ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Készítette: Jon A. Palmer
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 
férfivá és nővé teremtette őket.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
Jézus (tudományos) halála
Mikor még semmi nem létezett..
(A tudomány szemszögéből)
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Isten?.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Készítette: Hendrich Kíra
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
A boldogság is kegyelemből fakad
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Örvendjetek, vigadjatok,
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
Az élet igéje május.
A BOLDOGSÁG TITKA.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Az Élet Igéje augusztus.
Add át a szívedet Jézusnak, Megtisztítja, meggyógyítja
Az Élet Igéje október.
Mindig kapcsolatban Vele
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Új hálaének áldja Istent
Zengjen az ének, vígan szálljon Hálaadás az Úr elé! Örvendező szent szolgálattal Menjen eléje, ki övé, És a föld, tudja meg: Alkotó Isten, Ő az Úr! Menjetek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Isten akarata szerint élni ma
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A) Jézus Krisztus személye
A teremtő és gondviselő Atya
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer

Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…

Isten királysága Jézus mondta: Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa.

Isten királysága  A kereszténység, mint vallás nincs a Bibliában.  A keresztény= krisztusi. jelzőnek  A keresztény szónak jelzőnek kellene lenni, nem vallásnak. – Úgy kellene élnünk, hogy ez a jelző jellemző legyen ránk.

A teremtéskor Isten azt mondta: Legyen! Miért csinálta a világosságot? Hogy az emberek világosságban legyenek. Egy gondolattal kezdődött minden.

Gondolat  a legerőteljesebb, amely ebben az univerzumban létezhet  Minden, ami látható, valamikor gondolat volt. (Valakinek eszébe kellett jutni, tehát gondolkodnia kellett rajta.)  Ha nyomorúságos gondolataim vannak, akkor nyomorúságos is leszek.

Gondolat  Isten azt akarja, hogy legalább olyan boldogok legyünk, mint Jon pásztor. fogalmak  A nevesített gondolatok a fogalmak.  Szavak nélkül nem lehet gondolkodni.  Fogalmakban nevesítem a gondolataimat.  A fogalmakat kommunikálnunk kell.

Fogalmak  Baj akkor van, amikor kommunikálni akarunk, de mást mondunk, mint amit gondolunk  Fontos, hogy a kommunikáció pontos legyen.

Idea, ideológia ötletek  A nem szokványos gondolatok az ötletek.  Az ötlet latinul idea. Ebből jönnek az ideálok. szokványostól eltérő  Az idealista ember egy olyan gondolatvilágban van, mely a szokványostól eltérő. Ezek az idealisták ideológiákat hoznak létre.

Idea, ideológia  Az összes háború ideológiák miatt tört ki.  A társadalmak is ideológián alapulnak.  Nem test és vér ellen, hanem ideológiák ellen kell harcolnunk.  Isten nem ideológiákat akar adni, hanem életet, hogy bővölködjünk.

Idea, ideológia általános keresés  Az emberekben általános keresés van.  Keresik az ideális partnert, majd rájönnek, hogy olyan nincs.  Isten azonban az ő saját gondolata szerint adja nekünk az ideálisat. ez a hatalom  Van egy univerzális keresés az emberekben, ez a hatalom.

Hatalom körülményei fölött  Mindenki, kivétel nélkül a hatalmat keresi, hogy uralkodni tudjon a körülményei fölött.  Az ember saját érzelmei felett is hatalmat akar gyakorolni. Uralkodni akar a jóléte, az egészsége, a szépsége, stb. felett.  Az okkultizmus is hatalomgyakorlás a szellemi világ fölött.

Hatalom Isten így programozta  Az emberek azért kívánkoznak a hatalom után, mert Isten így programozta őket.  Ádámnak és Évának azt mondta, hogy hajtsák a Földet az uralmuk alá.  Az ember elvesztette az uralmat, azóta is vágyik rá.

Hatalom  A sátán elvesztette a hatalmát a Mennyben, ezért keresett egy másik hatalmat.  Ádám és Éva királyok voltak a földön.  Akkor jött a gonosz és becsapta őket, mert ő akarta a hatalmat az ember fölött.

Hatalom - ma visszavenni azt a hatalmat Isten visszaadta nekünk azt a hatalmat, ami akkor elveszett. A megtérés nem más, mint visszavenni azt a hatalmat, ami elveszett.

Hatalom - ma  Ha nem fogadom el Jézust, akkor király vagyok hatalom nélkül, nagykövet státusz nélkül, uralkodó terület nélkül.  … Nem ér semmit.  Ádám hazaárulást követett el, így elvesztette a hatalmi jogosultságát.

Hatalom - ma újra  Jézus azért jött, hogy mi újra képviselői lehessünk Istennek.  Ne azért térjünk meg, hogy a Mennybe menjünk. A menny a lakodalom helye.  A szelídek a földön fognak uralkodni.  A szelídek a földön fognak uralkodni. Ez itt a mi uralkodási területünk. Visszajövünk a földre uralkodni.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET