Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7. évfolyam 6. lecke (vázlat)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7. évfolyam 6. lecke (vázlat)"— Előadás másolata:

1 7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Isten szól hozzánk 7. évfolyam 6. lecke (vázlat)

2 6. Isten igazságos és irgalmas
Ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél? ... Mivel ... ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján. Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned. Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza. (Vö. Ter 3,11-19.)

3 A bűn Isten szeretetének az elutasítása.
Mi a bűn? A bűn Isten szeretetének az elutasítása. Ki követ el bűnt? Bűnt az követ el, aki tudva és akarva nem engedelmeskedik Isten parancsának.

4 Az ember megtéveszthető
Az emberek életét az első bűn rontotta meg.

5 Mi lett az első bűn következménye?
Elvesztettük az eredeti szentséget (megszentelő kegyelmet). Emberi természetünk is megsérült. Mindezt naponta megtapasztalhatjuk, amikor: Becsaphatók vagyunk… Nehezebben látjuk át Isten dolgait… Könnyebben tesszük a rosszat mint a jót, mert az akaratunk rosszra hajló lett.

6 Ez minden ember öröksége:
az áteredő bűn.

7 Mennyei Atyánk Megváltót ígért nekünk
Isten bűneink ellenére is szeret minket

8 Egy Isten van, aki három személy: Atya, Fiú, és Szentlélek
Ő a világ teremtő és gondviselő ura, aki szeret minket. Ő a mi megváltónk és üdvözítőnk. Ő a mi megszentelőnk, aki bennünk él. Jézus személyében pedig maga Isten jött közénk: a Fiúisten emberré lett, hogy minket üdvözítsen. A három isteni személyt egy szóval Szentháromságnak nevezzük.

9 Isten él és örök életre hív
A Szentháromság misztériuma: Isten három személyben él, isteni természete örök, végtelen tökéletes tevékenységben van: az Isten végtelenül boldog! Amikor Mennyei Atyánk Jézus által meghív bennünket az örök életre, ebben a boldog isteni életében akar részesíteni minket.

10 Mi az életünk célja és értelme?
Isten szeret minket, mindenkit üdvözíteni akar. Azért élünk a világon, hogy Istent és szeretetét megismerjük, azt viszonozzuk, és eljussunk az örök életre. Isten úgy gondoskodik az emberekről, hogy mindenkinek megadja azt, ami az üdvösséghez szükséges.

11 Minden kérésünket teljesíti-e az Isten?
Isten csak azokat a kéréseinket teljesíti, amelyek a javunkra válnak.


Letölteni ppt "7. évfolyam 6. lecke (vázlat)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések