Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak."— Előadás másolata:

1

2 Zene: John Lennon - Imagine

3 London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak. Több mint 2000 éve a rómaiak hozták létre (Londinium), London volt a legnépesebb város a világon a tizenkilencedik században, és az Egyesült Királyság volt a Föld legnagyobb birodalma. London ma már ragyogásában is vezető világváros, és annak hatása, hogy továbbra is az első Politikai Központ, székhelye a Commonwealth, London jelentős gazdasági hatalom, fő státusza, hogy a világ vezető pénzügyi központja.

4 Tower Bridge

5

6 Buckingham Palace

7

8

9

10

11 Londonban 7.512.400 lakos az úgynevezett „londoni”. Ők kb. 19%-a a bruttó hazai lakosságnak az Egyesült Királyságban. Az agglomeráció 8.278.251 lakosnak ad otthont. Különböző feltételek alapján lehet csak megbecsülni népességét a nagyvárosi területnek, annak a közvetlen befolyása, 12 vagy 14 millió euró. Európában csak Isztambulnak, Moszkvának és Párizsnak hasonló a demográfiai egyensúlya.

12

13

14

15

16

17 Trafalgar Square

18 Trafalgar tér este

19

20 London kulturális élete nagyon élénk és változatos. Fontos szerepet játszik a művészet és a divat. Ez is a fontos turisztikai célpontja. Kb. 27 000 000 turista látogatja évente a négy Világörökség- helyszíneit és a felsorolt számos ikonikus műemlékeket: a Westminster palota, a Tower Bridge, a Tower of London, a Westminster Apátság, a Buckingham Palota, aztán az intézményeket, mint például a British Museum, vagy a Nemzeti Galéria.

21

22

23

24

25

26 Westminster Apátság menyezete

27

28

29

30 Szent Pál székesegyház

31 Piccadilly Kőrtér

32 St. Pancras Midland Hotel

33

34

35

36

37 Az Egyesült Királyságnak a negyedik legnagyobb a nukleáris energia és védelmi költségvetése. Az EU tagja 1973 óta, az Egyesült Királyságnak öt állandó tagja: az ENSZ Biztonsági része a Nyolcak Csoportja (G8), a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Nemzetközösség. A számos egykori gyarmatoknak a hatása még mindig él a nyelvben, a kultúrában és a jogrendben.

38

39 London Eye (London Szeme)

40

41 Gary Fordította:


Letölteni ppt "Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések