A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Előadó: Dr. TÖRÖK GYÖRGYI adószakértő
Advertisements

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSA
A veszélyes áru szállítás szabályainak hazai alkalmazása
A pártfogó felügyelet lényege A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzését, irányítását, a társadalomba beilleszkedésük.
A társadalombiztosítás fedezetére fizetendő járulékok, szociális hozzájárulási adó és egészségügyi hozzájárulás szabályainak módosítása 2014.
2014. évi Társadalombiztosítási jogszabály változások
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
EU rendeletek jétől alkalmazandó a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló 883/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Munkavédelmi előírások rendszere
Szociális biztonsági rendszerek koordinációja
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
1,,Gazdasági kihívások az egészségiparban’’ Gyártó- és Forgalmazó Cégek Vezetőinek Országos Konferenciája Az egészségbiztosítási koordináció tények és.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalók országos statisztikája, a továbbfejlesztés irányai Munkaügyi Tanácsok Országos Konferenciája.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
Az Európai Unió más tagállamába kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogállása, közteher-fizetési kötelezettség Széll Zoltánné előadása.
Körmöczi Márta Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
A munkaviszony megszüntetése
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
Családtámogató ellátások
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve 1.Első TAJ igények 2.Külföldön létrejött biztosítás bejelentése 3.Alkalmazandó.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ÉVOSZ-Németországi Vállakozási Tagozat (ÉVOSZ-IWTD) 5.Nemzetközi Információs- és Állásbörze Hogyan.
Egészségbiztosítási Szakmai Fórum ZM Kereskedelmi és Iparkamara, február 05. Dr. Árok Krisztina igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási.
1 A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható támogatások Székesfehérvár, január 29.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
A KÖZJEGYZŐI FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁS.  A közjegyző jogszolgáltató hatósági tevékenysége  Az eljárás kereteit biztosítja  Érdemi igazságszolgáltatást.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Az első házasok kedvezménye
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Társadalombiztosítás, szociális hozzájárulási adó, egészségügyi hozzájárulás 2017-es változásai Dr. Kiss Mariann.
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
A közigazgatási perek április 3..
Külpiacra jutási lehetőségek az építőiparban
E-ügyintézés az adózásban 2006.
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Munkaidő 2. előadás.
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK Dr. Hódi Sándor Országos Egészségbiztosítási Pénztár

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK TEMATIKA A biztosítási kötelezettségről általában A kiküldetés szabályai A párhuzamos tevékenység szabályai Igazolások, A1 felülvizsgálat Statisztikák

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG Főszabály  a munkavégzés helye szerinti tagállamban áll fenn a járulékfizetési kötelezettség Kivétel 1.  kiküldetés: a járulékfizetési kötelezettség a küldő államban áll fenn legfeljebb 24 hónapig Kivétel 2.  párhuzamos tevékenység: több államban folytatott tevékenység esetén vagy a lakóhely szerinti tagállamban, vagy a munkáltató székhelye szerinti tagállamban áll fenn a járulékfizetési kötelezettség

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK KIKÜLDETÉS FELTÉTELEK A kiküldő munkáltató jelentős gazdasági tevékenységet folytasson a küldő államban azonos gazdasági ágba tartozó tevékenységet folytasson a fogadó államban a kiküldetés időtartama alatt folyamatosan teljesítse a járulékfizetési kötelezettséget a kiküldetés időtartama alatt folyamatosan tartsa fenn a munkaviszonyt a munkavállalóval

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK KIKÜLDETÉS a kiküldetés lejártát követően biztosítsa a munkavállaló továbbfoglalkoztatását gyakorolja az utasítási jogot és a munkaviszony megszűntetésének jogát A kiküldött munkavállaló rendelkezzen a kiküldetés kezdőnapját közvetlenül megelőzően legalább 30 nap folyamatos egészségügyi szolgáltatásra jogosultsággal (ÚJ SZABÁLY) kiküldetése ne más munkavállaló felváltása céljából történjen (ÚJ ÉRTELMEZÉS)

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK KIKÜLDETÉS a 24 hónap leteltét követően 2 hónapos megszakítási időszak elteltét követően küldhető ki ismét Nincs kiküldetés: „postaláda cégek” esetén ha a belföldi tevékenység kizárólag vállalat-irányítási jellegű foglalkoztatási konstrukciót pl. munkaerő-kölcsönzés nem vizsgáljuk  a kiküldetés feltételeinek kell teljesülnie

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK PÁRHUZAMOS TEVÉKENYSÉG a munkavállaló meglévő munkaviszonya mellett létesít egy másik tagállamban munkaviszonyt a munkavállaló egy munkaviszony keretében több tagállamban végez munkát lakóhely tagállamában áll fenn a járulékfizetési kötelezettség (+25%) munkáltató székhelye szerinti tagállamban áll fenn a járulékfizetési kötelezettség (-25%)

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK IGAZOLÁSOK, A1 FELÜLVIZSGÁLAT A1 igazolás  hatósági ellenőrzésnél be kell tudni mutatni kormányhivatal állítja ki igénylőlap  www.oep.hu ügyintézés idő 30 nap belga, német és osztrák szervek kérnek gyakran felülvizsgálatot  belföldi tevékenység vizsgálata, továbbküldés problémája

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK STATISZTIKÁK (kiállított A1 igazolások)

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK STATISZTIKÁK (kiküldött munkavállalók)

A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK STATISZTIKÁK (kiküldő cégek)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!