Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest nevezetességei!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest nevezetességei!"— Előadás másolata:

1 Budapest nevezetességei!
Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld és a dombvidékek találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

2 Szent István Bazilika A Szent István Bazilika Budapest legnagyobb temploma (Magyarországon a második legnagyobb). Szent Istvánról, az államalapítóról nevezték el tól 1905-ig ápült Ybl Miklós, Hild József és Kauser József tervei alapján. Az V. kerületben található, a Szent István téren. 1 percre az Arany János u.-i metrómegállótól, vagy 5 percre a Deák térről. Itt található a Szent Jobb kápolna (Szent István király mumifikálódott jobbkezét őrzi, mely vallásos ereklye). Gyűjteménye számtalan egyházi művészeti alkotást tartalmaz, kupolája pedig gyönyörű panorámát kínál.

3 Parlament Magyarország legaprólékosabban díszített épülete, és Európa egyik legnagyobb parlamentje, az ország demokratikus politikai vitáinak központja. Kivételes látvány, kihagyhatatlan! Az V. kerületben található, a Kossuth téri metrómegállónál.

4 Halászbástya A neo-romantikus stílusú bástyakomplexus romantikus környezetet és nagyszerű kilátást kínál. A milleniumi ünnepségekre készült 1895-től1902-ig, Frigyes Schulek tervei alapján. Az I. kerületben található. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

5 Hősök tere 1896-ban jött létre a Magyar állam ezeréves évfordulójára. A szoboregyüttes magyar királyok mellett a 7 alapító vezért és Árpád fejedelmet is felvonultatja. Itt található az Ismeretlen Katona Sírja. A VII. kerületben található, megközelíthető kisföldalattival.

6 Mátyás templom 1255 és 1269 közt épült, később 1471-ben nevezték el Mátyás Templomnak. A középkorban Buda főtemploma, („Mi Asszonyunk Szűz Mária” néven is ismert), Mátyás király óta pedig a magyar királyok koronázási temploma. A 20. század elején neo-gót stílusban építették újjá. Múzeuma felbecsülhetetlen értékű történelmi, vallási tárgyakat tartalmaz. Magyar királyok felravatalozási helye. Az I. kerületben található a Halászbástya mellett. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

7 Vajdahunyad vára Életnagyságú másolat, melyet Alpár Ignác alkotott meg a milleneumi ünnepségekre 1896-ban. Tartalmaz épületeket, melyek különféle időszakokat és stílusokat jelenítenek meg. Otthont ad a Mezőgazdasági Múzeumnak. Mesterséges tó veszi körül, melyen nyáron csónakázásra alkalmas, télen pedig műjégpályává alakítható. A VII. kerületben található, megközelíthető a Hősök teréről.

8 Városliget Helyszín: VII. kerület, Sárga metróval (a legrégebbi metró a kontinensen) a Hősök teréig vagy a Széchenyi Fürdőig. Budapest második legjelentősebb parkja a Margitsziget után. Lenyűgöző múzeumok és kultúrális, történelmi, szórakozási pontok színhelye. Kiválóan alkalmas romantikus sétákra, vagy evezős csónak bérlésre.

9 Vidámpark Bár 1950-ben alapították, története régebbre nyúlik vissza.
Elődje, a városligeti Angol Park több, mint 100 éves. A vidámpark ezért számos műemlékkel is büszkélkedhet, mint pl.az 1906-ban épült körhintával, vagy a hullámvasúttal. Egyéb játékokat is kínál: Elektromos autó, Barlangvasút, Gyermekpark, Álomhajó, Family Express, Szellemvasút, Go-cart, Elvarázsolt Kastély, Dodgem, stb. A VII. kerületben található, megközelíthető a Széchenyi Fürdőtől.


Letölteni ppt "Budapest nevezetességei!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések