Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi."— Előadás másolata:

1 Munkavédelmi bírságolások

2 – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás, – a kockázatértékelés hiányzik (kivéve I veszélyességi osztálynál, ott önmagában bírságalap) – a munkavédelmi oktatás nem került megtartásra; – munkavédelmi képviselő választásával kapcsolatos szabálytalanság – biztonsági és egészségvédelmi koordinátor hiánya (építkezéseknél) – a munkavégzés hatókörében tartózkodó személyek (pl. járókelők) veszélyeztetése. – a munkáltató tényfeltárást segítő magatartást tanúsított; – a veszélyeztetés megvalósulásában a munkavállaló szabályszegő magatartása is közrejátszott vagy – a munkáltató a hatályos munkavédelmi előírásoknál szigorúbb megelőző intézkedéseket valósít meg.

3 Mvt. 82. § b(2) A munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét súlyosan veszélyezteti különösen a) a 21. §-ban meghatározott feltételek szerinti munkavédelmi üzembe helyezés elmulasztása; b) a 23. § (1) bekezdésében meghatározott időszakos biztonsági felülvizsgálat elmulasztása; c) a 23. § (2) bekezdésében meghatározott soron kívüli ellenőrzés elmulasztása; d) az 54. § (2) bekezdésében meghatározott kockázatértékelés elmulasztása: e) a szükséges biztonsági berendezések, egyéni védőeszközök működésképtelensége, illetve hiánya; f) a munkavégzés 40. § (2) bekezdése szerinti összehangolási kötelezettségének elmulasztása; g) a veszélyes munkahelyen, veszélyes munkaeszközzel, vagy veszélyes technológiai folyamatban végzett munka esetére - ideértve a külön jogszabályban meghatározott veszélyforrásokkal járó munkaköröket, sérülékeny csoportot - előírt munkaköri alkalmassági vizsgálatok, biológiai monitorozás elmulasztása; h) a külön jogszabályok szerint előírt foglalkoztatási tilalom megszegése; i) a megengedett értéket meghaladó expozícióban történő foglalkoztatás; továbbá j) a rákkeltő expozícióval járó tevékenység esetére a külön jogszabály által előírt mérések elmulasztása.


Letölteni ppt "Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések