KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
EURÓPAI VESZÉLYESÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA BONN / GGVD – NÉMETORSZÁG (2) BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE – BTE.
Szervezetfejlesztési Program
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Villamosenergiai Munkavédelmi Képviselők Fóruma November 4-5. Gyula A paritásos munkavédelmi testületek működésének jelentősége. A testületek működésével.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A szaktanácsadás támogató szerepe
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Egyéni látogatás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.-ben ( ) Készítette: Alföldy-Boruss Zsófia.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
A gyakorlatvezető mentor
Kötelező folyamatos továbbképzés várható változásai Forrai Márta.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Biztosítók irányítási rendszere
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A munkavállalói FB tagság
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Munkavédelmi Képviselők XVII. Országos Fóruma
Munkahelyi egészség és biztonság
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
©2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice ©2011 Hewlett-Packard Development.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Demonstráció az EDF DÉMÁSZ-nál Tapasztalatok, elemzés EVDSZ Konferencia - "A munkavállalói érdekvédelem - MOZGÓSÍTÁS"
Sajátosságaink Dombi Jenő DÉMÁSZ Szakszervezet elnök
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 „A munkavédelem” konferencia Siófok, 2014.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
1 TÁMOP A-13/ A villamosenergia-iparág területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági, munkahelyi egészségmegőrzés helyzete.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Miskolci Járási Hivatal
Készítette: Farkasné Veres Edina
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
A szakszervezetek szerepe a munkavédelmi érdekegyeztetésben
Projekt záró prezentáció
Előadás másolata:

KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ A munkavédelmi képviselők képzésével kapcsolatos érdekképviseleti munka EVDSZ „A munkavédelem” Konferencia Siófok, 2014. szeptember 08. KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ

Jogszabályi háttér A munkavédelmi törvény 75.§ (1) bekezdés c) pontja alapján "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően egy éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 órás képzésben való részvételi lehetőséget" kell a munkáltatónak biztosítania a megválasztott munkavédelmi képviselőnek (2) Az (1) bekezdésben foglaltak költségei a munkáltatót terhelik a c) pont szerinti képzés csak rendes munkaidőben történhet, szükség szerint külső helyszínen is megtartható.

A képzésével kapcsolatos érdekképviseleti munka Minden év elején egyeztetjük a HR-rel a képzés tematikáját, időpontját és helyét, amely alapján megkötik a képzési szerződést a képző céggel. Emlékezetes képzések: 2010. január 28-29-én Szegeden megtartott 16 órás képzés, amelyről bővebben a VIMFÓ honlapján olvasható; http://www.vd.hu/vimfodokumentumok/munkavedelmi-kepviselok-oktatasa-2010-januar-28-29-szeged-5785.html 2012. február 02-án Szegeden megtartott 8 órás képzés.

Gyakorlati tapasztalatok A 16 órás, illetve a 8 órás képzés: Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért, a VEGYIPROP KFT. és az MKKOK KFT közös képzési programjához csatlakozva. A MUVAPI Szakértői, Tanácsadói és Szolgáltató Kft-t megbíztuk. Egyéni vállalkozó (volt munkavédelmi felügyelő) pályázat útján. Társaságcsoporton belüli szervezés és lebonyolítás (Biztonságtechnikai Osztály)

Javasolt tematika 1. 1. nap - 8 óra 1. A munkavédelmi szabályozás kialakulása és indokoltsága. 2. A munkavédelem jogi szabályozása, munkavédelmi normák rendszere az Európai Unióban és hazánkban.

Javasolt tematika 2.  3. Munkáltatók munkavédelmi kötelezettségei a munkahelyekkel, a munkaeszközökkel, a munkavédelmi belső szabályozással, a személyi és szervezési feltételek biztosításával kapcsolatban és a munkavédelmi képviselők ezekhez kapcsolódó feladatai és

Javasolt tematika 3. jogosultságai, különösen: a munkavédelmi oktatás területén, a munkavédelmi feladatok ellátásához kapcsolódóan, a kockázatfelmérés és értékelés során, az egyéni védőeszköz juttatással kapcsolatban, a munkabalesetek vizsgálata területén.

Javasolt tematika 4.  4.Felelősség a munkavédelmi kötelezettségek teljesítéséért, kiemelten a munkavédelmi bírságolás rendje. 5. Egyéni védőeszközök típusai, helyes kiválasztása, a hatékony használat feltételrendszere. Munkáltatói feladatok. Gyakorlati bemutatók

Javasolt tematika 5. 2. nap – 8 óra 1. Elkötelezettség a munkahelyi biztonságért. A munkavédelmi képviselő érdekérvényesítő képességének fejlesztése, gyakorlati módszerek. Példák az iparágból. 2. Ellenőrző teszt, a tanfolyam értékelése, tanúsítványok átadása.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Munkátokban sok sikert, a munkavédelmi érdekképviseletben eredményességet kívánunk! janos.kovacs@edf.hu +36(30)3492-491 www.vd.hu/vimfo