visszajelzést fogok kérni a pontrendszer működéséről. A szabályzat az év folyamán a tapasztalataim és a Ti visszajelzéseitek alapján változhat! Erről mindig tájékoztatlak Titeket!