Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Online jegyzőkönyv kitöltési segédlet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Online jegyzőkönyv kitöltési segédlet"— Előadás másolata:

1 Online jegyzőkönyv kitöltési segédlet
Összeállította: az MKSZ VAB segédlete alapján az MKSZ UP-iroda

2 Előkészületek: névsor feltöltése mérkőzés előtt

3 A 11-es menüpontban kell dolgozni

4 Digitális ügyintézés karbantartás – On-line jegyzőkönyv összeállítás kitöltése

5 A sportszervezet itt tölti fel a saját csapatainak névsorát a mérkőzés kód kiválasztásával

6 Az összeállítás gombra kattintva megjelenik a korosztályra vonatkozó játékengedéllyel rendelkező gyerekek listája.

7 Feladat: az aktuális mérkőzésen szereplő játékosok kiválasztása és mezszámuk beírása, majd a TÁROL gombbal történő rögzítés Gyermekkézilabda-mérkőzések esetén az aznap játszott második mérkőzés jegyzőkönyvébe az első jegyzőkönyv játékosai és mezszámai az előző jegyzőkönyvből gombbal átemelhetők

8 Mérkőzés előtt: jegyzőkönyv kitöltése

9

10 A jegyzőkönyv kitöltését minden esetben a rendező csapatnak kell megkezdenie a mérkőzés kezdete előtt leghamarabb egy órával, így az ellenfél összeállítása addig nem látható. Digitális ügyintézés-karbantartás Jegyzőkönyv kitöltése Adott mérkőzés kiválasztása Összeállítás-gól-büntetés A átemel, B átemel

11 Az összeállításokat itt tudjuk ellenőrizni, illetve összehasonlítani a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvével, amit a Szövetségi képviselőtől, Versenybírótól kapunk meg, miután ők az igazolásokat, jegyzőkönyvet rendben találták. Ha nem egyezik a kettő, lehetőség van a cserére, javításra, valamint tárolására. Ha minden adat helyesen szerepel az online jegyzőkönyvben is, a TÁROL gombbal eltároljuk.

12 Mérkőzés alatt: jegyzőkönyv indítása

13 Miután a „TÁROL” gombra kattintottunk, ezt kell látnunk, ahol el tudjuk indítani az Online jegyzőkönyvet a mérkőzés előtt.

14

15 Kétperces kiállításnál, kizárásnál a pontos időt rögzítsük.
Órakezelés: Start-Stop gomb segítségével az órát nekünk is kezelni kell párhuzamosan az órakezelővel. Az idő javítható eltérés esetén a zöld nyilak segítségével. Kétperces kiállításnál, kizárásnál a pontos időt rögzítsük.

16 Események rögzítésének menete: játékos kiválasztása, esemény kiválasztása legördülő menüből,
TÁROL.

17 Hibázás esetén javításra és törlésre is van lehetőség az eseményoszlopon belül a kérdéses esemény melletti piros-zöld oda-vissza ikonra (javítás), vagy a piros kuka ikonra (törlés) kattintva.

18 Ha javítani szeretnénk, akkor az oda-vissza ikonra kattintva tudjuk cserélni a játékost és az eseményt is. Ezután a „Módosít” gombra kell kattintani, illetve ha nem kívánunk módosítani, akkor a „Mégse” gombra.

19 Az első 30 perc elteltével, miután mindent tároltunk, az órát állítsuk meg a Stop gomb megnyomásával, majd a jobb felső sarokban kattintsunk a „vissza” gombra. A második játékrész előtt ugyanúgy, mint az elsőnél, kattintsunk az Online gombra. Visszatérünk arra a felületre, ahol rögzítettük az első félidő eseményeit. Itt át kell állítani a félidőt a másodikra, az órának 00:00-át kell mutatnia.

20 Első félidő végén, és a második játékrészben

21 Az első félidő elteltével, miután mindent tároltunk, az órát állítsuk meg a Stop gomb megnyomásával, majd a jobb felső sarokban kattintsunk a „vissza” gombra. A második játékrész előtt ugyanúgy, mint az elsőnél, kattintsunk az Online gombra. Visszatérünk arra a felületre, ahol rögzítettük az első félidő eseményeit. Itt át kell állítani a félidőt a másodikra, az órának 00:00-át kell mutatnia.

22 Mérkőzés végén

23 Ezután a „vissza” gombra kell kattintanunk.
Miután letelt a második félidő perc is, és a játékvezetők lefújták a mérkőzést, meg kell állítanunk az órát a Stop gomb megnyomásával. Ezután a „vissza” gombra kell kattintanunk. Ezen a felületen az „on-line összesít”-re kattintunk, ahol a rögzített eseményeket át tudjuk emelni a mérkőzés jegyzőkönyvébe az „ÖSSZESÍTÉS TÁROL” gomb segítségével. Miután ezt megtörtént, láthatjuk, hogy a személyekhez hozzárendelte a program a gólokat, büntetéseket, 7 métereseket. A folyamatot a következő három képen láthatják sorrendben.

24 Természetesen utánpótlás-korosztályok esetén az utolsó időpont minden esetben a versenykiírásnak megfelelő idő (pl. serdülő korosztály 25 perc, U14 20 perc, stb.)

25

26

27 Természetesen a „TÁROL” gombot szükséges ekkor is megnyomni.
Ellenőrizzük a Versenybíró által vezetett jegyzőkönyvvel az általunk készített jegyzőkönyvet. Ha hibát találunk, akkor az Összeállítás-gól-büntetés gomb megnyomásával a jegyzőkönyvet tudjuk javítani. Természetesen a „TÁROL” gombot szükséges ekkor is megnyomni. Az „ellenőriz” gombbal ellenőrzi a program, hogy nincs-e ütközés, mint pl. egy játékosnak két sárga lap lett beírva, vagy több 7-méterest értékesített, mint amennyit lőtt. Ha mindent rendben találtunk, akkor az „eredmény” menüpontból elérve „lejátszva” állapotúra állítjuk a mérkőzést. Itt beírjuk a nézőszámot, majd ismét a „TÁROL” gombra kattintsunk, ezzel elérkeztünk az Online jegyzőkönyv befejezéséhez. A mérkőzés után a jegyzőkönyvet nem kell már külön rögzíteni.

28 Mindenkinek vezetékes internetet ajánlunk a zökkenőmentes munka érdekében, de mobil internettel is működik. Jó munkát kívánunk! MKSZ Utánpótlás Iroda


Letölteni ppt "Online jegyzőkönyv kitöltési segédlet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések