Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Hendrich Kíra

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Hendrich Kíra"— Előadás másolata:

1 Készítette: Hendrich Kíra
Advent Készítette: Hendrich Kíra

2 Advent jelentése Az advent kifejezés az „advent Domini” Az advent szóról sokaknak a várakozás jut az eszükbe: a karácsonyt megelőző felkészülést, az ünnepre történő várakozást jelenti számukra.

3 Advent koszorú gyertyák szinei
adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe is lila. A második gyertya Számos helyen a karácsonyt megelőző hetekben a lilát kékkel helyettesítik A harmadik gyertya Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja A negyedik gyertya színe a bűnbánatot kifejező lila.

4 Advent koszorú gyertyáinak jelentése
Ha az első gyertya ég: Isten annyira szeret minket, hogy már jóval a születésünk előtt gondja volt ránk. Jézus bennünket helyettesítő áldozatát előre hirdették a próféták. ma is, utólag ez az örömhír: hogy úgy szereti Isten a világot, hogy Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen Ha a második gyertya ég: az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. Ha a harmadik gyertya ég:világosságra gondolhatunk, ami a pásztorokat is megvilágította. Eljött a világ világossága, és a sötétségből szabadulást hozott mindanyiunknak. Ha a negyedik gyertya ég: eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha mindegyik gyertya ég: Boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.

5 Adventi koszorú készítése
Adventi koszorúink kitűnően dekorálják otthonát, de dekorációi lehetnek irodáknak, vendéglátó helységeknek is, mely a karácsonyt megelőző négy hétben díszít Az adventi koszorú illetve kopogtató készülhet moha, szalma, fenyő, esetleg toboz alapra.


Letölteni ppt "Készítette: Hendrich Kíra"

Hasonló előadás


Google Hirdetések