Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest – A Duna jobb partja
Advertisements

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
José Sebastião Martins
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Híres épületek a Reformkorban
Képeslapok a Dunáról.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette: Albert Krisztina
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Séta Budapest utcáin.
Gundel Étterem Budapest.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
PARLAMENT ( ).
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Split Dalmácia központja
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Budapest mint világváros
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Világ város születik: BUDAPEST
Készítette: Kleri Dzsenifer
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Budapest turisztikai marketingje
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
F: Laci A Melki apátság Zene: Gregorian - Voyage - voyage Automatikus diaváltás.
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
József Nádor élete és munkássága
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
1833. december 16. – október 13.) festőművész
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Budapest.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Eger Télanyók csapata.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
Látogatás a Parlamentben április 14.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Nagykároly Készítette:
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Holnemvolt Budapest.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Budapest 2.- A Duna bal partján Pest-

Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit magyarok, magyar zenei stílusban adnak elő.

A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előtt - a Lánchíd lábánál, ahonnan pompás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

Budapest szépségére azt mondhatjuk,hogy egy kettős város.Nap közben gyönyör ű Budapest és éjszaka csodálatos Budapest.

A folyó ezen oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti rakpartról hajóútra lehet induni, ami egy pompás és romantikus vacsorával fejeződhet be.

Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria- Magyarországi császárné Sissi után kapta.

Fehér színével és modern vonalával, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldalon az épületek között található a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy Sissi szoborral díszített park helyezkedik el.

A budapesti Nemzeti Múzeumot 1802-ben alapították, és az ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban.Hatalmas kertje koncertek rendezésének ad otthont,ahol sok neves m ű vész szerepelt.Többek között e város jeles fia Liszt Ferencis..

Gróf Széchenyi István volt az első, aki elképzelte a Nemzeti Színházat a Duna-partján, majd ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

Az új Nemzeti Színház a Duna –parton március 15-én nyitotta meg kapuit.

Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig m². A Ludwig Múzeumban a Jelen M ű vészeti Múzeum m ű ködik nemzetközi és magyar résztvev ő kkel.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a Művészetek Palotájában, kapacitása 1699 fő. Az orgona - Európa egyik legnagyobbja – 470 fa, 5028 ón, és 1214 nád síppal rendelkezik. A Fesztivál Színház, a palota harmadik emeletén van, 452 ülőhellyel,és ráadásul a legmodernebb technológiával.

A Bartók Béla teremben Magyar tánc látható, a M ű vészetek Palotája felavatásakor..

Budapest éjjel, a kivilágított M ű vészetek Palotája és balra, a Budapesti Nemzeti Színház.

Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Kétszer teljesen romos lett - utoljára a második világháború alatt - az újjáépítése 36 éveig tartott mire visszanyerte eredeti alakját.

Az Országház a város egyik legfontosabb történelmi látványossága. Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

A Magyar Országház épülete, az Országgy ű lés központja-Magyarország és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete -A történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századig.nyúlnak vissza.

Az Országház - az épület tornyokkal és fehér neogótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos történelmi személyek.szobrai díszítik.

Az Országgy ű lés ülése1902 óta az Országházban zajlik le. A Képvisel ő terem 25m hosszú, 23m széles 17m magas és kiváló az akusztikája,, eredetileg 438 képviselőt fogad be, míg a bels ő körben a bársony fotelek a minisztereknek vannak fenntartva.

Az Országház - egy egyedi épület, hatalmas termeket foglal magába, több mint 12,5 kilométernyi folyosója, és 96m magas központi kupolája van; 691 szobával, 29 lépcsőházzal és 13 liftel rendelkezik. Körülbelül 40 kg, karátos aranyat használtak az épület díszítésére.

Állítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, ( ) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

2000 óta, a Szent Korona, a jogar, a földgömb, és a kard az Országházban vannak kiállítva, a koronázási palást a Nemzeti Múzeumban maradt.

ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, m ű vészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

A Néprajzi Múzeum - ez a neo-reneszánszi pompás belsővel rendelkező épület 1893 és 1896 között épült.

Andrássy úti Kávézó - (Párizsi Nagyáruház) a földszinten könyvesbolt van, az emeleten egy stílusos szalon, nagy csillárokkal, hatalmas ablakokkal festményekkel tarkítva. Az oldalfalakon a nagy és gyönyör ű tükrök megduplázzák a terem nagyságát, ahol egy zongorista mindig kellemes háttérzenét szolgál. Belépéskor rendelkezésre állnak az összes napilapok.

Az Andrássy út végén van a Hősök Tere, közepén a Millenniumi emlékm ű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszer ű tlen Habsburg monarchia tagjait, akiknek szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékm ű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyad-vára, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti múzeum.. (Kattints)

Szépm ű vészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gy ű jtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

Art Gallery (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Otthont ad a modern és a mai m ű vészek munkáinak bemutatására.

A Vajdahunyad-vára a Városligetben található a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója. Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

A Vajdahunyad -vára elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nemcsak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

Vajdahunyad-vára – egy építészeti remekm ű az úgynevezett "Duna gyöngyszeme".

A Vajdahunyad-vára területén belül található a Mezőgazdasági Múzeum is.

Jáki-kápolna, Vajdahunyad- várában, a 12 apostol szobrai, Ják a Nyugat-Magyarországi kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

A szigorú tél alatt Vajdahunyad-vára, úgy mint Budapest is; új ruhát öltenek, és mint egy nő, hagyja magát, hogy csodálják.

Budapest, szobrokban a világon az egyik leggazdagabb város, kétségkívül lehetetlen lenne ezek közül a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor a Vajdahunyad-vár udvarának egyik nevezetessége, III. Béla király ( ) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könyvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

Szabó Ervin Városi Könyvtár - részletek a finom belső diszítéséből

A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthona volt az 1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulatnak és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézetnek.

A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton

Mint mindenhol Európában, Magyarországon is Zenei Fesztiválokat rendeznek.

Hatvan pár bronz cipő 40m hosszon a Duna balpartján, a budapesti zsidók emlékére, akiket a fasiszta rendszer, és a nyilaskeresztes párt 1944 és 1945 között legyilkolt.

A budapesti Dohány utcai Zsinagóga – mint Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert és 1859 között épült mór stílusban.. Ez Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusú remekm ű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag is az egyik legjobb a világon.

A Nemzeti Opera 1884.szeptember 27-én nyitotta meg kapuit. Ma, a nézőtére 1289 férőhelyes.

Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zenem ű vészeti Egyetem is..

A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép- Európában. Az első emeleten, az 1907-ben épült Új Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállítva.

Ezt a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: középen Liszt képmása, a felső részén, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai helyezkednek el. Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeumá”-nak nevezte.

A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon ben elnyerte az aranyérmet, és készítője –Liszt adományozója- Chickering, elnyerte III. Napóleon császár Legió Becsületrend díját..

Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját,, aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

Szent István Bazilika - római katolikus bazilika-Nevét István, az első magyar király ( ) tiszteletére kapta, akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklye-tartóban őrzik.

Szent István Bazilika – Uj Klasszikus stílusú épület, több mint 50 évig tartó építés után 1905-ben készült el.

Szent István Bazilika a vallás legfontosabb magyarországi temploma, turisztikai látványosság és a harmadik legnagyobb épület Magyarországon.

A Liszt Ferenc Napot 2011 október 22.én a Bazilikában tartották.Kórussal és a zenekarral ünnepelték Liszt Ferenc születésének 200 éves évfordulóját.. VÉGE