Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI"— Előadás másolata:

1 AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Melyek az intézmény legfontosabb partnerei? Mi az egyes partneri kapcsolatok tartalma? Hogyan kapnak tájékoztatást a partnerek az intézmény eredményeiről? Hogyan vesz részt az intézmény a közéletben (települési szint, egyházmegyei szint,országos szint)? Farkasné Egyed Zsuzsanna

2 A PEDAGÓGIAI MUNKA FELTÉTELEI
Tárgyi feltételek Hogyan felel meg az infrastruktúra az intézmény a nevelés, fejlesztés struktúrájának, pedagógiai értékeinek, céljainak? A környezet kialakításában hogyan érvényesülnek a környezettudatosság, környezetvédelem szempontjai? (Pl. szelektív hulladékgyűjtés.)

3 A PEDAGÓGIAI MUNKA FELTÉTELEI 2.
Hogyan felel meg az intézmény a katolikus hitéletre nevelésnek? Hogyan felel meg az intézményi tárgyi környezet a különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelésének, fejlesztésének, tanításának? Milyen az IKT eszközök kihasználtsága?

4 SZEMÉLYI FELTÉTELEK Melyek a pedagógus-továbbképzés preferált irányai?
Milyen szervezeti kultúrája van az intézménynek, milyen szervezetfejlesztési eljárásokat, módszereket alkalmaz? Hogyan értékeli az intézmény az alkalmazott módszerek beválását, hasznosságát, hatékonyságát, és mit kezdenek az értékelés eredményével?

5 MILYEN AZ INTÉZMÉNY HAGYOMÁNYÁPOLÓ, HAGYOMÁNYTEREMTŐ MUNKÁJA
A katolikus értékrend hogyan jelenik meg az óvoda életében? Hogyan történik a hitre nevelés? Hogyan történik a szülők hitéleti fejlődésének segítése? Hogyan jelenik meg az etikai kódex az alkalmazottak életében? Hogyan történik az intézményben a feladatmegosztás, felelősség- és hatáskörmegosztás? Hogyan történik a munkatársak bevonása a döntés-előkészítésbe (és milyen témákban), valamint a fejlesztésekbe? Milyen a pedagógusok viszonya az innovációhoz?

6 Hogyan jelennek meg az ONAP céljai a pedagógiai programban?
AZ ÓVODAI NEVELÉS ORSZÁGOS ALAPPROGRAMJÁBAN, MEGFOGALMAZOTT ELVÁRÁSOKNAK ÉS A PEDAGÓGIAI PROGRAMBAN MEGFOGALMAZOTT INTÉZMÉNYI CÉLOKNAK VALÓ MEGFELELÉS Hogyan jelennek meg az ONAP céljai a pedagógiai programban? Hogyan történik a pedagógiai programban szereplő kiemelt stratégiai célok megvalósítása, milyen eredményeket ért el e téren az intézmény?


Letölteni ppt "AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI"

Hasonló előadás


Google Hirdetések