Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Feltehetek egy kérdést?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Feltehetek egy kérdést?"— Előadás másolata:

1 Feltehetek egy kérdést?

2 Megmutatta már valaki a Bibliából, honnan tudhatod , vajon a Mennybe jutsz-e?
BIZTOSAN

3 A Bibliában olvashatunk ROSSZ és JÓ híreket.
Elôször is nézzük a ROSSZ híreket…

4 1. ROSSZ HÍR: Bûnös vagy „Mindenki vétkezett, és híjával van
az Isten dicsôségének” Róma 3,23 Vétkezni céltévesztést jelent. Ha hazudunk, gyűlölködünk, a másikét kívánjuk vagy pletykálunk, nem értük el azt az erkölcsi szintet, amelyet Isten állított elénk. Képzeld el, ha mindketten fognánk egy követ, és megpróbálnánk eltalálni vele az Északi sarkot. Lehet, hogy nagyobbat dobsz, mint én, de egyikünk sem fog célba találni. Amikor a Biblia azt mondja, hogy „mindenki vétkezett és híjával van”, azt jelenti ki, hogy senki sem érte el Isten elvárását, a tökéletességet. Sem gondolatban, sem szóban, sem cselekedetben.

5 A ROSSZ hír azonban még ennél is rosszabb lesz.

6 2. ROSSZ HÍR: A bûn büntetése halál.
„A bûn zsoldja a halál.” Róma 6,23 Tegyük fel, hogy egy napig dolgozol nekem, és ezért 5 ezer forintot fizetek neked. Az 5 ezer forint a béred. Ennyit kerestél. A Biblia figyelmeztet, hogy bűnünk miatt halált érdemlünk. Megérdemeljük, hogy meghaljunk, és örökre távol legyünk Istentől. Mivel mi sehogyan sem tudunk kapcsolatba kerülni Istennel, ezért Ő lépett kapcsolatba velünk.

7 1. JÓ HÍR: Krisztus meghalt érted.
„Isten azonban abban mutatta meg rajtunk szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, mikor bûnösök voltunk” Róma 5,8 Képzeld el, hogy kórházban fekszel, és rákban haldokolsz. Meglátogatlak és így szólok: távolítsuk el a testedből a rákos sejteket, és helyezzük át az én testembe! Ha ez lehetséges lenne: - mi történne velem? - mi történne veled? Én halnék meg helyetted rákban, a te helyedben én halnék meg. A Biblia elmondja, hogy Krisztus vette magára a büntetést, amit mi érdemeltünk volna, és Ő halt meg helyettünk. S három nap múlva Krisztus feltámadt, és bebizonyította, hogy legyőzte a bűnt és a halált, és valóban Isten, ahogy magáról mondta.

8 Amint a ROSSZ hírbôl még rosszabb lett, úgy a JÓ hír is még jobb lesz.

9 2. JÓ HÍR: Ha hiszel Jézusban, üdvösséget kapsz
„Kegyelembôl van üdvösségetek, a hit által, és ez nem tôletek van: Isten ajándéka ez, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” Efézus 2,8-9 A hit bizalom. De miért is kell bíznom Jézusban? Mert csak Ő bocsáthatja meg a bűneidet és adhat örök életet. Ahogyan megbízol a székben, hogy minden erőfeszítésed nélkül megtart, úgy kell bíznod Jézus Krisztusban is, hogy minden saját erőfeszítésed nélkül megtart.

10 De azt is mondhatod: - én vallásos vagyok - én templomba járok
- nem lopok - segítek a szegényeknek - rendes ember vagyok

11 Ez mind jó, de sem a jóság, sem a templomba járás, sem a szegények segítése, vagy semmilyen más jótétemény NEM juttat a mennybe. Egyedül Jézus Krisztusban kell bíznod, és Isten ajándékba adja az örök életet. Mi tart vissza attól, hogy higgy Krisztusban? (írd le ezeket)

12 Semmi sem fontosabb annál, hogy
Gondold meg jól. Semmi sem fontosabb annál, hogy higgy Krisztusban. Mondd el Istennek, hogy hiszel Jézus Krisztusban, mint Megváltódban! Ha el akarod mondani, hogy hiszel az Ő Fiában, akkor most rögtön imádkozhatsz az Úrhoz.

13 Nem ez az imádság ad neked üdvösséget.
N e f e l e j t s d e l! Nem ez az imádság ad neked üdvösséget. Üdvösséged akkor lesz, ha Benne. HISZEL Imádságban egyszerűen elmondhatod Istennek, s a legjobb, ha saját szavaiddal, őszintén teszed ezt.

14 Ha szeretnéd, elmondhatod ezt az imát is:
„Uram, tudom, hogy bűnös vagyok. Tudom, hogy bűnömért büntetést érdemlek. Hiszem, hogy Krisztus értem halt meg, és támadt fel a halálból. Hiszem, hogy Jézus Krisztus az egyedüli Megváltóm. Köszönöm, hogy megbocsátasz, és örök életet adsz.”


Letölteni ppt "Feltehetek egy kérdést?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések