Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Szentcsalád nyomában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Szentcsalád nyomában"— Előadás másolata:

1 A Szentcsalád nyomában
Jézus szülőföldje hid-tan.kreativcuccok.hu

2 ITT KEZDŐDÖTT: NÁZÁRET
Ez a város az isteni akarat kinyilatkoztatásának helye. A Szentírás szerint Mária és József ebben a városban éltek. Názáret ma kb. egy lakosú város Galileában.

3 A Szentföldön minden olyan helyen, ahol Jézus életének fontos pillanatai zajlottak, tiszteletből templomot emeltek. Így a ház helyén, ahol Mária élt, ma egy gyönyörű templom áll. Ez az Angyali Kihirdetés Bazilika, ahol Gábriel megjelent Máriának a hírrel, hogy hamarosan gyermeke születik.

4

5 A hagyomány szerint nagy valószínűséggel ezen a helyen, ahol most a templom áll, mondott Mária IGENT a Mennyei Atya meghívására. A templom homlokzatára egy latin mondatot írtak: „Hic verbum caro factum est” – azaz: „ITT LETT AZ IGE TESTTÉ”

6 Az angyali üdvözlet helyén állított oltár, ahol ma is rendszeresen mutatnak be szentmiséket.

7

8 Ezen a képen a Szent József templom látható
Ezen a képen a Szent József templom látható. Valószínűleg itt állhatott egykor annak a Názáreti Józsefnek a háza, akit Isten Jézus földi apjának választott ki.

9 ÚTON Az Augusztus császár-féle népszámlálás miatt Máriának és Józsefnek is vissza kellett térni családjának földjére. Mivel mindketten Dávid király leszármazottai voltak, Dávid városába, Betlehembe kellett menniük.

10 Betlehem látképe. Betlehem városa km-re fekszik Názárettől.

11 Ez nem nagy út, autóval kb. két és fél óra alatt megtehető távolság.
Máriának és Józsefnek viszont gyalog, egy szamár segítségével kellett megtenniük ezt a távot. És abban az időben még nem voltak jó minőségű, aszfaltozott utak!

12 Pihenés nélkül 34 óra alatt tehető meg ez a táv.
De Mária várandós volt, és még egy erős, jó fizikumú ember sem képes egyfolytában 34 órát gyalogolni. Biztos, hogy többször megálltak pihenni, így az út akár 3 napig is tarthatott.

13 A népszámlálás miatt minden város telve volt vándorokkal.
Mária és József csak egy sziklapajtában kaptak pihenőhelyet. Ezen a helyen épült fel a Születés Temploma.

14 A jászol helyét ez a csillag jelzi
A jászol helyét ez a csillag jelzi. Itt lett az Isten emberré, hogy minket megszabadítson a bűn rabságából. Erre a helyre karácsonykor egy kis fajászolban odateszik a kis Jézus szobrát.

15 Lélekben mi is vándoroljunk el Betlehembe!
Ezeknek a szent helyeknek a fennmaradása jelzi, hogy Jézus közöttünk járt, és hogy követői már az első századokban zarándokhelyként látogatták ezeket a helyszíneket. Lélekben mi is vándoroljunk el Betlehembe!

16 Áldott karácsonyt! hid-tan.kreativcuccok.hu


Letölteni ppt "A Szentcsalád nyomában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések