Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel."— Előadás másolata:

1 A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel a sziklát, amelyet eléd hengerítettünk. Ezt kéri tőled szegény hitünk. Nagypénteki gyászában már félhangon énekel valami benne. Hiszen ez az éjszaka, amely most ráborul a hitre, számára csak a nap kezdete. S a nap te vagy, ó Krisztusunk! André Frossard

2 A nap kérdése Ugye semmi sem történik véletlenül az életünkben?

3 Feltámadás Kedves testvéreim, nem tudom számmal elmondani, amit lelkemben érzek, szívem örömét nem tudja tolmácsolni a nyelvem. "Ez az a nap, amelyet az Úr megszabott, ujjongjunk és vigadjunk rajta!" Örüljetek testvérek, mert megváltásunk ára ki van fizetve. Sokba kerültük, és értünk magát is áruba bocsátotta az, aki megváltott bennünket. Krisztus ugyanis, a mi Urunk és Megváltónk azért született, hogy tanítson bennünket; azért halt meg, hogy meggyógyítson bennünket.

4 A kereszt halált hozott Krisztusnak, de üdvösséget a kereszténynek. Feltámadt a Megváltó - istensége összes jegyeinek pompájában. Születését csillag követte, sírját dicsőség, Sírjánál az az angyal áll őrt, aki hírül adta, hogy meg fog születni. Születésével megszüntette a tévelyt, halálával széttiporta a halált, a pokol tornácából előhívta azt, akit teremtett. Az ő keresztjén függött a mi váltságunk és királyságunk. Visszatér a fényre a teremtmény - Urával együtt. Fényt kap az ember a fényből; azt a fényt, amelyet elvesztett, amikor Krisztus lecsukta szemét. Örüljenek az őt gyászoló elemek, hisz Krisztus semmit sem veszített el fenségéből, az embert pedig, akit teremtett, megszabadította.

5 Mi pedig, akik minden előző érdem nélkül méltók lettünk arra, hogy a pokol börtönéből és az örök éj sötétségéből megszabaduljunk, törekedjünk oly józanul, tisztán és szentül élni, hogy a keresztség ruháját bűn nélkül, épen, sértetlenül megőrizve, jócselekedetekkel feldíszítve - a mennyei örömök részeseivé lehessünk. Az segítsen bennünket, aki az Atyával és Szentlélekkel egyetemben él és uralkodik mindörökkön örökké. Ámen. (Szent Ágoston)

6 Áldott húsvétot kívánok!


Letölteni ppt "A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések