Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben."— Előadás másolata:

1 OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben

2 OpenBoard Az OpenBoard egy több platformra is telepíthető (Windows, Linux, macOS) nyílt forráskódú, oktatást segítő, interaktív táblákkal is működtethető szoftver, amely képes egyszerre több megjelenítőt is kezelni.

3 OpenBoard – Interaktív tananyag készítő
A szoftver segítségével létrehozható, egy több oldalból álló interaktív dokumentum, amelyre a szöveges tartalmakon felül különböző grafikai elemek is elhelyezhetők: Szabadkézi rajz Hangok, filmek, képek és animációk Interaktív feladatok, alkalmazások (pl.: számológép, szögmérő stb.) Alakzatok (pl.: csillag, kör, szövegbuborék, stb.) PDF dokumentum oldalai

4 KRÉTA Házi Feladat funkció
A Tanóra naplózása során a 'Tanóra naplózása' ablak bal oldali harmadik fülén van lehetősége a pedagógusnak a leadott órához házi feladatot rögzíteni.

5 KRÉTA - Házi Feladat A KRÉTA rendszerben házi feladat rögzíthető a tanóra naplózása felületen. A rögzített házi feladatot a Tanulók és a Gondviselők is megtekinthetik a tanóra adatainál. A házi feladat szövegéhez hivatkozások is csatolhatók, amelyek különböző formátumú tartalmakra mutatnak. A Tanulóknak is van lehetősége házi feladat bejegyzés rögzítésére.

6 KRÉTA és az OpenBoard Az OpenBoard által elkészített tananyagok exportálhatók és a tanulók számára a KRÉTA Házi feladat funkció segítségével elérhetővé tehetők.

7 KRÉTA és az OpenBoard kapcsolata
Többoldalas interaktív tananyag készíthető Rajzolhatunk az interaktív táblára Interaktív beépített alkalmazások segítik a tanítás – tanulás folyamatát Tanóra adatait a tanulók és gondviselők is látják A tanórákhoz házi feladat rögzíthető Házi feladatot a tanulók is rögzíthetnek KRÉTA OpenBoard Kezelő

8 KRÉTA OpenBoard Kezelő
A Kezelő, egy az OpenBoard-dal együtt megjelenő három gombot tartalmazó kezelőfelület, melynek segítségével az OpenBoard-dal készített oldalak feltölthetők a Kezelővel meghatározott tanórákhoz.

9 KRÉTA OpenBoard Kezelő telepítés
Letöltés A KRÉTA OpenBoard Kezelővel kiegészített OpenBoard alkalmazás a KRÉTA tudásbázis oldaláról válik elérhetővé. Telepítés Telepítéskor a számítógépre egy olyan OpenBoard alkalmazás kerül fel, ami kompatibilis a KRÉTA OpenBoard Kezelővel.

10 Tananyag mentése a Kezelő segítségével
Bejelentkezés A bejelentkezés a KRÉTA felhasználónév és jelszó megadásával, valamint a megfelelő intézmény kiválasztásával történik. Tárolható profilok! Tanóra kiválasztása A tanóraválasztó segítségével választható ki az a tanóra vagy foglalkozás, ahová a mentés gombbal a képek kerülnek. Aktuális nap tanórái és foglalkozásai! Mentés A mentés gomb segítségével tölthetjük fel az OpenBoard aktuális oldaláról készült képernyőképet. Egy tanórához vagy foglalkozáshoz maximum 25 kép! Tanóra naplózása A feltöltött képek a tanóra naplózásakor, a házi feladat rögzítésével tehetők közzé a diákok számára. A mentett képek elrejtésének lehetősége!

11 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET!


Letölteni ppt "OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben."

Hasonló előadás


Google Hirdetések