Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása."— Előadás másolata:

1

2

3

4 Isten akarata-e, hogy megházasodjam?
A házastárs kiválasztása

5 Isten akarata-e, hogy megházasodjam?
magától érthető és természetes 30: összesúgnak, szervezkednek de ha Isten akarata más? 1 Kor 7: a nőtlen állapot előnyei

6 1 Kor 7, 32-34: Aki nőtlen, az az Úr dolgaival törődik: hogyan legyen tetszésére az Úrnak. Aki viszont megházasodott, az a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a feleségének; ezért élete megosztott. A nem férjes asszony és a hajadon az Úr dolgaival törődik, hogy szent legyen testében is, lelkében is, aki pedig férjhez ment, a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a férjének.

7 “Miért nem mondjuk azt egyszerűen gyermekeinknek, hogy a házasság jó ugyan, de az élet egyedülállóként tartalmaz bizonyos előnyöket az Úrnak végzett szolgálat szempontjából? Vagy, hogy mély megelégedést találhatnak az Úrban, és nincs szükségük partnerre ahhoz, hogy boldogak legyenek?” William MacDonald

8 Isten iskolája: önmegtartóztatás és önuralom
Isten iskolája: önmegtartóztatás és önuralom megházasodjam vagy maradjak egyedül? ? ?

9 DE ezután ezt írja Pál: 1 Kor 7,2: A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje. 1 Kor 7,9: Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni.

10 nehéz egyedül: házastárssal könnyebb
egyedülálló nők: mindenáron férjhez menni! lenézve érzik magukat irigylik a feleségeket sajnálják önmagukat nem büntetés: elhívás! DE: sok családapa irigyli a magányosakat, hiszen ők többet tudnak tenni az Úrért.

11

12

13 A házastárs kiválasztása
Életre szóló döntés: áldás vagy gyötrelem?

14 Mi a fontos? Csak a külső? Péld 31,30: Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.

15 Három szűrő alapján történjen a választás:
Első szűrő: megtért-e a jövendőbeli társam? 2 Kor 6, 14-15: Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között?

16 Lehet így érvelni: De lehet, hogy Isten éppen általam akarja, hogy ő megtérjen! De boldog lesz-e a társam mellettem, ha nem egyezik az életünk célja és értelme? Egyik Krisztusért él, a másik önmagáért.

17 Megmaradni az asztal tetején...?
(Spurgeon)

18 Második szűrő: kipróbált?
Nem elég a vallásos szokások megtartása: gyümölcsök! Fontos: természetes környezet Nem elsietni a párválasztást, hanem imádkozva megvizsgálni, hogy a leendő társ Krisztus kipróbált tanítványa-e vagy sem?

19 Harmadik szűrő: hozzám illő?
1 Móz 2,18: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat. Egyedül Isten tudta, mi hiányzott Ádámnak: teljesen Istenre vagyunk utalva, ő ismer minket igazán és ő tudja kire van szükségünk!

20 Összefoglaló Zsid 13,4: Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! Mt 6,33: De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.

21


Letölteni ppt "Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések