Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább….."— Előadás másolata:

1 PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább….

2 A tizennegyedik században Párizs 200
A tizennegyedik században Párizs lakossal már egy sűrűn lakott város, ahol épületek, hidak sorakoznak, és közel száz torony mutat az ég felé. A képek, a "Párizs a középkorban” c. DVD-ről származnak, melyet egy történelmi rekonstrukciókkal foglalkozó cég, a Grez Productions készített. A Grez produkciók képei, a történelem, a művészet és a technológia összehangolásával, speciális számítógépes grafika alkalmazásával készültek, segítenek felfedezni a történelmi örökséget egyedi és vonzó módon.

3 Paris 1550-ben: Saint-Louis sziget még nem lakott, és a Pont Neuf még nem épült meg.

4 A Bastille és jobbra a Porte Saint-Antoine.

5 A mai Chatelet tér helyszíne régen, átjáró Saint-Denis utca felé, bal oldalon a háttérben a Notre-Dame.

6 A lenyűgöző Notre Dame katedrális eredetileg valószínű sokszínű volt, de a színeket a szerzők sajnos nem tudták egyértelműen felkutatni, ezért ezt a képet egy művész színezte ki……..

7 A Notre-Dame a madártávlatból
A Notre-Dame a madártávlatból. Jól látható , hogy a középkorban az előtte levő téren fesztiválok és piacok kaptak helyet.

8 A Notre Dame homlokzata a korabeli Rue Neuve felől.

9 A Château du Louvre nyugat felől védte a várost, a Szajna másik partján lévő erőddel (ma már nem létezik) le lehetett zárni a folyót. A képről hiányzik a későbbi korban épült gyalogos híd, a Pont des Arts.

10 A képen, a Louvre felől nézve jobb oldalon az Ile de la Cité házai, szemben a City Palace. A képeket ácsolt régi kocsikkal és hajókkal egészítették ki, hogy jobban lehessen átélni a középkori Párizs életét.

11 Az előtérben egy akasztott ember a nyilvános kivégzési helyen......
Ez az első épület, amely felváltja a régi „faberakásos” házakat. Az épület a Hôtel de Ville, azaz a párizsi Városháza. Az előtérben egy akasztott ember a nyilvános kivégzési helyen......

12 A szerkesztett képen a Place de Greve 1550-ben , ami most a Place de l'Hotel de Ville, egy fontos kereskedelmi kikötő. Ez a tér ünnepek és kivégzések helyszíne is …...

13 A szerkesztett képen a korabeli Ile de la Cité látható, ahol a királyi kastély és előtte a kastély gyümölcsöskertje volt.

14 A középkorban épületek sorakoztak a hidakon
A középkorban épületek sorakoztak a hidakon. A képen a Pont au Change (amely még mindig létezik, nevét a pénzváltókról kapta), valamint a Molnárok hídja, előtte az óratorony és a palota, a háttérben a város. Jobbra hátul a bencés apátság, az Abbey of Saint-Germain-des-Prés.

15 a X-XIV. században, ma bíróság.
A képen a Palais de la Cité középkori változatban. Ez volt a francia királyok székhelye a X-XIV. században, ma bíróság.

16 Az Ile de la Cité központjában a csodás gótikus Sainte-Chapelle templom , és a Palais de la Cité (bíróság) épülete. A Sainte-Chapelle ma az UNESCO Világörökség része.

17 A középkorban a hidakon lakóépületek álltak, a gyalogosok mikor átmentek az egyik partról a másikra észre sem vették, hogy a Szajna felett gyalogoltak. A képen látható Petit Pont (Kis híd), amely összeköti az Ile de la Cité-t a bal parttal még mindig létezik.

18 Kilátás a Szajna bal partjáról a Petit Châtelet teraszáról
Kilátás a Szajna bal partjáról a Petit Châtelet teraszáról. Alul látható a Petit Pont házakkal beépített híd, hátul a Notre Dame.

19 A Hotel Dieu, Párizs első kórháza, amit 651-ben alapítottak
és város központi szigetén, az Ile de la Cité-n építettek fel.

20 A középkorban, a Hotel Dieu kórházban már 500 ágy állt betegek rendelkezésére, de ebben az időben egy-egy ágyon három-négy beteg osztozott. A háttérben a Notre Dame tornyai láthatók.

21 A kép bal oldalán a Marché-Neuf (piac ) és két csarnoka látható, ahol ma a rendőrség épületei emelkednek. A képen középen a Pont Saint-Michel (híd) látható.

22 VÉGE Zene : Vangelis-Prelüd-


Letölteni ppt "PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább….."

Hasonló előadás


Google Hirdetések