Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Jon A. Palmer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Jon A. Palmer"— Előadás másolata:

1 Készítette: Jon A. Palmer
Isten királysága III. Készítette: Jon A. Palmer

2 A Királyság definíciója
Mit jelent uralkodni? uralkodni, Úr és uralma héber mashal, mamlakah, malkut görög  basilea

3 A Királyság definíciója
uralni, uralkodni, birodalom, királyság, királynak lenni, fenség, mesternek lenni,uralom, uralmi terület, uralmi tartomány, birtokos, királyi, király a Király szimbolizálja a királyságát és mindent, ami benne van és hozzátartozik. Magyar korona.

4 A Király definíciója Szuverén, (egyeduralkodó) uralkodó, mester, helytartó, aki felelősséggel bír, hogy egy meghatározott terület, tartomány fölött uralkodjon, azzal a hatalommal, hogy ő képviselje és szimbolizálja ezt a területet, az összes erőforrásaival  és mindennel, ami ahhoz tartozik.

5 Miért vagyunk, és honnan jövünk…
Isten teremtette az embereket, azért, hogy az Ő Mennyei királyságát képviselje, terjessze, felépítse ebben a fizikai világban, és ezáltal kolonizáljuk ezt a földet, hogy a mennyhez hasonlóvá váljon. Azért vagyunk teremtve, hogy a mennyet leképezzük a földön!

6 Az uralkodási mandátum…
Isten az embernek mint fajnak adta, tehát férfinek és nőnek mindnyájunk uralkodók, királyok vagyunk, hogy egy testületi királyságot képezzünk, akik a földön uralkodunk és képviseljük a mennyei királyságot.

7 Az uralkodási mandátum…
2 Móz. 19:5-6 És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az igék, melyeket el kell mondanod Izrael fiainak. Mt 6:10 Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

8 Miről szólnak az igeversek?
Isten adta az embernek uralmat a földön Isten adta az embernek uralmat a teremtett világ fölött, de nem az embertársai fölött Isten adta az embernek uralmat a föld fölött de nem a menny fölött.

9 Miről szólnak az igeversek?
Isten adta az embernek egy vele való kapcsolatot nem egy róla szóló vallást Isten adta az embernek a földet, mint ajándék, nem a mennyet, mint jutalom.

10 Nagykövet Egy képviselő vagy nagykövet csak addig hasznos a kiküldő országának, amennyire élő a kommunikáció, kapcsolat köztük. Ha megszakad a kapcsolatuk bármilyen okból, akkor a nagykövet már nem tudja hitelesen képviselni az országát.

11 Nagykövet Azért a legfontosabb feladata a nagykövetnek, hogy napra kész legyen a kommunikációja kiküldő országával. Így az ember számára a Szent Szellemmel való kapcsolat a legfontosabb feladata.

12 Szent Szellem A Szent Szellem a legfontosabb személy az egész földön. A vele való kapcsolatunk pedig a legfontosabb feladatunk, tevékenységünk. Fontosabb, mint a munkád, vagy házasságod, szolgálatod, vagy a bankszámlád. Ő a kapcsolat te és a mennyország  közt.

13 Róma 6:16 Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?

14 A Sátán taktikája Kifosztotta az embert csalással
meghiúsította az ember Istennel való közvetlen kapcsolatát és ezzel legyőzhető, leuralhatóvá vált az ember Így megnyerte a földi uralmat magának.

15 Ádám nemcsak az Istennel való kapcsolatát veszítette el
Haza árulást követett el Önállósította magát a Menny uralmától és ezáltal, meg lett fosztva az ő saját hatalmától. Nagykövet volt megbízás nélkül, Király volt birodalom nélkül

16 Ádám tehát… Uralkodó volt hatalom nélkül. Képviselő státusz nélkül,
Polgár ország nélkül. Örökös volt örökség nélkül. Ez volt az igazi halála.

17 1 Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.

18 1 Móz 2:17 Miután Ádám vétkezett,  még 930 eves koráig élt a halálban. A Halál nem megszűnést jelent, hanem megszakítást, elválasztást. Amikor mi fizikálisan meghalunk, nem szűnünk meg létezni, hanem csak elválasztódik a testünktől a szellemünk, ill. a lelkünk.

19 1 Móz 2:17 Nézzük meg, hogy mitől lett elválasztva Ádám, hogyan hatott a halál rá és az egész emberiségre…

20 1 Móz 2:17 Pozíció elvesztése Felelősség elvesztése
Önérzékeny és szégyenérzete és volt. Félelemmel tele és bizalmatlan a hatalommal szemben

21 1 Móz 2:17 A természetfölötti hatalma elvesztése
Fárasztó és frusztráló munka Fajdalom, kellemetlenség a Kontrollra való szükség és hajlam. És a legsúlyosabb…

22 Móz 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted (kígyó) és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

23 Móz 3:15 Az embernek legnagyobb szüksége az, ami a legnagyobb vesztesége. Nem más, mint az uralkodása, a hatalma, a királysága. Nem veszítettünk egy vallást, sem egy mennyországot, hanem egy királyságot.

24 Ádám esete óta… az emberekben él a vágy, hogy helyreállítsák a Teremtőjükkel való kapcsolatot. Ez rengeteg vallás kialakulásához vezetett és folyamatosan keletkeznek új vallások. Hindu, Iszlám, Buddhizmus, New Age, ezotéria, krisna és Kereszténység, stb. Mind keresik az Istennel (Természet fölöttivel) a kapcsolatot.

25 Ádám esete óta… Akármit csinálna az ember, akár mennyire hűséges, kitartó, odaszánt, jámbor, önfeláldozó, szolgálatra kész, stb… nem tudja visszaszerezni azt, amit elveszített. Mert ahhoz, Isten kellene, hogy legyen, mert a Sátán, nem adja ezt könnyen fel.

26 Isten ezért maga hozta a megoldást…
amikor ő elküldte a fiát Jézus Krisztust, mint az új Ádámot, az új prototípust csak ő általa lehet visszakerülni a Királyságba hogy újra az eredeti hatalmunkkal tudjuk rendelkezni az eredeti státuszunkat kapjuk meg és az eredeti uralmunkat foglaljuk el.

27 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "Készítette: Jon A. Palmer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések