Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A lehetőségek megragadása, másokért

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A lehetőségek megragadása, másokért"— Előadás másolata:

1 A lehetőségek megragadása, másokért
A lehetőségek megragadása, másokért

2 Jézus látása - Mt 9:35-38 Mt. 9,36 :Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül.

3 Jézus látása - Mt 9:35-38 Látta a sokaságot Elgyötörtek
Jézus látása - Mt 9:35-38 ellankad, elernyed, elfárad, kidől Látta a sokaságot Elgyötörtek Elesettek Juhok pásztor nélkül A szükség betöltéséhez több munkás kell! dob, vet, hajít, dobál, szétszór, kidob, elűz Ekkor így szólt (Jézus) tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: A látás mely tartalmazza a szükséget A látás melyben megvan a jövő Mk. 3,13 Azután felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart; ők pedig odamentek hozzá. Mk. 3,14 Tizenkettőt választott ki arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét, Mk. 3,15 és hogy a tőle kapott hatalommal kiűzzék az ördögöket. Lk. 10,1: Ezek után az Úr szolgálatba állított másokat is, hetvenkét tanítványt, és elküldte őket maga előtt kettesével minden városba és helységbe, ahova menni készült. [2Móz 24,1] 1Kor. 15,6: Azután megjelent több, mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, néhányan azonban elhunytak. ApCsel. 2,41: Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk. ApCsel. 4,4: De azok közül, akik hallgatták az igét, sokan hittek, és a hívő férfiak száma mintegy ötezerre emelkedett. ApCsel. 5,14: Az Úrban hívők száma egyre növekedett, férfiak és nők tömegével. Jézus tanítványokat nevelt (Márk 3:13-15) Fejlődés: Lk 10: Kor 15:6 Jézus földi életében A mennybe menetel után … … ApCsel 2: :4 5:14

4 Jézus megoldása! Mt. 9,38: „…kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.”

5 Miért vagy ott ahol vagy? - Mt.6:33
Miért vagy ott ahol vagy? - Mt.6:33 Mt. 6,33 De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Mt. 6,34 Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.”

6 Miért vagy ott ahol vagy? - Mt.6:33
Miért vagy ott ahol vagy? - Mt.6:33 Tehát azért helyezett Isten abba az iskolába, munkahelyre, otthon a gyermekeid mellé stb., hogy Krisztust képviseld a körülötted élők megtérésére. Az evangélium hirdetése bízatott rád, hogy az emberek megmenekülhessenek a pusztulástól, mely sokaknál már itt a földön elkezdődik. Azért tanulunk (dolgozunk) kiválóan, igényelve a Szentlélek erejét, hogy hiteles legyen bizonyságtételünk. A szolgálat végzésének ára van, melyet nekünk kell megfizetni (idő, energia stb.). Mt. 6,33: De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.

7 Jézus elhívta Felkészítette és Elküldte a szolgálatba tanítványait
Jézus megoldása! Jézus elhívta Felkészítette és Elküldte a szolgálatba tanítványait


Letölteni ppt "A lehetőségek megragadása, másokért"

Hasonló előadás


Google Hirdetések