Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői"— Előadás másolata:

1 Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
2356/5 Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői Készítette: Veszi Viktória

2 Tartalomjegyzék Közép-Magyarország régió Budapest
A budai oldal látnivalói A pesti oldal látnivalói Múzeumok, hidak Pest megye

3 Közép-Magyarországi régió
Közép-Magyarország a hét magyarországi statisztikai régió egyike. Pest megye és Budapest főváros alkotja. Központja Budapest. Az ország legfejlettebb régiója. Közép-Magyarország területe a Budapest-Közép-Duna vidék turisztikai régió részét képezi.

4 Budapest A Budai Vár és a Duna-part 1987 óta, az Andrássy út és történelmi környezete, valamint a milleneumi Földalatti Vasút és a Hősök tere 2002 óta a világörökség része. Budapest világhírű fürdőváros, a gyógyturizmus egyik kedvelt célpontja. Különleges összetételű gyógyvizet 10 gyógyfürdő hasznosítja, amelyek többsége egyben műemlék és turisztikai látványosság is. A főváros számos turisztikai szempontból is jelentős programnak ad otthont. Ezek közé tartozik a budapesti Búcsú és Augusztus 20-i programok (tűzijáték, Mesterségek Ünnepe, Budapest Parádé).

5 A budai oldal látnivalói:
a Gellért-hegy és a törökkori emlékek (Rudas fürdő) Óbudán az ókori római maradványok (a Nagyszombat utcai amfiteátrum és Aquincum romjai) a Budai-hegyekben pedig a Libegő, a Gyermekvasút, és a Pálvölgyi-cseppkőbarlang.

6 A pesti oldal látnivalói
A Hősök terén, ill. az Andrássy úton és környékén kívül: az Országház a Belvárosban a Szent István Bazilika a belvárosi plébániatemplom az Akadémia és a Vigadó a Kiskörút mentén a Nemzeti Múzeum és a Dohány utcai zsinagóga a Nagykörút vonalán pedig a New York-palota és az Iparművészeti Múzeum.

7 Múzeumok, hidak Budapest leglátványosabb múzeumai közé tartoznak az említetteken kívül a Szépművészeti Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, Budapest Történeti Múzeum, és a Szoborpark. Turisztikai szempontból is jelentős látnivalók Budapest legrégibb hídjai: Széchenyi Lánchíd, Margit-híd, Szabadság híd, Erzsébet híd, amely modern kialakítása ellenére a városkép meghatározó elemévé vált. Turisták kedvelt célpontjai a legnagyobb közparkok, különösen a Városliget (benne a Vajdahunyad vára, Széchenyi fürdő és az Állatkert) és a Duna parkosított szigete, a Margit-sziget.

8 Pest megye Pest megye turisztikai szempontból legfontosabb települései: Gödöllő (Gödöllői Királyi Kastély és az arborétum), Ráckeve (a szerb templom és a Savoyai kastély), Szentendre (barokk Főtér, Templom-domb, szerb püspöki Székesegyház, Kovács Margit Múzeum, skanzen), Vác (Püspöki Székesegyház, Diadalív), Visegrád (a visegrádi vár, visegrádi királyi palota). A megye egyéb jelentős látnivalói közé tartozik a zsámbéki középkori templomrom, Pusztavacs (Magyarország földrajzi középpontja),Tápiószentmártonban található Attila-domb. Túrázásra, kirándulásra sok lehetőséget kínál a Pilis (Holdvilág-árok, Rám-szakadék), a Visegrádi-hegy (Dobogókő, Ördögmalom-vízesés),

9 Tápiószentmárton: Attila-domb
Visegrádi-hegy: Ördögmalom-vízesés Szentendre: barokk Főtér Pilis: Rám-szakadék

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői"

Hasonló előadás


Google Hirdetések