Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják."— Előadás másolata:

1 ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják. Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.” Döntéseinket értékrendünk határozza meg Jutalom: örök értékek I.Kor 3,8,11, „Aki ültet és aki öntöz: egyek és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert más alapot senki sem vethet a meglévőn kívül amely a Jézus Krisztus… és hogy kinek mit ér a munkája azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája amelyet ráépített megmarad, jutalmat fog kapni…”

2 ÖRÖK ÉRTÉKEK Adjuk tovább azt, amire eljutottunk!
Legyünk taníthatóak! Márk 8,36 „Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall. Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért?” Szegény – jó hívő? Gazdag – jó hívő? V.Móz 30, „Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. Ezért parancsolom ma neked, hogy szeresd Istenedet, az Urat, járj az Ő útjain, tartsd meg parancsolatait, rendelkezéseit és döntéseit és akkor élni és szaporodni fogsz, mert megáld téged Istened az Úr azon a földön, amelyre bemégy, hogy birtokba vedd.” III. Ján 2. „Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek.” Mt 5,3. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.”

3 A BŐVÖLKÖDŐ ÉS SIKERES ÉLET TITKA:
ÖRÖK ÉRTÉKEK A BŐVÖLKÖDŐ ÉS SIKERES ÉLET TITKA: Az ige tanulmányozása és megtartása Józs 1,8. „ Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon és boldogulsz.” Istennek kedves jellem és életvitel Róm 5, „…a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete.” Hűség és bizalom Istenben I.Kor 4,1-2. „ Úgy tekintsen minket minden ember, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak sáfárait. Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon.”

4 ÖRÖK ÉRTÉKEK Adás, adakozás, jótékonyság Jel. 2,9. „Tudok nyomorúságodról és szegénységedről, pedig gazdag vagy” A hívő ember felfelé néz! Zsolt. 37, Zsolt. 73,1-20,28. A pénzhez való hozzáállásunk meghatározza, befolyásolja a kapcsolatunkat, közösségünket Istennel. A pénz szemben áll, konkurál az Istennel való kapcsolatunkkal A pénz formálja a jellemünket. Máté 7,24. „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket és cselekszi azokat, hasonló az okos emberhez, aki kősziklára építette házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és neki dőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva.” Jutalom: örök érték – ÖRÖK ÉLET!


Letölteni ppt "ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják."

Hasonló előadás


Google Hirdetések