Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jézus (tudományos) halála

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jézus (tudományos) halála"— Előadás másolata:

1 Jézus (tudományos) halála

2 Jézust 33 éves korában halálra ítélték

3

4 A kor „ legrosszabb” halálára
A kor „ legrosszabb” halálára. Csak a legelvetemültebb bűnözők haltak meg úgy, mint Jézus. De Jézus esetében ez még rosszabb volt, mert nem minden hasonló büntetésre ítélt bűnözőnek szögezték meg a végtagjait.

5 Igen, szögek voltak… a nagyobbik fajtából
Igen, szögek voltak… a nagyobbik fajtából! Mindegyik centiméteres, a hegye 6 cm…

6 –hisz szögezve voltak csuklói- hogy lélegezni tudjon…
Ezeket a csuklóra szögezték és nem a kezekre, ahogy mondják. A csuklóban egy ín található, ami a vállig ér, és amikor verték a szögeket az ín szétszakadt, kényszerítve Jézust arra, hogy feszítse a hátizmait –hisz szögezve voltak csuklói- hogy lélegezni tudjon…

7 Ezért támaszkodnia kellett a lábára vert szögre, amely nagyobb volt, mint a csuklóé, mert az a két lábfejét együtt rögzítette. És mert lábai nem sokáig bírták volna anélkül hogy széthasadjanak, Jézusnak felváltva kellett támaszkodni rájuk, hogy lélegezni tudjon.

8 Jézus valamivel több, mint 3 óráig volt a kereszten
Igen!...több, mint 3 óráig! Sok idő, nemde? Halála előtt néhány perccel, Jézus már nem vérzett. Egyszerűen csak víz folyt sebeiből, vágásaiból.

9 Amikor sebezve képzeljük Őt, csupán sebekre gondolunk, de nem, az Övéi igazi lyukak voltak, lyukak, amiket a testébe fúrtak.

10 Az emberi testben kb. 3,5 liter vér van
(a felnőttekben) Jézusból 3,5 liter vér folyt ki; három óriási szög lyukasztotta át végtagjait, fején töviskorona volt és mindezek mellett egy katona lándzsával döfte át mellkasát.

11 amelyre a kezeit szögezték, közel 30 kilót nyomott.
Ehhez hozzájön még az a megaláztatást, amit viselnie kellett, amikor két kilométeren át hordozta keresztjét, miközben a tömeg arcon köpte és kövekkel dobálta. A kereszt súlya, és csak a felső része, amelyre a kezeit szögezték, közel 30 kilót nyomott.

12

13 Ne tedd, hogy nem veszed tudomásul e tényt.
Ez történt Jézussal csak azért, hogy szabad belépésed legyen Isten országába. Hogy legyen „lemosva” minden bűnöd. Mindegyik, kivétel nélkül! Ne tedd, hogy nem veszed tudomásul e tényt. Ő érted halt meg! Érted, aki most olvasod ezt az t. Ne hidd azt, hogy Ő csak másokért halt meg, azokért, akik templomba járnak, vagy a szerzetesekért, papokért, lelkipásztorokért, püspökökért, stb..

14 Ő érted halt meg! Könnyű vicceket, képeket és egyéb butaságot, esetleg pornográfiát küldeni ben. De ami Istennel kapcsolatos azt esetleg szégyelled továbbadni másoknak, mert az foglalkoztat, hogy mit gondolhatnak erkölcsi felfogásodról?

15 Isten áldása van életünkön!
Fogadd el az igazságot, hogy Jézus az egyetlen Megmentője a világnak. Istennek tervei vannak veled. Mutasd meg mindenkinek, mi történt Vele csak azért, hogy megmentsen téged, minket! Gondolj erre most! Isten áldása van életünkön!

16 Csak a következőket kell tenned:
60 másodperc Istennel. 60 másodpercig hagyd ott azt, amit teszel és használd ki a lehetőséget! Csak a következőket kell tenned:

17 1. Egyszerűen imádkozz azért, aki küldte ezt az üzenetet: Uram, te jól ismered …….életét és arra kérlek, hogy áldd meg őt, adj neki bőséget . Oltalmazd családját, egészégét, munkáját és mindent, amit tervezett erre az évre. Ne engedd, hogy kísértésbe essen, és őrizd őt a gonosztól. Az Úr Jézus nevében kérlek. Amen

18 2. Azután küld tovább tíz embernek.
3. Egy pillanatnyi ideig, tíz ember érted fog imádkozni, és eléred azt is, hogy sok ember imádkozzon Istenhez másokért. 4. Azután gondolkodj el egy rövid ideig és fogadd el Isten hatalmát életed fölött, majd tedd azt, amiről tudod, hogy tetszik Neki.

19 Ha nem szégyenled megtenni, kérlek kövesd az utasításokat
Ha nem szégyenled megtenni, kérlek kövesd az utasításokat. Hisz Jézus azt mondta: „azt, aki szégyell engem én is meg fogom tagadni Atyám előtt”. Ha nem szégyelled, továbbítsd ezt az üzenetet…de csak akkor ha hiszed, hogy szereted Istent, és azt hogy Ő éltet téged éjjel-nappal.

20 Nélküle semmi se vagyok, de Vele „mindenre képes vagyok abban (Krisztusban), aki nekem erőt ad” (Fil. 4,13) Ez a legegyszerűbb bizonyíték. Ha szereted Istent, hálából mindazokért a csodálatos dolgokért, amiket Ő tett érted, küld el ezt az üzenetet azoknak, akiket szeretsz.


Letölteni ppt "Jézus (tudományos) halála"

Hasonló előadás


Google Hirdetések