Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG."— Előadás másolata:

1 NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG

2 A HÁZASSÁGTÓL LESZEK BOLDOG
TÉNYLEG???

3 BOLDOGOK A ... Mt 5:3 Kik a boldogok? Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Mt 5:4 Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Mt 5:5 Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Mt 5:6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Mt 5:7 Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Mt 5:8 Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. Mt 5:9 Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. Mt 5:10 Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Mt 5:11 Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Jn 13:17 Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha meg is teszitek. Jn 20:29 Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek. Jel 22:14 Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. 84. Zsoltár 5 Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged!

4 „BOLDOGOK A HÁZASOK” NINCS A BIBLIÁBAN

5

6 A házasság önmagában nem oldja meg lelkünk magányosságát.
A bűneset utáni világban nem is olyan egyszerű jó házasságban élni.

7 „Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni
„Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni? Én, az ÚR vagyok a szívek vizsgálója.” (Jeremiás 17:9-10) "Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaság, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, gonoszság, csalás, kicsapongás, irigység, rágalmazás, gőg, esztelenség." (Márk 7:21-22)

8 KÉPVISELJÉTEK ISTENT SZAPORODJATOK URALKODJATOK
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! (1 Mózes 1:27-28)

9 Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek
Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (János 10:10b) Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (János 12:24)

10 De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte. (Efézus 5:25) Krisztus: szereti, vezeti, szolgálja az Eklézsiát A férj: szeresse, vezesse, szolgálja a feleségét

11 Az ő isteni hatalma mindennel megajándékozott bennünket, ami ahhoz szükséges, hogy Isten tetszésére és dicsőségére éljünk — azon keresztül ajándékozott meg, hogy egyre jobban és bensőségesebben megismerjük őt, aki a saját dicsőségébe hív bennünket. (2 Péter 1:3)

12 SZÍVÁTÜLTETÉS „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.” (Ezékiel 36:26)

13


Letölteni ppt "NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések