Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projekt záró prezentáció

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projekt záró prezentáció"— Előadás másolata:

1 Projekt záró prezentáció
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Projekt záró prezentáció Budapest, április 29. dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök projektmenedzser

2 A projekt team TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025
Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team

3 A projekt team TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025
Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team

4 A projekt team tevékenysége
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team tevékenysége A projekt team 7 ülést tartott és még 2 van tervben Az ülések tematikája: az elvégzett tevékenységek és a jövőbeni feladatok áttekintése: a képzések, a tanulmányok és felmérések, a rendezvények és konferenciák, a kommunikáció és a kiadványok, a pénzügyek, az adminisztráció, az indikátorok és a horizontális vállalások tekintetében.

5 Projekt ülés TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025
Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Projekt ülés

6 A projektvezető feladatai
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektvezető feladatai Általánosan a projekt szakmai irányítása, a szükséges koordinációs és ellenőrzési feladatok ellátása, Az EVDSZ elnökségének folyamatos tájékoztatása a projekt állásáról, Javaslatot tesz a projekt team tagjaira, irányítja a projekt team munkáját, Gondoskodik a projektdokumentumok elkészítéséről, Elkészíti a projektfeladatok ütemezését és gondoskodik betartásáról, Felügyeli a szakmai vezető és a pénzügyi vezető tevékenységét, szükség esetén döntéseket hoz, illetve döntéseket közvetít feléjük,

7 A projektvezető feladatai
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektvezető feladatai Felmerülő akadály esetén, javaslatot tesz az elhárításra, vagy a munkaterv keretein belül korrigálja a projekt menetét, Gondoskodik a projekt-dokumentumok elkészítéséről, felügyeli a projekt-adminisztrációt, Kapcsolatot tart a projektbe bevont képző intézményekkel, az elemzésekbe bevont belső és külső szakértőkkel, A kommunikáció biztosítása a projekt feladatokat végzők között, valamint az EVDSZ elnöksége felé. A feladatok ellátását jelentősen segítették Gál Csilla és Makkos Dalma tanácsadók!

8 A projekt céljai és a célok teljesülése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban I. Az EVDSZ beágyazottságának, elfogadottságának erősítése mind nemzetközi, mind országos, mind ágazati, mind regionális, mind munkahelyi szinten a szociális párbeszéd rendszerében, pozícióinak megerősítése, mind a kormányzat, mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalon résztvevő szervezetek irányába, mind a villamosenergia-ipari munkavállalók, mind a tagsága körében. Erősítjük: a szervezet működési hatékonyságát, szervezettségét, kommunikációját, a munkavállalói oldalon lévő szervezetekkel az új partneri, illetve a régi partneri együttműködést, a közszférás érdekegyeztetés kialakításában való részvételt, elősegítve a munkavállalói oldal megszerveződését az érdekegyeztetési fórumrendszer beindításának érdekében, az EVDSZ szervezettségét és a mozgósítási képességét a jobb tárgyalási pozíciók elérése, a tagság érdekképviseleti lehetőségeinek szélesítése érdekében.

9 A projekt céljai és a célok teljesülése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban II. A Villamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződés aktualizálása az új Mt.-re is tekintettel. Felülvizsgáljuk az ágazati megállapodás tartalmát. Elősegítjük a VKSZ módosításának kiterjesztését.

10 A projekt céljai és a célok teljesülése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban III. A kollektív szerződésekkel való lefedettség növelése. Javítjuk a helyi kollektív szerződések megkötésének illetve módosításának feltételrendszerét, a hatállyal kapcsolatban felmerült új problémák kezelésének módjait.

11 A projekt céljai és a célok teljesülése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban IV. A szakszervezet újfajta szerepvállalásának erősítése a villamosenergia-ipari ágazatban. Hozzájárulunk: A foglalkoztatási, valamint munkaerő-piaci helyzet javításához, a munkahelyek megőrzéséhez, A munkabiztonság, munkahelyi egészségmegőrzés, valamint a munka-, és életfeltételének javításához. A projekttagokon kívül a célok teljesülését nagyban elősegítette az Ergofit Kft., az ÉTOSZ, a képzések előadói és a tanulmányírók közreműködése. Köszönet érte!

12 Az indikátorok és azok teljesülése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban

13 A projekt célcsoportjai
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Célcsoportok: Szakszervezeti tagok, Tisztségviselők: bizalmiak, főbizalmiak, tagszakszervezeti vezetők, testületi tagok, SZV-, elnökségi-, bizottsági tagok, ágazati tisztségviselők tagozatok tisztségviselői, VÜTFÓ, üzemi tanács tagok, VIMFÓ, munkavédelmi képviselők.

14 A projekt érintettjei Érintettek: A még nem szervezett munkavállalók,
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Érintettek: A még nem szervezett munkavállalók, Munkáltatók és szövetségeik: VTMSZ, Más nemzeti szakszervezet: CGT, Szakszervezeti konföderáció: Liga Szakszervezetek, Más ágazati szakszervezetek: BDSZ, VKDSZ, VDSZ, Gázipari Szakszervezeti Szövetség, A munkavállalók családjai.

15 A projekt értékelése, nyomon követése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az értékelés, nyomon követés feladatait az EVDSZ Szövetségi Vezetősége (továbbiakban SZV), a projektmenedzser és a szakmai vezető végezte.

16 A projekt értékelése, nyomon követése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ SZV feladatai: Rendszeresen beszámoltatja a projektmenedzsert. A projekt tájékoztatások az SZV üléseken megtörténtek. A SZV az ülésein jóváhagyta a projekttervet, az ütemtervet, a projekt team tagjait, a munkamegosztást a feladatokat végző belső és külső szakemberek között.

17 A projekt értékelése, nyomon követése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektmenedzser feladatai: Általában a projektterv szerinti haladás folyamatos ellenőrzése, értékelése, a felmerült akadályok megszüntetése, vagy az erőforrások átcsoportosítása. Ehhez meghatározza - a feladatok belső felelőseit a projekt team tagjai közül - a képző céggel, a szaktanácsadó céggel csak garanciákat is tartalmazó szerződést köt, - a minőség biztosítása érdekében az elvégzendő tevékenységekkel szemben támasztott minőségi követelményeket.

18 A projekt értékelése, nyomon követése
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektmenedzser feladatai: Az értékelés során figyelembe kell venni a pályázatban szereplő monitoring mutatókat. Ezek az értékelés elsődleges kritériumai. Az értékelésben tervezzük az eredmények értékelése mellett az eredményt létrehozók teljesítményének értékelését is. Ez történhet a folyamatban és a folyamat végén. Erre azért van szükség, hogy az értékelés eredményeként a projektmenedzser a szükséges korrekciókat meg tudja tenni.

19 Köszönet a Team tagoknak, a közreműködőknek és a résztvevőknek!!!
M E G V A LÓ S U L T ! ! ! Köszönet a Team tagoknak, a közreműködőknek és a résztvevőknek!!!

20 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Köszönöm a megtisztelő figyelmet! dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök projektmenedzser


Letölteni ppt "Projekt záró prezentáció"

Hasonló előadás


Google Hirdetések