Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető."— Előadás másolata:

1 Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető

2 Az előadás fő témái Az online tudásmenedzsment-rendszer fejlesztése (TÁMOP 3.1.15) Az oktatási innovációk elterjedése – jó gyakorlatok Online tudásmegosztó platformok Jó gyakorlatok az nkp.hu oldalon Példák a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan

3 A fejlesztés fő elemei A pedagógiai innovációs- és tudásmenedzsment rendszer elméleti megalapozása. A tartalmi, módszertani innovációk gyűjtése, feldolgozása és rendszerbe illesztése. Online pedagógiai tudásmenedzsment eszközök fejlesztése. Az innovációs és tudásmenedzsment-rendszer működésének támogatása.

4 Az oktatási innovációk terjedése – jó gyakorlatok A jó gyakorlatok az oktatási innovációk terjedésének eszközei. A jó gyakorlatok szükségszerűen változnak. A jó gyakorlatokkal kapcsolatos kérdések: validálás és a jó gyakorlatok szabad terjesztéséhez és felhasználáshoz kapcsolódnak.

5 Online tudásmegosztó platformok A felhasználók által létrehozott tartalmak megosztásának lehetősége. A személyek közötti közvetlen kapcsolatteremtés lehetősége. A hálózatszerveződés támogatása. A multimédiás tartalmak, különösen a videofelvételek elhelyezésének lehetősége. A kommunikációs felület felhasználóbarát jellege. (Panahi et. al, 2012)

6 Jó gyakorlatok megosztása az nkp.hu oldalon

7 Jelenleg elérhető jó gyakorlatok száma: ˜ 274 db. A jó gyakorlatok forrásai: Megvalósult fejlesztések eredményei, Kutatás-fejlesztések során gyűjtött és leírt jó gyakorlatok, Pedagógusok jó gyakorlatai. Kiemelten zajlott a jó gyakorlatok gyűjtése: Színházi nevelés, drámapedagógia. A kulturális, közművelődési és közgyűjteményi intézmények és az oktatási intézmények együttműködésén alapuló jó gyakorlatok. Intézmények működése, szervezetfejlesztés.

8 Jó gyakorlatok tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan

9 Jó gyakorlatok a közösségépítéshez, szociális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódóan

10 Jó gyakorlatok az oktatási és a kulturális intézmények együttműködéséhez kapcsolódóan

11 Jó gyakorlat a pályaorientációhoz kapcsolódóan

12 Jó gyakorlatok feltöltése A jó gyakorlat feltöltését jelenleg fejlesztés alatt álló felhasználói útmutató fogja segíteni. A jó gyakorlat feltöltéséhez regisztráció szükséges. A jó gyakorlat adatlapja készíthető el a felületen. A jó gyakorlat jelenleg célzottan megosztható.

13 Jó gyakorlatok felhasználása Felhasználhatóak egyéni vagy szervezeti tanuláshoz, fejlesztéshez. A jó gyakorlatok adaptációja: Hűségre épülő átvétel, Transzformációkkal járó adaptáció, Megosztásra épülő innováció és tudástranszfer.

14 Felhasznált források „Mi leszek, ha nagy leszek?” Jó gyakorlat. https://portal.nkp.hu/Search?subjectId=15 https://portal.nkp.hu/Search?subjectId=15 „Furfangos matematika.” Jó gyakorlat. https://player.nkp.hu/play/105418/false/undefined „MOKK SKANZEN.HU - múzeumpedagógiai adatbázis és tudástár” https://player.nkp.hu/play/98123/false/undefined „Mesés iskolai könyvtárak éjszakája.” Jó gyakorlat. https://player.nkp.hu/play/104715/false/undefined https://player.nkp.hu/play/104715/false/undefined Összegző kutatás-fejlesztési jelentés (2015). ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar. Panahi, S et al. (2012):Social media and tacit knowledge sharing. Developing a conceptual model. World Academy of Science, Engineering and Technology (WASET). Paris, France.

15 KASZA GEORGINA Kasza.Georgina@ofi.hu Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések