1 2008.09.18-20. NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanárképző Központ Eger február 9.. Ki a gyakornok? 326/2013. (VIII. 30.) Korm. Rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak.
Advertisements

MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A tanításra és tanulásra fordított idő nemzetközi és kutatási adatok tükrében Imre Anna Oktatáskutató és fejlesztő Intézet Berekfürdő, Február 4.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Szaktanácsadásról Miben segíthet a szaktanácsadó?
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Teljesítményértékelési rendszer
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Követelményelemzés Cél: A rendszer tervezése, a feladatok leosztása.
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Környezeti Kontrolling
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
BTMN.
Pedagógusokat segítő szerepek
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Családi vállalkozások
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az iskolai szervezet és fejlesztése
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
Előadás másolata:

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés 4. előadás

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelés peremfeltétele Világos, konkrét célok (Pedagógiai programban és azon kívül)  Kell, hogy rendelkezzen a szervezet konkrét, írottan is létező célokkal.  E céloknak elég világosnak kell lennie ahhoz, hogy az egyén meg tudja állapítani azokat a prioritásokat, amelyeknek több erőforrást és időt kell szentelnie.  A célok segítségével fel kell tudni vázolni a munkatervet.  Definiált információforrás-gyűjtő eszközök és eljárás; eljárásrend; folyamat Tisztázott, szabályozott munkakörök  Egyértelműen meghatározott feladat- és jogkörök; munkaköri leírások. A munkaköri leírások jelentik az értékelés alapját.

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Munkaköri leírás  Személyre szabott, konkrét, egyértelmű, azaz ha csak lehet névre és évre szóló!  A jó munkaköri leírás olyan, hogy ha kell, bármely pontja nem teljesítése alapján fegyelmi eljárást lehet kezdeményezni.

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az információgyűjtés forrásai  Leterheltségi mátrix  Intézményi ellenőrzések jegyzőkönyvei, tapasztalatai  Intézményi statisztikák (tanulói mérések eredményei)  A (nevelő-oktató munkához) a pedagógusok által elkészített dokumentumok (tanmenet, foglalkozási terv stb.)  Óralátogatási szempontok; óralátogatási jegyzőkönyv

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület 360 fokos értékelés Mindenkit sokan értékelnek, ilyenek  Önmagunk  Közvetlen felettes, az ő főnöke  Beosztottaink  Munkatársaink  Vevőink

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az értékeléshez használható információforrások  Komoly felkészülést igényel a vezetőtől  Konkrétumok összegyűjtése az értékelt munkatárs évközi teljesítményéről, munkájáról, magatartásáról, esetleg konfliktusairól stb. - folyamatos tevékenység  Felkészülés az értékelési helyzetre, az értékelő megbeszélésre

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az adatok kezelése, hozzáférés  Dokumentálás  Az értékelés dokumentumai személyes anyagnak minősülnek  Minden anyagot ismerhet:  - az érintett  - a munkáltató  Az általa gyűjtött anyagot ismerheti:  - az értékelésben résztvevő

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az értékeléssel kapcsolatos néhány kérdés  A pedagógus teljesítményét munkakörének és az intézmény (kiemelt) céljainak (pedagógiai program, minőségcél) figyelembevételével meghatározott (teljesítmény)követelmények alapján a munkáltatói jogkör gyakorlója évente írásban értékeli.  A teljesítménykövetelmények megállapítását, a fejlesztési javaslatokat, az írásbeli értékelés átadását szóbeli megbeszéléshez kell kötni.  A munkáltató a teljesítményértékelést átruházhatja másra.

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az értékeléssel kapcsolatos néhány kérdés  A teljesítményértékelés tartalmának hibás vagy valótlan ténymegállapításának megsemmisítése iránt a pedagógus munkaügyi jogvitát kezdeményezhet.  Lehetséges a minősítés is. Kérésre ez kötelező. Minősíteni csak abban az esetben lehetséges, ha a munkáltató és a pedagógus legalább egy évig együtt dolgozott

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az értékelés folyamata  Célkitűző, tervező szakasz  Információgyűjtő és az  Értékelő szakasz