Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PASSAUI ZARÁNDOKLAT (2014. 05.06-08).

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PASSAUI ZARÁNDOKLAT (2014. 05.06-08)."— Előadás másolata:

1 PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( )

2 1.NAP ALTÖTTING Első állomásunk: Altötting.
Wolfgang atya, készségesen körbevezetett minket a városban Megnéztük a Szent Anna bazilikát: Nem rég újították fel, ezért többféle stílus megtalálható benne Következő látványosság Szent Konrád kolostor: Negyven éven át látta el Konrád az altöttingi Szent Anna-kolostor kapusi szolgálatát. Konrád április 21-én halt meg Altöttingben ban boldoggá, május 20-án szentté avatták, ezután nevezték el róla a kolostort. Szent Konrád tiszteletére kutat is építettek, amit a zarándoklók rendszeresen látogatnak. A kút vize Szent Konrád sírját kerüli meg. Szent Anna bazilika Szent Konrád szökőkút

3 ALTÖTTING Szintén nagyon híres zarándokhely az Isteni Kegyelem kápolnája, ami a város főterének közepén áll. Kívülről hálát adó festmények borítják, belsejét bajor uralkodó hölgyek szívereklyéi díszítik Mellette található a plébánia templom, ami azért épült, mert a kápolna már nem tudta fogadni a sok zarándoklót. Nevezetessége egy óra, amit a pestis járvány idején állítottak. Tetején egy kaszás áll. A babona szerint ha a kaszás lesújt meghal, ha felemeli a kaszáját születik valaki.

4 Képek Altöttingről Altötting főtere Szent Konrád sírja
altöttingi szökőkút A kaszás Konrád testvér szobája Plébánia templom

5 UTUNK CÉLJA: PASSAU A végtelenül kedves vendégül látás mellett egy gyönyörű történelmi város megismerésének élményével lettünk gazdagabbak. Nem csak belül de kívülről is megtekinthettük a várost egy hajóút keretében. Megnéztük a régi püspöki palotát,a passaui dómot és a Mariahilf templomot. Este részt vettünk a Gizella tiszteletére tartott szentmisén is. Püspöki palota : Egyik különlegessége, hogy szűk térre nyílt a kapuja, valamint, hogy a lépcsőházban óriási címer díszelgett, ami az akkori püspök családjáé volt. Még a magyar Szent Korona is megtalálható rajta.

6 Passaui látványosságok
Passaui dóm:itt található a világ legnagyobb orgonája ami 114 registerből áll . A dóm barokk stílusban épült. Mariahilf: A templom egyik látványossága az oltáron lévő Mária kép. A török megszállás idején a Habsburgok harci mottója volt: „Maria hilf!”. Így lett a Habsburgoknak a Mária kép szent.

7 Képek Passauról

8 3. Nap Maria Taferl Hosszú utunkon hazafelé sikerült megállnunk Maria Taferlben. A templom egy domb tetején helyezkedik el a Duna mentén. Előtte egy régi oltárkő található, ami még a 17. századból maradt ránk. Itt anno Istennek bemutatott emberáldozatokat hajtottak végre. A templomkert falán egy dombormű ábrázolja a régi szertartásokat. A templomot sok zarándokló látogatja még ma is, a kegyszobor gyógyító erejében bízva. A templom egyik érdekessége, hogy mindkét fal mentén végig gyóntatószékek sorakoznak.

9 Köszönjük, hogy elmehettünk!
Szent László Általános Iskola, Bicske


Letölteni ppt "PASSAUI ZARÁNDOKLAT (2014. 05.06-08)."

Hasonló előadás


Google Hirdetések